r
Nosalty Logó

Pihe-puha lekváros bukta- Lekváros bukta 7.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pihe-puha lekváros bukta- Lekváros bukta 7.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1007 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4032 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 284 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.1 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 1007 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2195 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    858 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    732.5 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 4032 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 284 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A következő sorrendben bepakoljuk a hozzávalókat a kenyérsütőgépbe: tej, olaj, tojás (az egész), liszt, cukor, só és a liszt közepébe az élesztő.(Természetesen a hagyományos módon, kézzel is összegyúrhatjuk a tésztát.) 1 óra 50 perces "Tészta" programon a gép dagasztja és keleszti a tésztát.
  2. A program lejárta után még egyszer kézzel átgyúrjuk a tésztát, majd lisztezett deszkán fél centi vastag téglalap alakúra nyújtjuk.
  3. Kb. 7x7-es négyzeteket vágunk belőle (természetesen nem kell ragaszkodni ehhez a mérethez) és beleltöltjük a gyümölcslekvárt. (Legutóbb nem sütésállót használtam, csak sima dzsemet, és így sem folyt ki.)
  4. Palacsintaszerűen feltekerjük, a végeit és az alját kicsit benyomkodjuk, és magas falú, közepes méretű,sütőpapírral bélelttepsibe szorosan egymás mellé tesszük a buktákat.
  5. Étolajjal megkenjük a bukták tetejét és lassú tűzön, hideg sütőben (így lesz ideje megnőni és átsülni)kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 615
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 79017
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 19.

Ajánló

A kelt tészta kedvelőinek ajánlom, akik szeretik a hagyományos, laktató desszerteket. Igazán nem kell sok minden a tésztájához, mégis kiadós sütemény. Nekem kb.15 db sül ebből a mennyiségből. És hogy ne legyen unalmas, egy tepsin belül több fajta lekvárt (barack, meggy, vegyes gyümolcs, eper, stb) teszek a buktákba, remekül ösztönzöm vele kislányomat a lekvárok megkedvelésére. Eddig bevált, előre örül és találgat, mikor beleharap, hogy ez éppen melyik lesz...:-) Remélem sikerült kedvet csinálnom a bukta sütéshez!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tudom, elég sok bukta recept van a No Salty kínálata között. Ennek ellenére úgy döntöttem megosztom veletek az én verziómat is, hiszen sokat keresgéltem és kísérleteztem, mire sikerült olyan bukta receptet összeállítanom, ami megfelel az elvárásaimnak. Mert egy bukta legyen pihe-puha tésztájú, laktató és ízletes, szép magas, vagyis öröm legyen beleharapni. Az egész család kedvence lett nálunk a lekváros bukta, fenti receptem alapján. Úgy érzem e téren hátradőlhetek. :-)

Hozzászólások (72)

Törölt felhasználó

Köszi a receptet! :) Imádom az ilyen kenyérsüt?be beledobós finomságokat. Megkönnyíti az életet. Tuti kipróbálom!

Törölt felhasználó

Sue, igazán nagyon szívesen! :) Bizalommal ajánlom neked, tényleg csak be kell dobálni, és nagyon jó tésztát kapsz bel?le! Majd számolj be az eredményr?l! :) Ja, és ajánlom a túrós batyu receptemet is, az is hasonló! Üdv, Zsani

Törölt felhasználó

Szia! Ha nem kenyérsüt? géppel csinálom, akkor kb. mennyi ideig kell keleszteni a tésztát? Szeretném kipróbálni, nagyon ígéretesnek hangzik.:)

Törölt felhasználó

Szia newsi! Addig kell dagasztani a tésztát, míg sima nem lesz. Utána ha meleg helyre teszed kb egy-másfél óra alatt megkel. Remélem sikerrel jársz, várom az eredményt! üdv, Zsani

Törölt felhasználó

Nagyon-nagyon finom lett,bár én kakaosat is csináltam-ugy is fincsi.

Törölt felhasználó

Nagyon örülök, szuper, hogy ízlett! Jó ötlet a kakaós!:-) Üdv: Zsani

torpi

Nagyon finom, gratula neked.En csak vagott tesztakat megkentem vekonyan meggylekvarral es lecsopogtetett meggyett raktam ra.Mindenkinek izlett.Lehet ezt mas gyumolccsel is tenni.Pl.sargabarackkal elobb baracklekvarral vekonyan lekenni.Udv.Valeria

Törölt felhasználó

Nagyon örülök, hogy megcsináltad és ízlett nektek! Nagyon jól hangzik a meggyes verzió!:-) További szép napot! üdv, Zsani

Törölt felhasználó

Szia Zsani! Bukta recepted kézzel dagasztva is tökéletes! Már évek óta próbálgatok bukta recepteket, de ilyen jót mint a tiéd még nem találtam. Ebb?l a tésztából készítem a kakaós csigát is és az is nagyon finom! Köszönet érte! Üdv: Anna

Törölt felhasználó

Szia Annabell! Nagyon örülök, hogy kipróbáltad a receptem. Pláne hogy ennyire bevált. :-) Én is szeretem, könny? vele dolgozni, és tényleg finom. Köszi, hogy írtál! Szép napot, jó hétvégét! üdv, Zsani

kisgigi59

Kedves Zsani! Már nagyon régóta szerettem volna buktát sütni,de nem találtam nekem igazán tetsz? receptet. Hát megérte keresni,mert a kenyérsüt?s recepted igazi telitalálat! A gyerekeim szinte a tepsib?l ették ki,semmi nem maradt másnapra. A zsírozott tepsit külön köszönöm, nekem is odaragad a süt?papírhoz a tészta. Egyszóval nagyon fincsi, köszi!!! Judit

Törölt felhasználó

Kedves Judit! Nagyon örülök a sikerednek és köszönöm, hogy kicsit hozzájárulhattam én is. :-) Nálunk is nagy kedvenc ez a recept, tényleg fincsi! További jó sütést-f?zést neked, jó falatozást a gyerekeknek! Üdv: Zsani

Törölt felhasználó

Ez valami isteni! Elkészíteni könny? volt, mindenki csak dicsérte, köszönjük neked a receptet!

Törölt felhasználó

Ez valami isteni! Elkészíteni könny? volt, mindenki csak dicsérte, köszönjük neked a receptet!

Törölt felhasználó

Kedves Ritkamadár! Igazán köszönöm a kedves szavakat, nagyon örülök, hogy kipróbáltad és ízlett nektek. További jó sütögetést kívánok: Zsani

zsu0329

Sziasztok! Nagyon sok bukta receptet kipróbáltam, de ez lesz a kedvencem, az biztos. Köszi Zsani!!!!! Annyit módosítottam csak, hogy el?melegített süt?ben készítettem, és az aljába tettem egy vízzel teli lábast már a melegítéskor. Így ebben a vízg?zben sütöttem meg 180 C-on, és nagyon puha - és ami fontos - jó magas lett. Ez a vízg?zös ötlet nem saját, Lajos Mari valamelyik receptjében olvastam, és azóta minden kelt tésztát így sütök. Puhább t?le a kalács - és nehezebben szárad ki.

Törölt felhasználó

Kedves Zsu0329! Nagyon örülök, ha a receptemet tényleg a kedvenceid közé sorolod majd. Tetszik a vízg?zös ötlet, kipróbálom mindenképp. Köszi, hogy írtál. :-) Szép napot! Üdvözöllek, Zsani

Törölt felhasználó

Kedves Zsani! Ma elkészítettem a buktát és nagyon nagy sikere van, mind a 4 éves, mind a 14 hónapos körében! :) Tényleg nagyon egyszer?, igaz a feltekeréssel volt egy kis gondom az els? kett?nél, de aztán belejöttem. Én kétféle lekvárosat és csokisat csináltam (volt egy pár rudacska Merci csoki azt raktam bele félbetörve), de szerintem a nutellás is m?ködne...majd legközelebb. Talán egy picivel több cukrot elbírna a tészta, de nem feltétlenül szükséges, hiszen a jó kis házi lekvárok azért jó édesek! :) Szerintem már vagy egy éve nem vettem el? a kenyérsüt?t (nem eszünk annyi kenyeret, mint régebben; pláne a finom házi kenyeret, attól aztán lehet gömbölyödni! :) ), de ezért érdemes volt! Köszönjük! Szép napot! Üdv: Gabi

Törölt felhasználó

Kedves Gabi! Ne haragudj, hogy csak most reagálok,de biztos megérted, mindig van mit csinálnom a 6 éves és 21 hónapos tündérkéimnek köszönhet?en.:-) Szóval, köszönöm, hogy kipróbáltad a receptem és hogy írtál is. Nagyon örülök, hogy ízlett és hogy kísérletezgetsz a töltelékkel is. Igazad van, lehet, hogy több cukrot is elbír a tészta, legközelebb tegyél bele többet nyugodtan, de valóban az édes lekvárok miatt szoktam én ennyivel csinálni. (És valóban, mostanában én is kevesebb házi kenyeret sütök, mert tényleg gyorsan lehet gömbölyödni t?le :-) ) Szóval, örömteli sütögetést kívánok neked a továbbiakra és az Ünnepekre f?leg! Üdvözlettel: Zsani

Törölt felhasználó

Nagyon tuti recept, köszönet érte! Már sokadszorra csinálom, nagyon finom, és tényleg pihe-puha. Igaz, hogy nem kenyérsüt?géppel csinálom, hanem a két kezemmel, de nagyon bejött. sajnos, csak most jutott eszemben, hogy ezt igazán kommentálni kellene. További örömteli adventet neked! (A majdani ünnepi asztalon is ott lesz a helye!)

Törölt felhasználó

Kedves Éva! Nagyon örültem, hogy megírtad a tapasztalataidat, pláne , hogy sikeres is volt. Külön öröm, hogy kézzel csinálod és úgy is jól m?ködik. Köszönöm a hozzászólásodat. A legjobbakat kívánom az Ünnepvárás és az Ünnepek id?szakára is! Szeretettel üdvözöllek: Zsani

Törölt felhasználó

Sziasztok, tegnap megsütöttem a buktát.. de sajnos nem úgy sikerült ahogy kellett volna.. Sajnos elfelejtettem felfuttani az éleszt?t , így már itt elkövettem egy hibát..:( mivel kézzel gyúrtam a tésztát így persze nem is kelt meg. kidobni nem akartam, ezért ízesítettem és megsütöttem így. Nem jött fel , nem lett magas, viszont elég kemény is lett. nem éppen pihe puha..(((( az lehet szintén az éleszt? miatt? mert minden mást a recept alapján követtem. legközelebb finomra szeretném, és puhára ezért kérnék tanácsot. ja, és kis lángon sütöttem (gáz süt?..)

panna1215

Ma délután elkészítettem és tényleg mesésen finom ez a bukta.Annyit hozzátennék,hogy nekem nem szokott sikerülni a sütim ha a s?t?papírt teszek a süti alá mert ráragad,így mindig csak vajazom.de mégegyszer köszi a receptet!!Anita

Törölt felhasználó

Kedves Panna! Köszönöm kedeves szavaidat, tényleg nagy öröm, hogy ízlett a receptem. Nekem eddig nem volt gondom a süt?papírral soha, lehet, hogy ki kéne más fajtát próbálnod bel?le? Örülök, hogy írtál, üdvözletem küldöm: Zsani

AMK

Valami nem sikerült, mert nem lett bel?le bukta :-( Kelt tésztát szoktam csinálni, úgyhogy nem azt rontottam el. Talán túl kicsire vágtam a négyzeteket. De azért kreatívan megoldottam, mert lekváros batyut csináltam bel?le, mert azt még lehetett :-) Az íze azért így is nagyon finom lett!!!!

Törölt felhasználó

Kedves AMK! Szerintem nagyon ügyesen feltaláltad magad, a lényeg, hoyg finom lett. Legközelebb vágd nyugodtan nagyobbra, vagy tetszés szerint, kísérletezz bátran. Nekem sem sikerül mindig egyformára. De az íze a lényeg, és arra nem volt még panasz. :-) Üdvözletem küldöm, Zsani

Törölt felhasználó

Én csak az el?ttem szólokhoz hasonlóan csak dicsérni tudom ezt a receptet. Imádom, imádom :D Nagyon szépen köszönöm hogy megosztottad :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek