r
Nosalty Logó

Nyárson sült szűzérme mediterrán zöldséggel

Marti48
Nyárson sült szűzérme mediterrán zöldséggel
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

595
Kalória
62.8g
Fehérje
20.7g
Szénhidrátok
29.2g
Zsír
615.3g
Víz
188.3g
Koleszterin
7.2g
Rost
12.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 595 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1782 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1330.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    833 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    615.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    1342 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    1596 micro
Összesen 595 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.3 g

Zsír

  • Összesen
    87.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3990.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    2499 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1845.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    761 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    4025 micro
  • β-crypt
    485 micro
  • Likopin
    12350 micro
  • Lut-zea
    4789 micro
Összesen 1782 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    546 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 78 kcal

Elkészítés

  1. A sertésfilét vastag karikákra felvágjuk.A zöldséget megtisztítjuk, majd a cukkinit, padlizsánt felkarikázzuk. A gombákat félbe, ahagymát 4 gerezdre vágjuk. A koktélparadicsomokat egyben hagyjuk. A vékony mangalica szalonna szeleteket és a paprikát méretben a többi hozzávalóhoz igazítva kockákra vágjuk.
  2. Egy nagy keverőtálban a húst, a cukkinit, padlizsánt, gombát, paprikát kanállal lazán összedolgozzuk az olívaolajjal, a mustárral, az apróra kockázott fokhagymával, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, lefedjük. Pár órára hűvös helyre tesszük - minél tovább, annál jobb.
  3. Elkészítjük a nyársat. Ízlés szerint lehet összeállítani, fontos, hogy a szűzérme karikák alá szalonna szelet kerüljön.
  4. Parázs felett meggrillezük. Jóétvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 30 perc

Nincs... Nyáridőben gyakran grillezünk, és ez egy a férjem által elkészített, bevált variációkból.

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Húsimádó rablóhús

A rablóhúsban egyrészt az a nagyszerű, hogy sokféleképpen variálhatóak benne a hozzávalók, legyen szó akár csirkéről, disznóról, bárányról vagy marháról. Másrészt rendkívül ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...