r
Nosalty Logó

Bukta málnalekváron

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Bukta málnalekváron
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 451 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1798 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 248 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 451 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    996.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.1 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    227 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 1798 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 248 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt. A lisztet beleszitáljuk egy nagyobb tálba. Beletesszük a sót, a tojássárgáját, a langyos vajat és a felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk kézi robotgép legalacsonyabb fokozatával. Letakarva duplájára kelesztjük.
  2. Egy méretes tepsi vagy tűzálló tál aljára terítjük a málnát, megszórjuk cukorral és félretesszük.
  3. A megkelt tésztát, beolajozott deszkára borítjuk, és olajos kézzel átgyúrjuk. Evőkanál segítségével egyforma darabokat szaggatunk belőle, amiből tenyerünk között kis golyókat formázunk. Ezeket a golyócskákkal egyenletesen kirakjuk a tepsiben várakozó cukros gyümölcsöt.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a golyócskák hatalmasra nem nőnek, és a tetejük is szép aranybarna nem lesz. Közben azért néha nézzünk rá, nehogy túlsüssük. Porcukorral meghintve, langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4255
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bukta málnalekváron
Lizinka_ 505 recept

Ezt a receptet Németországban tanultam még főiskolás koromban. Már többször készítettem olyan gyümölcsökkel is, amelyek alkalmasak lekvárnak, mint például sárgabarack, ribizli, szeder. Próbáljátok ki!

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

Kedves Andi! A málna (v. egyéb gyümölcs) is bekerül a süt?be? Együtt sütjük a megkelesztés után ráhelyezett golyókkal? Vagy a megsütött, kész buktát tesszük a nyers gyümölcs (vagy gyümölcslekvár) tetejére?

Lizinka_

Szia! A cukrozott gyümölcs együtt sül a nyers bukta-tésztával. Így lesz zamatos, friss lekvár a buktához. Ha sárgabarackkal készíted, akkor a barackot el?tte le kell héjazni. Eperrel is nagyon finom, csak azt kifelejtettem a felsorolásból. További szép napot! Andi

Törölt felhasználó

Köszönöm a gyors választ!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.