Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült mediterrán bukta

Csőben sült mediterrán bukta
Csőben sült mediterrán bukta
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc receptkönyvemben van egy nagyon finom buktarecept. Ezt alakítottam át, mert nálunk a sós bukta valahogy kelendőbb.

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

ajánlat

A tölteléket mindenki ízlés szerint variálhatja.
Kirándulásra, vacsorára vagy vendégváráshoz remek választás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, beleteszünk egy tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A margarint megolvasztjuk. A lisztet a maradék cukorral, margarinnal, tojásokkal sóval együtt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a fűszereket, és sima hólyagos tésztát dagasztunk.
  3. Letakarjuk, és 30 percig kelesztjük, míg a tészta a kétszeresére nő.
  4. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk.
  5. Hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, a fűszereket, és együtt pirítjuk 2-3 percig.
  6. Meghintjük a fél ek liszttel, kicsit pirítjuk, majd felöntjük a vízzel. (Ettől a hozzávalók kicsit összeállnak, így könnyebb lesz elosztani, nem hullik szét) Félretesszük hűlni.
  7. A tésztát, lisztezett deszkán kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk, és 20 egyforma téglalapra vágjuk.
  8. A tölteléket elosztjuk, hogy minden buktába egyformán jusson, és jó csipet reszelt sajtot teszünk még rá.
  9. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Megkenjük margarinnal.
  10. A megtöltött tészták sarkait összefogva batyut formálunk, a széleket összedolgozzuk, körben megkenjük olvasztott margarinnal, és összefogott csücskével lefelé egymás mellé sorakoztatjuk a tepsibe.
  11. A tetejüket is megkenjük margarinnal, majd előmelegített sütőbe téve, addig sütjük, míg aranybarna nem lesz. Kis pihentetés után tálaljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 094
elküldve: 1
receptkönyvben: 116
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sós bukta, hagymás-sonkás bukta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Mon, 2011-06-13 20:41

Szia Gabi!

Nagyon kedves vagy, köszönöm szépen! Én is sokáig halogattam, mire nekibátorodtam az első kelt tésztának, de hidd el, nagyon könnyű megcsinálni. Ez biztos receptfüggő is, de ez egy nagyon hálás tészta. Fűszerek nélkül lekvárral is finom.
Üdv: Ági

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Sat, 2011-06-11 18:24

Szia Ági78! Húúú, ez a bukta nagyon jól néz ki, és biztos Isteni finom lehet. Nekem ízlene, ebben biztos vagyok, imádom az ilyen kajákat. A fotó is magáért beszél. Nagyon ügyes vagy, és csodálom a bátorságodat, h. nem félsz a kelt tésztáktól. Üdv: Gabi (Makkermanó)

861
graham-liszt 25 dkg
finomliszt 15 dkg
margarin 5 dkg
élesztő 2.5 dkg
cukor 4 dkg
tej 1.25 dl
0 ízlés szerint
tojás 2 db
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
csirkemell sonka 10 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
sajt 10 dkg
graham-liszt 0.5 evőkanál
víz 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 ek
margarin 5 dkg