r
Nosalty Logó

Csomboros töltött káposzta

Szekeres Lajosné Klári
Csomboros töltött káposzta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1384
Kalória
41g
Fehérje
33.4g
Szénhidrát
120.7g
Zsír
327.2g
Víz
137.9g
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1384 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 8290 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    120.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3362.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    2927 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    327.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    797 micro
Összesen 1384 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    245.9 g

Zsír

  • Összesen
    724.2 g
  • Telített zsírsav
    254 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20177.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1540 mg
  • Nátrium
    17564 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    200.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    1963 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    313 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    756 micro
  • Kolin:
    625 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    173 micro
  • β-karotin
    2270 micro
  • β-crypt
    499 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4784 micro
Összesen 8290 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 251 kcal

Elkészítés

  1. A kolbászhúshoz adjuk a kockára vágott vöröshagyma felét, a tojást, a megmosott rizst, jól összedolgozzuk, félretesszük. A maradék kockára aprított vöröshagymát megdinszteljük 5 dkg zsíron, 2 evőkanál olajon és rászórjuk a pirospaprikát – vigyázzunk, nehogy megégjen -, gyorsan felengedjük 3 dl vízzel.
  2. Rárakjuk az apró savanyú káposztát, a felkockázott füstölt húsos szalonnát és a karikára vágott gyulai kolbászt. A szármáknak a vastag erét kivágjuk, majd megtöltjük a bekevert kolbászhússal.
  3. A kész töltelékeket rárakjuk a káposztás alapra, végül a megmaradt apró káposztával befedjük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, a fűszereket egyenletesen rászórjuk. Lefedve, lassú tűzön készre főzzük. A főzés ideje kb. 3 óra. Ha szükséges, még ízesítjük.
  4. Tipp: A káposztának idő kell, hogy megfőjjön. Lassú tűzön legalább 3 óra. És ha megfőtt, állni hagyjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 180 p

További receptek

Címlapról ajánljuk

Így védekezhetünk a dió legkellemetlenebb kártevője ellen

A nyári hónapokban újra felüti a fejét a diófák egyik legveszélyesebb kártevője, a nyugati dióburok-fúrólégy. Ez az Észak-Amerikából származó rovar először 2012-ben jelent meg hazánkban, mára viszont már országosan elterjedt, és különösen nagy károkat okoz a diótermesztésben.

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.