Pihe-puha lekváros bukta- Lekváros bukta 7.

- 8% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
150g finomliszt546 kcal
-
7 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
88g tej49 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
15g napraforgó olaj131 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g lekvár/ dzsem209 kcal
- 8% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
600g finomliszt2184 kcal
-
29 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
350g tej196 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
60g napraforgó olaj526 kcal
-
0g só0 kcal
-
300g lekvár/ dzsem834 kcal
- 8% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
42.1g finomliszt153 kcal
-
0.6g instant élesztő2 kcal
-
3.5g cukor14 kcal
-
24.6g tej14 kcal
-
3.9g tojás5 kcal
-
4.2g napraforgó olaj37 kcal
-
0g só0 kcal
-
21.1g lekvár/ dzsem59 kcal
- 8% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.8 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 548.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 215 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 183.1 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 50.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
- 8% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.3 g
Zsír
-
Összesen 77.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2195 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 225 mg
-
Kálcium 579 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 858 mg
-
Nátrium 357 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 732.5 g
-
Cukor 211 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 200.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 422 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 351 micro
- 8% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 154.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 14.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Hozzávalók
-
60 dkg finomliszt
-
1 tasak instant élesztő
-
5 dkg cukor
-
3.5 dl tej
-
1 db tojás
-
0.7 dl napraforgó olaj
-
1 csipet só
-
15 ek lekvár/ dzsem
Elkészítés
- A következő sorrendben bepakoljuk a hozzávalókat a kenyérsütőgépbe: tej, olaj, tojás (az egész), liszt, cukor, só és a liszt közepébe az élesztő.(Természetesen a hagyományos módon, kézzel is összegyúrhatjuk a tésztát.) 1 óra 50 perces "Tészta" programon a gép dagasztja és keleszti a tésztát.
- A program lejárta után még egyszer kézzel átgyúrjuk a tésztát, majd lisztezett deszkán fél centi vastag téglalap alakúra nyújtjuk.
- Kb. 7x7-es négyzeteket vágunk belőle (természetesen nem kell ragaszkodni ehhez a mérethez) és beleltöltjük a gyümölcslekvárt. (Legutóbb nem sütésállót használtam, csak sima dzsemet, és így sem folyt ki.)
- Palacsintaszerűen feltekerjük, a végeit és az alját kicsit benyomkodjuk, és magas falú, közepes méretű,sütőpapírral bélelttepsibe szorosan egymás mellé tesszük a buktákat.
- Étolajjal megkenjük a bukták tetejét és lassú tűzön, hideg sütőben (így lesz ideje megnőni és átsülni)kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 615
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 31
- Össznézettség: 79017
- Feltöltés dátuma: 2010. június 19.
Ajánló
A kelt tészta kedvelőinek ajánlom, akik szeretik a hagyományos, laktató desszerteket. Igazán nem kell sok minden a tésztájához, mégis kiadós sütemény. Nekem kb.15 db sül ebből a mennyiségből. És hogy ne legyen unalmas, egy tepsin belül több fajta lekvárt (barack, meggy, vegyes gyümolcs, eper, stb) teszek a buktákba, remekül ösztönzöm vele kislányomat a lekvárok megkedvelésére. Eddig bevált, előre örül és találgat, mikor beleharap, hogy ez éppen melyik lesz...:-) Remélem sikerült kedvet csinálnom a bukta sütéshez!
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Tudom, elég sok bukta recept van a No Salty kínálata között. Ennek ellenére úgy döntöttem megosztom veletek az én verziómat is, hiszen sokat keresgéltem és kísérleteztem, mire sikerült olyan bukta receptet összeállítanom, ami megfelel az elvárásaimnak. Mert egy bukta legyen pihe-puha tésztájú, laktató és ízletes, szép magas, vagyis öröm legyen beleharapni. Az egész család kedvence lett nálunk a lekváros bukta, fenti receptem alapján. Úgy érzem e téren hátradőlhetek. :-)
Hozzászólások (72)
Köszi a receptet! :) Imádom az ilyen kenyérsüt?be beledobós finomságokat. Megkönnyíti az életet. Tuti kipróbálom!
Sue, igazán nagyon szívesen! :) Bizalommal ajánlom neked, tényleg csak be kell dobálni, és nagyon jó tésztát kapsz bel?le! Majd számolj be az eredményr?l! :) Ja, és ajánlom a túrós batyu receptemet is, az is hasonló! Üdv, Zsani
Szia! Ha nem kenyérsüt? géppel csinálom, akkor kb. mennyi ideig kell keleszteni a tésztát? Szeretném kipróbálni, nagyon ígéretesnek hangzik.:)
Szia newsi! Addig kell dagasztani a tésztát, míg sima nem lesz. Utána ha meleg helyre teszed kb egy-másfél óra alatt megkel. Remélem sikerrel jársz, várom az eredményt! üdv, Zsani
Nagyon-nagyon finom lett,bár én kakaosat is csináltam-ugy is fincsi.
Nagyon örülök, szuper, hogy ízlett! Jó ötlet a kakaós!:-) Üdv: Zsani
Nagyon finom, gratula neked.En csak vagott tesztakat megkentem vekonyan meggylekvarral es lecsopogtetett meggyett raktam ra.Mindenkinek izlett.Lehet ezt mas gyumolccsel is tenni.Pl.sargabarackkal elobb baracklekvarral vekonyan lekenni.Udv.Valeria
Nagyon örülök, hogy megcsináltad és ízlett nektek! Nagyon jól hangzik a meggyes verzió!:-) További szép napot! üdv, Zsani
Szia Zsani! Bukta recepted kézzel dagasztva is tökéletes! Már évek óta próbálgatok bukta recepteket, de ilyen jót mint a tiéd még nem találtam. Ebb?l a tésztából készítem a kakaós csigát is és az is nagyon finom! Köszönet érte! Üdv: Anna
Szia Annabell! Nagyon örülök, hogy kipróbáltad a receptem. Pláne hogy ennyire bevált. :-) Én is szeretem, könny? vele dolgozni, és tényleg finom. Köszi, hogy írtál! Szép napot, jó hétvégét! üdv, Zsani
Kedves Zsani! Már nagyon régóta szerettem volna buktát sütni,de nem találtam nekem igazán tetsz? receptet. Hát megérte keresni,mert a kenyérsüt?s recepted igazi telitalálat! A gyerekeim szinte a tepsib?l ették ki,semmi nem maradt másnapra. A zsírozott tepsit külön köszönöm, nekem is odaragad a süt?papírhoz a tészta. Egyszóval nagyon fincsi, köszi!!! Judit
Kedves Judit! Nagyon örülök a sikerednek és köszönöm, hogy kicsit hozzájárulhattam én is. :-) Nálunk is nagy kedvenc ez a recept, tényleg fincsi! További jó sütést-f?zést neked, jó falatozást a gyerekeknek! Üdv: Zsani
Ez valami isteni! Elkészíteni könny? volt, mindenki csak dicsérte, köszönjük neked a receptet!
Ez valami isteni! Elkészíteni könny? volt, mindenki csak dicsérte, köszönjük neked a receptet!
Kedves Ritkamadár! Igazán köszönöm a kedves szavakat, nagyon örülök, hogy kipróbáltad és ízlett nektek. További jó sütögetést kívánok: Zsani
Sziasztok! Nagyon sok bukta receptet kipróbáltam, de ez lesz a kedvencem, az biztos. Köszi Zsani!!!!! Annyit módosítottam csak, hogy el?melegített süt?ben készítettem, és az aljába tettem egy vízzel teli lábast már a melegítéskor. Így ebben a vízg?zben sütöttem meg 180 C-on, és nagyon puha - és ami fontos - jó magas lett. Ez a vízg?zös ötlet nem saját, Lajos Mari valamelyik receptjében olvastam, és azóta minden kelt tésztát így sütök. Puhább t?le a kalács - és nehezebben szárad ki.
Kedves Zsu0329! Nagyon örülök, ha a receptemet tényleg a kedvenceid közé sorolod majd. Tetszik a vízg?zös ötlet, kipróbálom mindenképp. Köszi, hogy írtál. :-) Szép napot! Üdvözöllek, Zsani
Kedves Zsani! Ma elkészítettem a buktát és nagyon nagy sikere van, mind a 4 éves, mind a 14 hónapos körében! :) Tényleg nagyon egyszer?, igaz a feltekeréssel volt egy kis gondom az els? kett?nél, de aztán belejöttem. Én kétféle lekvárosat és csokisat csináltam (volt egy pár rudacska Merci csoki azt raktam bele félbetörve), de szerintem a nutellás is m?ködne...majd legközelebb. Talán egy picivel több cukrot elbírna a tészta, de nem feltétlenül szükséges, hiszen a jó kis házi lekvárok azért jó édesek! :) Szerintem már vagy egy éve nem vettem el? a kenyérsüt?t (nem eszünk annyi kenyeret, mint régebben; pláne a finom házi kenyeret, attól aztán lehet gömbölyödni! :) ), de ezért érdemes volt! Köszönjük! Szép napot! Üdv: Gabi
Kedves Gabi! Ne haragudj, hogy csak most reagálok,de biztos megérted, mindig van mit csinálnom a 6 éves és 21 hónapos tündérkéimnek köszönhet?en.:-) Szóval, köszönöm, hogy kipróbáltad a receptem és hogy írtál is. Nagyon örülök, hogy ízlett és hogy kísérletezgetsz a töltelékkel is. Igazad van, lehet, hogy több cukrot is elbír a tészta, legközelebb tegyél bele többet nyugodtan, de valóban az édes lekvárok miatt szoktam én ennyivel csinálni. (És valóban, mostanában én is kevesebb házi kenyeret sütök, mert tényleg gyorsan lehet gömbölyödni t?le :-) ) Szóval, örömteli sütögetést kívánok neked a továbbiakra és az Ünnepekre f?leg! Üdvözlettel: Zsani
Nagyon tuti recept, köszönet érte! Már sokadszorra csinálom, nagyon finom, és tényleg pihe-puha. Igaz, hogy nem kenyérsüt?géppel csinálom, hanem a két kezemmel, de nagyon bejött. sajnos, csak most jutott eszemben, hogy ezt igazán kommentálni kellene. További örömteli adventet neked! (A majdani ünnepi asztalon is ott lesz a helye!)
Kedves Éva! Nagyon örültem, hogy megírtad a tapasztalataidat, pláne , hogy sikeres is volt. Külön öröm, hogy kézzel csinálod és úgy is jól m?ködik. Köszönöm a hozzászólásodat. A legjobbakat kívánom az Ünnepvárás és az Ünnepek id?szakára is! Szeretettel üdvözöllek: Zsani
Sziasztok, tegnap megsütöttem a buktát.. de sajnos nem úgy sikerült ahogy kellett volna.. Sajnos elfelejtettem felfuttani az éleszt?t , így már itt elkövettem egy hibát..:( mivel kézzel gyúrtam a tésztát így persze nem is kelt meg. kidobni nem akartam, ezért ízesítettem és megsütöttem így. Nem jött fel , nem lett magas, viszont elég kemény is lett. nem éppen pihe puha..(((( az lehet szintén az éleszt? miatt? mert minden mást a recept alapján követtem. legközelebb finomra szeretném, és puhára ezért kérnék tanácsot. ja, és kis lángon sütöttem (gáz süt?..)
Ma délután elkészítettem és tényleg mesésen finom ez a bukta.Annyit hozzátennék,hogy nekem nem szokott sikerülni a sütim ha a s?t?papírt teszek a süti alá mert ráragad,így mindig csak vajazom.de mégegyszer köszi a receptet!!Anita
Kedves Panna! Köszönöm kedeves szavaidat, tényleg nagy öröm, hogy ízlett a receptem. Nekem eddig nem volt gondom a süt?papírral soha, lehet, hogy ki kéne más fajtát próbálnod bel?le? Örülök, hogy írtál, üdvözletem küldöm: Zsani
Valami nem sikerült, mert nem lett bel?le bukta :-( Kelt tésztát szoktam csinálni, úgyhogy nem azt rontottam el. Talán túl kicsire vágtam a négyzeteket. De azért kreatívan megoldottam, mert lekváros batyut csináltam bel?le, mert azt még lehetett :-) Az íze azért így is nagyon finom lett!!!!
Kedves AMK! Szerintem nagyon ügyesen feltaláltad magad, a lényeg, hoyg finom lett. Legközelebb vágd nyugodtan nagyobbra, vagy tetszés szerint, kísérletezz bátran. Nekem sem sikerül mindig egyformára. De az íze a lényeg, és arra nem volt még panasz. :-) Üdvözletem küldöm, Zsani
Én csak az el?ttem szólokhoz hasonlóan csak dicsérni tudom ezt a receptet. Imádom, imádom :D Nagyon szépen köszönöm hogy megosztottad :D