Thai halszósz
511 kcal
Thai kókuszleves extrával
397 kcal
Thai garnélás curry
Leírás
A thai konyhára jellemző az erős, intenzív ízvilágú fűszerezés, ahol az édes, a savanyú, a csípős és a sós ízek jól megférnek egymás mellett. A halszósz egy kedvelt ázsiai fűszer, melynek alapjául érlelt hal szolgál. A barnás, áttetsző, rendkívül erős illatú szósz főként szardellából és hasonló kisebb halakból, sóból, cukorból és vízből, esetleg még osztrigából és garnélából áll. A thai halszósz általában tartalmaz még chilit, citromlevet, rizsecetet, esetleg koriandert, különféle fűszereket. Használhatjuk húsételek, rizs, saláta, tofu stb. fűszerezésére.
100 g Thai halszósz
fehérjetartalom
5.06 g
zsírtartalom
0.008 g
szénhidráttartalom
3.64 g
víztartalom
71.07 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
7851 mg
Magnézium
175 mg
Kalcium
43 mg
Foszfor
7 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.396 g
Kolin
13.2 mg
Niacin - B3 vitamin
2.313 mg
C vitamin
0.5 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
5.06 g
Zsír
telített zsírsav
0.003 g
egyszeresen telített zsírsav
0.002 g
többszörösen telített zsírsav
0.003 g
ásványi anyagok
Kalcium
43 mg
Vas
0.78 mg
Magnézium
175 mg
Foszfor
7 mg
Nátrium
7851 mg
Cink
0.2 mg
Réz
0.05 mg
Mangán
0.233 mg
Szelén
9.1 µg
szénhidrát
cukor
3.64 g
víz
71.07 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.012 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.057 mg
Niacin - B3 vitamin
2.313 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.118 mg
Folát
51 µg
Kolin
13.2 mg
Retinol
4 µg
B12 vitamin
0.48 µg
A vitamin
4 µg
C vitamin
0.5 mg
B6 vitamin
0.396 g