r
Nosalty Logó

Nyárson sült szűzérme mediterrán zöldséggel

Marti48
Nyárson sült szűzérme mediterrán zöldséggel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

595
Kalória
62.8g
Fehérje
20.7g
Szénhidrát
29.2g
Zsír
615.3g
Víz
188.3g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
12.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 595 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1782 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1330.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    833 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    615.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    1342 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    1596 micro
Összesen 595 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.3 g

Zsír

  • Összesen
    87.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3990.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    2499 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1845.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    761 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    4025 micro
  • β-crypt
    485 micro
  • Likopin
    12350 micro
  • Lut-zea
    4789 micro
Összesen 1782 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    546 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 78 kcal

Elkészítés

  1. A sertésfilét vastag karikákra felvágjuk.A zöldséget megtisztítjuk, majd a cukkinit, padlizsánt felkarikázzuk. A gombákat félbe, ahagymát 4 gerezdre vágjuk. A koktélparadicsomokat egyben hagyjuk. A vékony mangalica szalonna szeleteket és a paprikát méretben a többi hozzávalóhoz igazítva kockákra vágjuk.
  2. Egy nagy keverőtálban a húst, a cukkinit, padlizsánt, gombát, paprikát kanállal lazán összedolgozzuk az olívaolajjal, a mustárral, az apróra kockázott fokhagymával, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, lefedjük. Pár órára hűvös helyre tesszük - minél tovább, annál jobb.
  3. Elkészítjük a nyársat. Ízlés szerint lehet összeállítani, fontos, hogy a szűzérme karikák alá szalonna szelet kerüljön.
  4. Parázs felett meggrillezük. Jóétvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 30 p

Nincs... Nyáridőben gyakran grillezünk, és ez egy a férjem által elkészített, bevált variációkból.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek