r
Nosalty Logó

Csirkemáj mustáros szószban, zöldségekkel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Csirkemáj mustáros szószban, zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 621 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1240 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 118 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1467.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5568 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    977 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4935 micro
  • α-karotin
    2508 micro
  • β-karotin
    6328 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    61 micro
  • Lut-zea
    2164 micro
Összesen 621 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.9 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2935.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    1500 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    743.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11135 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1953 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9870 micro
  • α-karotin
    5016 micro
  • β-karotin
    12656 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    121 micro
  • Lut-zea
    4327 micro
Összesen 1240 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1058 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    938 micro
  • α-karotin
    477 micro
  • β-karotin
    1202 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    12 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 118 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát vízbe áztatjuk.
  2. A vöröshagymát az olajon megdinszteljük. (Én ilyenkor szoktam a sót rátenni, egyrészt hamarabb megpárolódik a hagyma, másrészt a máj nem keményedik meg.)
  3. Hozzáadjuk a sárgarépát, amikor már kezd párolódni, megfűszerezzük, belenyomjuk a fokhagymát.
  4. Mehet bele a gomba is.
  5. Ezután következik a máj, majd amikor az már félkész, jöhet a zöldborsó.
  6. A mustárt a szójajoghurtot és a keményítőt kikeverjük, és amikor már megfőttek a hozzávalók, ráöntjük.
  7. Rottyantunk rajta egyet-kettőt, és már kész is!
  8. A bulgur elkészítéséhez kb. 1/2 bögre (1 dl) bulgurt 2 dl vízzel és sóval felteszünk főni.
  9. Nagyon hamar, kb. 10-15 perc alatt megpuhul.
  10. A vizet annak arányában pótoljuk, hogy menyire puhul a bulgur.
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 24178
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 23.

Ajánló

A bulgur helyett lehet rizzsel, krumplival, tésztával, bármivel fogyasztani! Nálam a bulgur volt a nyerő most!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon kívántam a májat és a zöldségeket, illetve a mustár savanykás ízét. Így született ez a kreáció. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.