Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemáj mustáros szószban, zöldségekkel

Csirkemáj mustáros szószban, zöldségekkel
Csirkemáj mustáros szószban, zöldségekkel
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon kívántam a májat és a zöldségeket, illetve a mustár savanykás ízét. Így született ez a kreáció. :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A bulgur helyett lehet rizzsel, krumplival, tésztával, bármivel fogyasztani! Nálam a bulgur volt a nyerő most!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát vízbe áztatjuk.
  2. A vöröshagymát az olajon megdinszteljük. (Én ilyenkor szoktam a sót rátenni, egyrészt hamarabb megpárolódik a hagyma, másrészt a máj nem keményedik meg.)
  3. Hozzáadjuk a sárgarépát, amikor már kezd párolódni, megfűszerezzük, belenyomjuk a fokhagymát.
  4. Mehet bele a gomba is.
  5. Ezután következik a máj, majd amikor az már félkész, jöhet a zöldborsó.
  6. A mustárt a szójajoghurtot és a keményítőt kikeverjük, és amikor már megfőttek a hozzávalók, ráöntjük.
  7. Rottyantunk rajta egyet-kettőt, és már kész is!
  8. A bulgur elkészítéséhez kb. 1/2 bögre (1 dl) bulgurt 2 dl vízzel és sóval felteszünk főni.
  9. Nagyon hamar, kb. 10-15 perc alatt megpuhul.
  10. A vizet annak arányában pótoljuk, hogy menyire puhul a bulgur.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 357
elküldve: 5
receptkönyvben: 229
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Puzsi

Mióta szakács: 2010.11.11.
85 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tejmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mustáros csirkemáj zöldségekkel, zöldséges csirkemáj mustárosan bulgurral

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

P.Klára
P.Klára Sat, 2011-06-25 08:44

....El is készítettem mai ebédnek. Én meghintettem leheletnyi cukorral, így kerek az íze:) Gondolom néz majd a család, hogy az eddigi, hagyományos resztelt máj után ilyet is lehet belőle alkotni. Szép a színe is: zöld, sárga zöldségekkel. Sült burgonyával is fincsi lehet, de ma rizottót kap a család. Érdemes megcsinálni!

P.Klára
P.Klára Fri, 2011-06-24 14:34

Kedves Puzsi!
Most én is valami hasonlóra vágyom, s holnap el is készítem. Gomba az fagyasztott lesz, nem tudom, milyen az a szójajoghurt, jó lesz neki a hétköznapi is, bulgurral sem találkoztam még, de májas rizottót már tudok készíteni. Igaz, így minden májas lesz, olyan, mint a német könyvemben: Kartoffelsuppe-Kartoffelgemüse und Kartoffelsalat:)De már készülök a holnapi ebédre!
Köszi a receptet! Klári

622
csirkemáj 30 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 3 gerezd
szárított gomba 12.5 g
sárgarépa 2 közepes db
zöldborsó 15 dkg
majoranna 0 ízlés szerint
mustár 2 ek
szójajoghurt 75 ml
étkezési keményítő 2 csapott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
bulgur 10 dkg
víz 1 dl