r
Nosalty Logó

Puha-omlós lekváros bukta

NS
Puha-omlós lekváros bukta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

582
Kalória
12.3g
Fehérje
98g
Szénhidrát
14.8g
Zsír
29.2g
Víz
62.3g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
23.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 582 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3486 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 300 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 582 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.8 g

Zsír

  • Összesen
    88.6 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1900.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    819 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    587.9 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    175.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    693 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    681 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 3486 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 300 kcal

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, és egy csipetnyi cukorral felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A lisztet, mézet, cukrot, tojást egy tálba tesszük, felfuttatott élesztővel elkeverjük a vajat, és a többi hozzávalóhoz öntjük. Ezzel simára dagasztjuk a tésztát, majd letakarjuk és 1 óra alatt duplájára kelesztjük (csukott ajtajú sütőben szoktam).
  3. Ha megkelt, lisztezett deszkán kissé átgyúrjuk, és nagyjából 1cm vastagra nyújtjuk, 12 darabra vágjuk, majd minden darabot megtöltünk bőségesen, feltekerünk, a két oldalát összetapasztjuk.
  4. Megkenjük olvasztott vajjal, és vágással lefelé egy tepsibe sorakoztatjuk, majd letakarva kelesztjük még kb. 30 percet, míg kissé összekelnek.
  5. Végül megsütjük, de betehetjük a még hideg sütőbe is, és amíg az felmelegszik, a bukták pont összekelnek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Legyen az reggeli, tízórai vagy uzsonna, nekem mindig jólesik ez az édes péksütemény. Azért szeretem ezt a receptet, mert másnap is nagyon puha a tésztája, és mert számomra ilyen a tökéletes bukta ízre és állagra, ezért évek óta eszerint sütöm.  

Nosalty stories

További receptek

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Málnás aranygaluska

Az aranygaluska egy igazán klasszikus kedvenc: cukros dióba forgatott, egybe sütött, kelt tésztás gombóchalom. Az egyik legkirályibb édesség, ami már ránézésre is olyan, mint egy ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...