r
Nosalty Logó

Csirkemell satay curry-s rizzsel

Friedrich Antal
Csirkemell satay curry-s rizzsel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1073
Kalória
47.1g
Fehérje
85.4g
Szénhidrát
59.4g
Zsír
295.8g
Víz
109.5g
Koleszterin
6g
Élelmi rost
13.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Pácolás

Köret

Elkészítés és tálalás

Összesen 1073 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Pácolás

Köret

Elkészítés és tálalás

Összesen 4289 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Pácolás

Köret

Elkészítés és tálalás

Összesen 152 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3719.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    2879 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    295.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1003 micro
  • β-crypt
    297 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 1073 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.3 g

Zsír

  • Összesen
    237.8 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14876.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    568 mg
  • Foszfor
    2221 mg
  • Nátrium
    11517 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    341.6 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1183.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    301 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1042 micro
  • Kolin:
    613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    4011 micro
  • β-crypt
    1188 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    458 micro
Összesen 4289 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

Pácolás

  1. A szemes fűszereket kézi mozsárban összetörjük.
  2. A csirkemellet hosszú csíkokra vágjuk, és hullámosan felszúrjuk fa pálcára.
  3. A pácoláshoz szükséges anyagokat szükség szerint tisztítjuk, és turmixban egyneművé keverjük.
  4. A pác egyben mártás is, az egyharmadát külön eltesszük a tálaláshoz.
  5. A pácban a csirkemellet több órára pácoljuk.

Köret

  1. A rizst átmossuk hétszer, hogy a hagyománynak megfeleljen, de így az összes lisztet lemossuk a rizsről.
  2. Lepirítjuk a zsiradékon, majd felöntjük csirkehúslével, sózzuk ízlés szerint, és fűszerezzük a currykrémmel.
  3. Ha kész a rizs, az apró kockára vágott piros kaliforniai paprikával elkeverjük.

Elkészítés és tálalás

  1. A kígyóuborkát tisztítjuk, és karikára vágjuk.
  2. A mártást csészében tálaljuk.
  3. A csirkét grillezzük, és a rizsre tálalva kínáljuk az uborkával, mártással.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szállodában is dolgoztam, itt tanultam egy kedves kollégától ezt a különleges ételt.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...