Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pihe-puha lekváros bukta- Lekváros bukta 7.

Pihe-puha lekváros bukta- Lekváros bukta 7.
Pihe-puha lekváros bukta- Lekváros bukta 7.
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (96)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudom, elég sok bukta recept van a No Salty kínálata között. Ennek ellenére úgy döntöttem megosztom veletek az én verziómat is, hiszen sokat keresgéltem és kísérleteztem, mire sikerült olyan bukta receptet összeállítanom, ami megfelel az elvárásaimnak.
Mert egy bukta legyen pihe-puha tésztájú, laktató és ízletes, szép magas, vagyis öröm legyen beleharapni. Az egész család kedvence lett nálunk a lekváros bukta, fenti receptem alapján. Úgy érzem e téren hátradőlhetek. :-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A kelt tészta kedvelőinek ajánlom, akik szeretik a hagyományos, laktató desszerteket.
Igazán nem kell sok minden a tésztájához, mégis kiadós sütemény.
Nekem kb.15 db sül ebből a mennyiségből.
És hogy ne legyen unalmas, egy tepsin belül több fajta lekvárt (barack, meggy, vegyes gyümolcs, eper, stb) teszek a buktákba, remekül ösztönzöm vele kislányomat a lekvárok megkedvelésére. Eddig bevált, előre örül és találgat, mikor beleharap, hogy ez éppen melyik lesz...:-)
Remélem sikerült kedvet csinálnom a bukta sütéshez!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A következő sorrendben bepakoljuk a hozzávalókat a kenyérsütőgépbe: tej, olaj, tojás (az egész), liszt, cukor, só és a liszt közepébe az élesztő.(Természetesen a hagyományos módon, kézzel is összegyúrhatjuk a tésztát.) 1 óra 50 perces "Tészta" programon a gép dagasztja és keleszti a tésztát.
  2. A program lejárta után még egyszer kézzel átgyúrjuk a tésztát, majd lisztezett deszkán fél centi vastag téglalap alakúra nyújtjuk.
  3. Kb. 7x7-es négyzeteket vágunk belőle (természetesen nem kell ragaszkodni ehhez a mérethez) és beleltöltjük a gyümölcslekvárt. (Legutóbb nem sütésállót használtam, csak sima dzsemet, és így sem folyt ki.)
  4. Palacsintaszerűen feltekerjük, a végeit és az alját kicsit benyomkodjuk, és magas falú, közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe szorosan egymás mellé tesszük a buktákat.
  5. Étolajjal megkenjük a bukták tetejét és lassú tűzön, hideg sütőben (így lesz ideje megnőni és átsülni) kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 71 596
elküldve: 30
receptkönyvben: 1 128
elkészítve: 97/132
Facebookon megjelent: -

szakács

Makréla

Mióta szakács: 2010.05.03.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ízes bukta

Hozzászólások (96)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mónesz73
Mónesz73 Wed, 2014-12-17 19:02

Ez a világ legjobb kelttészta receptje!Eszméletlen egyszerű,jól kezelhető,szuper!Megsütöttem kakaós csigának is,a gyerekek nem győzték falni,és úgy döntöttem karácsonyra ebbe töltök mákot is,de addíg még megsütöm mazsolás kalácsnak is.Nagyon Köszönöm!

Shephard
Shephard Sat, 2014-10-25 14:20

Szia,
most sült meg a bukta, nagyon gusztán néz ki, finom, mert azért melegen meg kellett kóstolnom, könnyű a tészta, remek vele dolgozni, picivel több cukrot elbír még, főleg hogy házi lekvárt tettem bele, ami szintén nem túl édes, én kézzel dagasztottam, után 1,5 órát kelt, miután kész lettek a bukták, akkor is újrakelesztettem, és utána indítottam a sütést, nekem a lekvár nem folyt ki, bár kicsit sok lett, mintha áztatná a tésztát, de persze ha majd kihűl az megfogja :) Köszönöm a receptet, máskor is el fogom készíteni :)

Mazsola és Tádé
Mazsola és Tádé Sat, 2014-09-06 19:59

Tényleg szuper jó ez a recept. Tegnap is és ma is sütöttem belőle, még a nem édesszájú férjem is megdícsérte. Ez nagy szó. Köszi, hogy feltetted.

cilma
cilma Mon, 2014-05-26 11:09

Már napok óta szemeztem a recepttel,és ma meg is csináltam,nagyon finom puha bukta lett,nekem sehol sem folyt ki a lekvár :)

JucusH
Jucush / JucusH Sun, 2014-01-19 16:49

Már napok óta szeretnék buktát készíteni, ezt a receptet találomra választottam az elnevezése alapján. Azt kell, hogy mondjam teli találat. Cukrozott kakaót kikevertem vajjal, ezzel is töltöttem párat,igaz hogy folyt ki belőle de így sem veszik kárba. Valami szenzációs lett. Köszönet a receptért

bandikka
bandikka Fri, 2013-08-16 11:47

Ez a recept egyszerűen tökéletes! Sajnos legutóbb nem volt kéznél és más arányok szerint dolgoztam szakácskönyvől. Bizony, nem lett olyan finom, mint amit ezzel a recepttel csináltam korábban. Ebből a tésztából nem csak buktát, de kakaós csigát és túrós batyut is sütöttem. Azok is törpéletesek lettek:)
Köszönöm.

Lita
Lita Mon, 2013-04-08 20:30

Nagyon finom lett! Nem az első kelt tésztám, mindegyik jól sikerült, de ez isteni! A maradék 4-et pizzakrémmel és sajttal töltöttem meg :)

Tmea
Tmea / Tmea Fri, 2013-02-22 09:52

Én szerintem is nyugodtan hátra dőlhetsz! Ez a bukta tökéletes!!!! :-)

titkoska
titkoska Thu, 2013-01-31 21:15

Nagyon jó ez a recept!!Az egész család szereti!!!Én nem csak kakós csigát és buktát készítek belőle,hanem túrós táskát is!!

abonyka
abonyka Fri, 2013-01-18 07:39

Sziasztok! Most készíten
m 2.alkalommal ezt az isteni buktát! Nagyon finom volt, mikor először készült el, remélem, most is fincsi lesz!

oosaki
oosaki Wed, 2013-01-02 14:37

Sziasztok! Elektromos-hőlégkeveréses-izébizé gáztűzhelyem van, az a baj, hogy egy év, mire bemelegedik. (Szerintem 10-15 perc biztosan....) Így se melegítsem elő a sütőt?

Cica1967
Cica1967 Thu, 2012-11-22 15:58

Meg kell még egyszer próbálnom... Szerintem rengeteg a 3,5 dl tej, és ezért nagyon ragadt a tészta. Legközelebb kevesebbet teszek bele, szerintem is elég a 3dl, mint egyikőtök írta.
Nem adom fel... :)

shummi
shummi / shummi Tue, 2012-11-20 19:35

Szia Drága! Ez tényleg valami mennyei recept!! Már 2 napja kinéztem a recepted és ma végre meg tudtam csinálni. Már ott tartottam, hogy nyersen is megenném... :)) Isteni finom lett!! Annyit változtattam csak, hogy mivel elfogyott itthon az olaj, zsírral készítettem, mint anno szegény nagyanyám (csak ő a sírba vitte magával a receptjét) . Nagyon-nagyon köszi, olyan jó volt "elcsipegetni" (ha, befalni!!!) . ;) A lekvárral bajlódtam csak egy kicsit, mert kifolydogált, ugyanis házi baracklekvárral készült, a sütésállót nem szeretem. Hmmm, még írás közben is eszem...

byvike
byvike Thu, 2012-11-08 12:56

Kedves Zsani!

Nagyon-nagy sikere volt a buktádnak (nekem a tesóm adta az infót, hogy ez a recept tuti siker!!!), mivel egy hétvége leforgása alatt 3-szor is kellett sütnöm!
Kipróbáltam a széleiből "fonott-kalácsnak" is, töltelék nélkül is szuper!
Köszönöm a férjem nevében is, aki imádja!!! :)

Szép napot!

Éva1973
Éva1973 Sun, 2012-11-04 13:20

Kedves Zsani!
Már nagyon sokszor elkészítettem a recepted, és mindannyiszor sikerem volt vele.:)) Továbbfejlesztettem, és házi szilvalekvárral készítettem, a tetejét megszórtam gazdagon fahéjas kristálycukorral. Így ízvilágában a szilvasgombócra hajaz. Isteni.

Mindenkinek ajánlani tudom, még azoknak a kezdő háziasszonyoknak is, akik most ismerkednek a kelt tészta készítéssel. Biztos a siker.
Köszönöm neked a receptet!!!!

katioma
katioma Tue, 2012-10-23 12:04

Most faltunk be egy-egy buktát és kakaós tekercset. Mintha a Nagymamám sütötte volna, tényleg pihe-puha. Ilyen finom és egyszerűen elkészíthető kelt tésztát még nem csináltam. Lesz ebből még kalács is! Köszönöm

Kedves Nosalty! Köszönet, és gratulálok a sok jó recepthez!

ruzsi3
ruzsi3 Mon, 2012-10-22 16:17

Nagyon nagyon köszönöm a receptet életem első buktája ...isteni finom lett :D
Egy nagy baja van .......nem lehet abbahagyni :)
Azt hiszem sokszor kerül majd az asztalra ilyen ...egy kis hazai íz ... férjecském nagy örömére :) ......itt a hűvös Angliában.... meleg tejjel nyami nyami

sonce85
Sonce / sonce85 Mon, 2012-10-08 09:34

Kedves Zsóka!

Ez egyszerűen zseniális.Tegnap megsütöttem,és pihe-puha mint a vatta.Legközelebb azt hiszem dupla adagot fogok csinálni,mert bár csak ketten vagyunk,de ma reggelre már csak 3 maradt.( a férjem elpusztította :-)))

Köszönöm ezt a szuper receptet!!!

Vica09
Vica09 Fri, 2012-10-05 08:46

Hétvégén meg szeretném csinálni ezt a pihe-puha buktát, hogyha ennyien dicsérik. Régen csináltam már, de sosem volt osztatlan sikere. Eddig! Reméljük most másként lesz! Annyi kérdésem lenne, hogyha elsőre két adagot szeretnék csinálni, a dagasztáskor nem fog "kifutni" a gépből? vagy eleve külön-külön kelesszem az adagokat? valamint hallottam már erről a vízgőzös módszerről kelt tésztáknál. Ezt hogyan kel elképzelni? Valaki tud erről valami információt adni. Mennyi vizet kell a sütő aljára tenni pl... ilyenek? Előre is köszi! :)

Aylah
Aylah / Aylah Tue, 2012-10-02 17:08

Kedves Zsani,
köszönet a receptért; valóban nagyon puha bukta a végeredmény, amit ráadásul könnyű és takarékos összeállítani. :) Én is kézzel gyúrtam-dagasztottam (így még gyorsabban kész is lett szerintem, és igazán gyorsan szép fényes lett a tészta), valamint gyerkő allergiája miatt rizstejjel is készítettem (nekem mondjuk 3 dl folyadék bőven elég volt a 60 dkg liszthez).
Most is kel egy adag a konyhában; gyerkő ezt rendelte holnapra reggelire az oviba.. :)
Timi

andilawyer
andilawyer Fri, 2012-09-28 22:02

Kedves Zsani!

Nagyon köszönöm a receptet, tényleg pihe-puha lett, és egyszerű így a kenyérsütőt dolgoztatva megcsinálni. Ezentúl csak ezt a receptet használom buktához.

Üdv:Andi

feheri
feheri Wed, 2012-09-05 18:16

Kedves Zsani!
Örömmel jelentem,hogy végre megtaláltam a Nekünk való bukta receptet a Te bukta recepted személyében:) Ma este sült ki, hihetetlenül puha, foszlós a tésztája, nagyon finom.
Néhány bukta recept kipróbálásán már túl vagyok, de azokhoz képest ennek a buktának a tésztája egyszerűen csodálatos. És pofonegyszerű elkészíteni, én vasárnap este 8-kor álltam neki. Mentve, és remélhetőleg még sokszor kerül a család asztalára.
(Arra még kíváncsi vagyok, hogy holnapra mennyire marad puha)
*másnap is puha maradt

feheri

BERNÁTH ZSÓKA
BERNÁTH ZSÓKA Sun, 2012-08-19 16:07

EGYÉBKÉNT ÉN IS KENYÉR SÜTŐVEL DAGASZTOM, ÉS NEM HASZNÁLOK PAPÍRT CSAK OLAJAT ÉS NAGYON JÓ, NEM RAGAD BELE A TEPSIBE. ZSÓKA

BERNÁTH ZSÓKA
BERNÁTH ZSÓKA Sun, 2012-08-19 16:07

SZIASZTOK! EZ A VÍZGŐZÖS ÖTLET VALÓBAN JÓ, ÉRDEMES KIPRÓBÁLNI. MOGYORÓ KRÉMMEL KÜLÖNÖSEN KEDVELT A GYEREKEK KÖRÉBEN, SŐT, HA NINCS MOGYI KRÉM, AKKOR NESQUIK KAKAÓVAL IS NAGYON FINOM, CSAK ARRA KELL VIGYÁZZNI, HOGY SŰRŰRE KEVERJÜK. ÉN 20 DKG KAKAÓT, EGY NAGYON PICI TEJJEL, VAGY VÍZZEL, KEVEREK KI ÉS ABBÓL RAKOK BELE. ZSÓKA

pildikóó
pildikóó / pildikóó Wed, 2012-08-15 11:44

Szia
Ma megsütöttem és tényleg isteni lett azt hiszem ezt fogom használni most már ,eddig nagyon sokat kipróbáltam de egyik se felelt meg mindegyiknek volt valami bibije:)nem mindegyiket csináltam lekvárosan hanem a tészta feléből kakaós csigát sütöttem igy is isteni,köszönöm ezt a csodálatos receptet:))
Szép napot és még sok ilyen finom receptet kívánok.

Nesseay
Nesseay Thu, 2012-08-02 17:42

ha kettő adagot szeretnék sütni? mit csináljak, akkor már nem hideg a sütő. :)

Szabóné Ildikó
Szabóné Ildikó Fri, 2012-08-17 18:29

Szia.Nem lesz semmi baja nyugodtan csináld meg,én úgy csináltam hogy egyszerre dagasztottam be mind a kettőt és amíg az első sült tudott kelni a második annyi elég neki.

Beus0403
Beus0403 Tue, 2012-07-24 10:06

Kipróbátam a receptet,isteni finom lett!!!! Én kézzel dagasztottam,és csak kivajazott tepsibe tettem,de így is nagyon jól sikerült!!! Köszönöm a receptet. :) Ajánlom mindenkinek! Üdv:Bea

Szabóné Ildikó
Szabóné Ildikó Mon, 2012-06-25 17:57

Tegnap megsütöttem,valóban pihe-puha!Nagyon sok kelt tésztámnak ez lesz az alapja.Köszi a receptet.További minden szépet és jót kívánok neked.

Ria999
Ria999 Mon, 2012-06-18 20:09

Huuu, mindjárt megy a sütőbe. Késői bűnözés lesz :). Ez a második kelt tésztám, és isteni lett. Köszi! :)

Katthlene
Katthlene Sat, 2012-06-02 21:37

A recept egyszerűen fantasztikus! Ezer köszönet érte! Ebből készítem a kakaós csigát én is, a töltelék vaj+cukrozott kakaópor egy kis vaniliás cukorral megbolondítva.
Mielőtt a csigák megpirulnak, lekenem tejszínnel vagy tejjel (éppen mi van itthon) a tetejüket a sütőben, és így esélyük sincs kiszáradni, bár ez a tészta alapból pihe-puha! :-)

gerenzso
gerenzso Fri, 2012-05-18 13:34

Nagyon szuper ez a recept. Rendszeresen sütöm a családnak reggelire és imádják. Mivel én most nem fogyaszthatok tejterméket, kipróbáltam vízzel készíteni tej helyett. Szépen megkelt a kenyérsütőgépben (a biztonság kedvéért friss élesztőt használtam). Viszont nagyon lágy lett a tészta, nagyon nehezen kezelhető volt. De azért sikerült feltekergetni a buktákat. A végeredmény a szokásos pihe-puha bukta lett, csak nehezebb volt így elkészíteni.
Honnan tudom hogy sütésálló-e egy lekvár? Lehet külön ilyen fajtát kapni? A barack, málna, áfonya sajnos mindig kifolyik. A szilvával tökéletes lesz.
Köszi a választ, és gratulálok a receptedhez!

Charemja
Charemja Sat, 2012-04-21 10:52

Most sult ki!!! Eletem elso buktaja es fantasztikus!!!
Koszonom a receptet!!

meredek
meredek Fri, 2012-04-06 12:53

Szia
Nagyon jól néz ki a bukta és szeretném megsütni, de külföldön vagyok és itt nincs kistasakos élesztő. Meg tudnád mondani hány gramm szárított élesztő az 1 csomag?
Köszi szépen

mome
mome Tue, 2012-03-13 13:57

Kedves Zsani! Megcsináltam, isteni finom lett, príma nagyon a tészta!!! Köszi a receptet! ;)

Darkman23
Darkman23 Sun, 2012-03-04 18:16

Kedves Zsani!!

Megsütöttem, és káposztával is töltöttem, nekem nagyon finom lett. igaz a só kimaradt belőle, de igy is finom lett. Köszönöm még egyszer

üdvözlettel Betty /darkman

crazymary
Makréla / crazymary Fri, 2012-03-02 17:00

Kedves Darkman!
Nem tudom milyen lehet káposztásan, eddig még csak ebben a lekváros formában próbáltam. De a tészta jó alap elég sok mindenhez, így ha te káposztásan szeretnéd, szerintem mindenképp érdemes kipróbálnod.
Remélem majd megírod hogy sikerült!
üdv,
Zsani

Nikk
Nikk / Nikk Tue, 2012-02-28 19:12

Megsütöttem, szuper lett!!! Életem első buktája, sőt első kelt tésztás sütije. Köszi!!!!!!

crazymary
Makréla / crazymary Fri, 2012-03-02 17:01

Kedves Nikk!
Úgy örülök a sikerednek!És hogy kicsit részem volt benne! :)
További nagyon jó főzőcskét kívánok neked!
üdv,
Zsani

Lucaaa
Lucaaa Fri, 2012-01-27 16:14

Kedves Zsani!
Csudafinom ez a bukta! És nekem is tökéletes lett! Tegnapelőtt sütöttem először, és ma megint megcsinálom :)
Köszi a receptet!
Üdv: Luca

Randika
Randika / Randika Mon, 2012-01-23 09:21

zsani!
köszönöm a receptet,életem második buktája (az első csúfos végeredménnyel a kutya előtt végezte:)
a tésztája tényleg puha,és ami nekem még nagyon fontos hogy nem ragacsos a tésztája mint nálam a legtöbb kelt tésztának.Tudok vele dolgozni,énis kenyérsütőbe csináltam,bár én nem várhatom meg a 1.50 órát mert szinte mindég kikel a gépből,így akkor vettem ki amikor már kopogtatott:):)
a kérdésem az volna hogy szerinted ezt a tészta alapot használhatom mondjuk túrós lepény alá?sajnos már azt is próbáltam több félét,mind ragacsos volt,még kézzel sem tudtam beletömködni a tepsibe,nemhogy nyújtani,így meg persze egyenlőtlen vastag lett,és a tölteléket se lehetett rákenni.

1007
finomliszt 60 dkg
instant élesztő 1 tasak
cukor 5 dkg
tej 3.5 dl
tojás 1 db
napraforgó olaj 0.7 dl
1 csipet
lekvár/ dzsem 15 ek