Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Májas burgonyafasírt

Májas burgonyafasírt
Májas burgonyafasírt
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt itthon sertésmájam lefagyasztva, kiengedtem, és gondoltam, készítek egy májas-burgonyás fasírtot belőle. Egyszerűen és hamar kész lettem vele. Ráadásul pár darab után jól is laktunk vele.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előveszünk egy kézi húsdarálót, az esetleges inakat eltávolítjuk a májról, majd ledaráljuk.
  2. A burgonyákat kisebb darabokra vágjuk, és azt is ledaráljuk.
  3. Hozzáütjük a tojást, belekeverjük a fűszereket, végül annyi lisztet, hogy nokedli sűrűségű masszát kapjunk.
  4. Evőkanállal halmokat rakunk a felmelegedett olajba, és kisütjük a fasírtokat. Papírszalvétára szedjük.
  5. Savanyúsággal, friss zöldségekkel tálaljuk. Jó étvágyat!
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 383
elküldve: 5
receptkönyvben: 137
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
693 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fasírt sertésmájból és krumpliból, sertésmájas burgonyafasírt, krumplifasírt májjal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kkitty83
kkitty83 Tue, 2014-05-06 10:57

Imádom, végre ilyen formában megeszi a gyerek a májat! :)

ilus74
Iluska / ilus74 Tue, 2014-05-06 19:50

Aminek persze én is örülök,mert a májban is van olyan vitamin (B1),ami jó a szervezetnek.Szép napot! :-))

773
sertésmáj 30 dkg
burgonya 3 db
tojás 1 db
finomliszt 3 evőkanál
bors 1 kk
majoranna 1 kk
0 ízlés szerint
szódabikarbóna 1 késhegynyi
petrezselyem 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl