Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött káposzta újdonsággal

Töltött káposzta újdonsággal
Töltött káposzta újdonsággal
120 perc / előkészület: 60 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Személyes tapasztalatom: Amikor ezt az elkészítésű töltött káposztát először ettem, azt gondoltam; "jó-jó,de én nem ezt szoktam meg".

Második alkalommal már megkérdeztem, hogy hogyan készült. :)

Azóta nálunk csak ilyen módon készül az ízletes étel! Mindazon felül, hogy rendkívül ízletes, nem utolsó, hogy a kapor jótékony hatásának (emésztés elősegítő) köszönhetően, egy kiadós vacsora után nem érezzük a kellemetlen, feszítő érzést a gyomrunkban, mert 10-15 perc múlva a kapor élettani hatása megkönnyíti, meggyorsítja emésztésünket. :)

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Mindenki figyelmébe ajánlom, aki szereti az újdonságokat, de nem az ehetetlen és ízléstelen fűszerek zagyvaságait!

Sok sikert kívánok azoknak, akik úgy döntenek, hogy kipróbálják főztömet! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát egészben hagyva, a torzsát kivájva, forrásban lévő, ecetes vízbe tesszük. Amikor az ecetes víz újra forrni kezd, pár perc múlva (2 villa segítségénel) óvatosan leválasztjuk a külső 2-3 levelet vigyázva, hogy ne törjön el. Ha ez nem menne, akkor várjunk vele még egy kicsit, mert nem főtt meg annyira, hogy sértetlenül leválaszthassuk. Ha sikerült, akkor az így leválasztott levelet még a vízben hagyjuk, hogy megfőjjön. Ekkor a káposztalevelünk fehéressé vagy áttetszővé válik. Kiszedjük és folytatjuk a folyamatot, amíg a káposztánkról levelet lehet lefordítani. A kicsit hűlt levelek vastagabb ereit vízszintesen levágjuk, hogy levél vastagságú legyen az erezete. A fennmaradt leveleket aprókáposztának, 3 cm x 1 cm-esre daraboljuk.
  2. A kockára vágott vöröshagymát megpirítjuk, és hozzáadjuk az őrölt paprikát, majd a sűrített paradicsomot. Elkeverjük, és rátesszük a füstölt oldalast, a babérlevelet.
  3. A rizst picit előfőzzük, majd a darátl húshoz adjuk a tojással együtt. Apróra vágott kaporlevéllel, a préselt fokhagymával, sóval, borssal és kevés köménnyel ízesítjük. Jól összegyúrjuk, és picit állni hagyjuk, hogy a fűszerek kiolvadhassanak a húsban.
  4. A húsból gombócokat formálunk, és a levélbe tekerve, ráhelyezzük az alaplére. A tetejére rászórjuk a maradék aprókáposztát. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a gombócainkat.
  5. Kb. másfél óra lassú tűzön való főzés után a tejfölt elkeverjük a liszttel, és behabarjuk vele az ételünket. 10-15 perc további főzés után kijelenthetjük, hogy elkészült az új ízesítésű, rendkívül finom töltött káposztánk! :)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 608
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Fűszervarázs

Mióta szakács: 2011.10.22.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rizses-darált húsos töltött káposzta kaporral, kapros töltött káposzta tejföllel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Fri, 2012-10-05 08:03

Bizony! Kapor nélkül kár nekifogni bármilyen káposztás ételnek. Egy kevés csombor is csodákra képes.

Nina-akiho
Fűszervarázs / Nina-akiho Sat, 2012-10-20 14:34

Osztozom a véleményedben kedves Sancho! :) Csak mi, magyarok nem merjük használni a csodálatos,intenzív fűszereket. :) Ne legyetek bátortalanok kedves szakácsok, szakácsnők! :)

szeag
Sz. Ági / szeag Sun, 2011-11-06 18:16

Csodás étel. Szárított kaporral csináltam, friss híján. Szerintem nem is készítem máshogy a töltött káposztát ezentúl.

Nina-akiho
Fűszervarázs / Nina-akiho Tue, 2011-11-08 00:02

Köszönöm a hozzászólásodat! Nagyon örülök neki, hogy akadt akinek volt bátorsága nekiállni ennek a merész újdonságnak! :) Szenzációs fűszer a kapor, de mi sajnos nem merjük használni. :( A jövőben igyekszem majd az én konyhámban előforduló, rendkívül ízletes, kapros ételeket beküldeni. :) További finom ételeket kívánok!

898
káposzta 1 nagy fej
darált sertéshús 1 kg
füstölt oldalas 20 dkg
tojás 1 db
rizs 10 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 2 ek
sűrített paradicsom 200 g
tejföl 200 g
finomliszt 1 púpozott ek
disznózsír 2 ek
ecet 1.5 dl
kapor 2 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál