Thai halszósz

Thai halszósz

Leírás

A thai konyhára jellemző az erős, intenzív ízvilágú fűszerezés, ahol az édes, a savanyú, a csípős és a sós ízek jól megférnek egymás mellett. A halszósz egy kedvelt ázsiai fűszer, melynek alapjául érlelt hal szolgál. A barnás, áttetsző, rendkívül erős illatú szósz főként szardellából és hasonló kisebb halakból, sóból, cukorból és vízből, esetleg még osztrigából és garnélából áll. A thai halszósz általában tartalmaz még chilit, citromlevet, rizsecetet, esetleg koriandert, különféle fűszereket. Használhatjuk húsételek, rizs, saláta, tofu stb. fűszerezésére.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!