Szójajoghurt

Szójajoghurt

Leírás

A szója egy Délkelet-Ázsiából származó sokoldalúan hasznosítható, a babhoz hasonló hüvelyes növény. A szójabab vizes főzetéből készül a szójatej, amelyet a tehéntejhez hasonlóan forralás után baktériumokkal oltanak be, így készítve belőle joghurtot. A szójatej, illetve a belőle készült szójajoghurt fehérjében és vasban gazdag, azonban nem tartalmaz sem laktózt, sem pedig koleszterint, így diétázók, laktóz- illetve koleszterin-érzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják. Állaga lágy és könnyed, íze semleges, így készíthető belőle sós és édes étel egyaránt, kiválóan alkalmas salátaöntetek, mártások, édes és sós krémek készítéséhez, de hús- és zöldségételekbe is tehető. Kapható natúr, illetve gyümölcsös változatban is, de saját magunk is ízesíthetjük a natúr szójajoghurtot gyümölccsel, mézzel. Házilag és készíthetünk szójajoghurtot, bár eléggé időigényes és bonyolult feladat.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Szójajoghurt

fehérjetartalom

2.64 g

zsírtartalom

0.22 g

szénhidráttartalom

9.69 g

víztartalom

84.67 g

Hány kalória

gramm

szójajoghurt?

Top ásványi anyagok

Kalcium

132 mg

Nátrium

13 mg

Top vitaminok

C vitamin

13.2 mg

D vitamin

53 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

2.64 g

Zsír

telített zsírsav

0.22 g

ásványi anyagok

Kalcium

132 mg

Nátrium

13 mg

szénhidrát

rost

0.4 g

cukor

5.29 g

víz

84.67 g

vitaminok

D vitamin

53 µg

C vitamin

13.2 mg

Címlapról ajánljuk

További cikkek