Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconbe tekert grillezett kukorica

Baconbe tekert grillezett kukorica
Baconbe tekert grillezett kukorica
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet egyszer régen, Junior Smith szülinapi partijára találtuk egy Magyar Konyha magazin régi számában. A gyerekek nagy kedvence lett, nem győztünk elegendő mennyiséget sütni belőle. Junior szerint akkor az igazi, ha a baconszalonna nagyon-nagyon ropogós! :)

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Kerti partikra, grillpartikra, gyerekzsúrokra tökéletes finomság.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kukoricacsöveket három darabra vágjuk, és egy fazék vízben puhára főzzük.
  2. Amikor készen vannak, kicsit hagyjuk hűlni, majd mindegyiket egy -egy grillpálcára szúrjuk, betekerjük őket egy - egy baconszalonnába, és fogpiszkáló segítségével összetűzzük a szalonna végeit a kukoricával.
  3. Grillrácson faszénparázson addig sütjük türelmesen forgatva, míg a baconszalonnák piros - ropogósra sülnek.
  4. Tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 496
elküldve: 3
receptkönyvben: 413
elkészítve: 11/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

grillezett kukorica baconbe csavarva, baconbe tekert csemegekukorica grillen

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Geleva
Geleva / Geleva Thu, 2012-08-23 16:49

Kedves Smithék!
Mi is nagyon szeretjük, bár kicsit másképp készítem. Nálunk minden grillezéskor kötelezően kell készítenem. Én úgy készítem, hogy a kukoricát nem főzőm meg csak 3-4 darabra vágom, megkenem vajjal vagy margarinnal és köré tekerem a bacont. Jénaitálban vagy tepsibe rakom őket egymás mellé állítva és bedugom a sütőbe. Mire a husik megsülnek a faszén parázson, addigra ez is kész. Persze én nagyon sok mindent sütök kint, lehet, hogy nem is birná a parázs, de ha legközelebb van még erő a grillen, ki fogom próbálni ezt is. :)
Köszi, Éva

dombinori
dombinori / dombinori Thu, 2012-08-23 16:49

Szia,

Ez de szuper, tuti én is csinálok majd ilyet. Tök jó ötlet.
Köszi, hogy megosztottad.
Nóri

394
csöves kukorica 6 db
bacon 18 szelet