r
Nosalty Logó

Omlós almás bukta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Omlós almás bukta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1042 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4168 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 196 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.4 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 1042 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    153.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2120.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1035 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    637.8 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1058.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1530 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1418 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1262 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    792 micro
Összesen 4168 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, közepesen lágyselymes tésztát kapunk.
  2. Langyos helyen 40-50 percig kelesztjük.
  3. A reszelt alma levét kinyomjuk, és a vajon 3-4 perc alatt megpároljuk, beletesszük a mézet és a fahéjat is.
  4. A párolás elején meglocsoljuk a citromlével, emiatt nem fog megbarnulni az alma.
  5. A megkelt tésztát kinyújtjuk, és egyenlő négyzetekre vágjuk. (Én ebből a tésztából 18 buktát készítettem.)
  6. Elosztjuk a tölteléket, és hajtogatjuk.
  7. Tojásfehérjével megkenjük.
  8. Előmelegített sütőben sütjük (rózsaszínűre).
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12416
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elég sok almánk lett az idén. Sütöttem már pitét, angol alma tortát. Most éppen buktát szerettek volna enni a gyerkőcök, de mivel nem volt sütésálló lekvárom, gondoltam miért ne lehetne alma a töltelék. De akkor már a tésztát is máshogyan szerettem volna, ezért lett omlós.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...