r
Nosalty Logó

Csőben sült mediterrán bukta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Csőben sült mediterrán bukta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Összesen 861 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Összesen 3433 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Összesen 241 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1029.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 861 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.6 g

Zsír

  • Összesen
    168.9 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4116.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1035 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    1724 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.6 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1289 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    655 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1093 micro
Összesen 3433 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 241 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, beleteszünk egy tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A margarint megolvasztjuk. A lisztet a maradék cukorral, margarinnal, tojásokkal sóval együtt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a fűszereket, és sima hólyagos tésztát dagasztunk.
  3. Letakarjuk, és 30 percig kelesztjük, míg a tészta a kétszeresére nő.
  4. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk.
  5. Hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, a fűszereket, és együtt pirítjuk 2-3 percig.
  6. Meghintjük a fél ek liszttel, kicsit pirítjuk, majd felöntjük a vízzel. (Ettől a hozzávalók kicsit összeállnak, így könnyebb lesz elosztani, nem hullik szét) Félretesszük hűlni.
  7. A tésztát, lisztezett deszkán kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk, és 20 egyforma téglalapra vágjuk.
  8. A tölteléket elosztjuk, hogy minden buktába egyformán jusson, és jó csipet reszelt sajtot teszünk még rá.
  9. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Megkenjük margarinnal.
  10. A megtöltött tészták sarkait összefogva batyut formálunk, a széleket összedolgozzuk, körben megkenjük olvasztott margarinnal, és összefogott csücskével lefelé egymás mellé sorakoztatjuk a tepsibe.
  11. A tetejüket is megkenjük margarinnal, majd előmelegített sütőbe téve, addig sütjük, míg aranybarna nem lesz. Kis pihentetés után tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6228
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 11.

Ajánló

A tölteléket mindenki ízlés szerint variálhatja. Kirándulásra, vacsorára vagy vendégváráshoz remek választás.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az egyik kedvenc receptkönyvemben van egy nagyon finom buktarecept. Ezt alakítottam át, mert nálunk a sós bukta valahogy kelendőbb. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Ági78! Húúú, ez a bukta nagyon jól néz ki, és biztos Isteni finom lehet. Nekem ízlene, ebben biztos vagyok, imádom az ilyen kajákat. A fotó is magáért beszél. Nagyon ügyes vagy, és csodálom a bátorságodat, h. nem félsz a kelt tésztáktól. Üdv: Gabi (Makkermanó)

Ági78

Szia Gabi! Nagyon kedves vagy, köszönöm szépen! Én is sokáig halogattam, mire nekibátorodtam az els? kelt tésztának, de hidd el, nagyon könny? megcsinálni. Ez biztos receptfügg? is, de ez egy nagyon hálás tészta. F?szerek nélkül lekvárral is finom. Üdv: Ági

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?