Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconban sült tokaji borecetes csirkemáj

Baconban sült tokaji borecetes csirkemáj
Baconban sült tokaji borecetes csirkemáj
30 perc / előkészület: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept a batyus csirkemáj még ízletesebb és gyorsabban elkészíthető változata. Míg a batyus változatnál egyenként kell a májat baconbe csomagolni, ennél a változatnál nemcsak, hogy gyorsabban elő tudjuk készíteni az ételt, de lehetőségünk van mindenféle finomsággal megpakolni és meglocsolni becsomagolás előtt a májakat anélkül, hogy sütés közben szétesne. Gyorsan elkészül; kb. 5 perc az előkészítés és 25 perc a sütés. 

Hidegen és melegen is finom, köretként krumplipüré illik hozzá.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Krumplipürével a legfinomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A baconszeletekkel kibéleljük az őzgerincformát úgy, hogy a széleit később rá tudjuk hajtani a „töltelékre”.
  2. A megmosott májakat ráhelyezzük a baconre, megszórjuk majorannával, a szeletekre vágott fokhagymával és meglocsoljuk a borecettel.
  3. Sózni nem kell, mert egyrészt a bacon elegendő sós ízt ad a májnak, másrészt a máj nem puhul meg, ha főzés/ sütés előtt sózzuk.
  4. Ráhajtjuk a baconszeleteket és az egészet előmelegített sütőben megsütjük 220°C-on. 
  • sütési hőfok: 220°C
  • tepsi mérete: őzgerinc cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 282
elküldve: 6
receptkönyvben: 311
elkészítve: 18/22
Facebookon megjelent: -

szakács

ÍZEK BLOGJA

Mióta szakács: 2013.01.07.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Baconszalonnában sült tokaji borecetes csirkemáj, baconos máj, batyus máj, borecetes máj

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-01-12 21:55

Na ez naggyon ott van!! :-)
Guszta, és biztosan nagyon fincsi.:-)
Köszönöm szépen, ki fogom próbálni, már alig várom....:-)
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

IZEK BLOGJA
ÍZEK BLOGJA / IZEK BLOGJA Sun, 2013-01-13 10:50

Kedves Éva! Köszönöm és nagyon remélem, küldesz majd egy választ, hogy sikerült! Jó étvágyat hozzá és szeretettel várlak máskor is a receptek között vagy a blogban :-) Ízek Blogja

569
bacon 40 dkg
csirkemáj 50 dkg
fehérborecet 1 ek
majoranna 1 tk
fokhagyma 2 gerezd