r
Nosalty Logó

Vadas sütőzacskóból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vadas sütőzacskóból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Vadas

Pirított zsemlegombóc

Összesen 1018 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Vadas

Pirított zsemlegombóc

Összesen 4069 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Vadas

Pirított zsemlegombóc

Összesen 100 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    57.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2829 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    775 mg
  • Nátrium
    1379 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    704 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1702 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    6576 micro
  • β-karotin
    15692 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 1018 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    228.5 g

Zsír

  • Összesen
    150.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11315.9 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    400 mg
  • Kálcium
    1550 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    665 mg
  • Foszfor
    3099 mg
  • Nátrium
    5518 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.4 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    2816.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6807 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    272 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1032 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    26304 micro
  • β-karotin
    62766 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    2919 micro
Összesen 4069 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    644 micro
  • β-karotin
    1537 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 100 Kcal

Hozzávalók

Vadas

Pirított zsemlegombóc

Elkészítés

Vadas

  1. Nagyobb darabokra vágjuk a húst és a zöldségeket, majd betesszük a sütőzacskóba.
  2. A leveskockát feloldjuk egy pohár forró vízben, beleöntjük a zacskóba, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, az olajat, és betesszük a sütőbe közepes hőfokon 1,5 órára.
  3. Ha minden megpuhult, a húsokat kiszedegetjük egy tálra, a babérleveleket kidobjuk.
  4. A zacskó maradék tartalmát turmixgépbe öntjük, hozzáadjuk a lisztet, a mustárt és a tejfölt, és összeturmixoljuk (vagy botmixerrel pépesítjük), majd a tűzhelyen összeforraljuk. Ha túl sűrű, vízzel hígíthatjuk.

Pirított zsemlegombóc

  1. A kenyeret diónyi darabokra tépjük, majd ráöntünk annyi vizet, amennyit magába szív (1-2 bögre).
  2. Hozzákeverjük a lisztet, a sót és a tojást.
  3. A tésztát olajozott, forró serpenyőbe öntjük, majd közepes lángon pirítjuk és forgatjuk addig, amíg összeállt, szilárd, pirított gombócokat nem kapunk. Ha kicsit több vizet tettünk hozzá a kelleténél, akkor is sikerülni fog, csak tovább tart :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4758
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A húst és a zöldségeket sütőzacskóban készítem elő, így jobban átjárják egymást az ízek. Persze a hozzávalók alapján el lehet készíteni az ételt lefedett tepsiben vagy lábasban, de mindenképp ajánlom kipróbálni a sütőzacskós megoldást. A húst lehet cserélni másfajtára, ha azt tovább kell sütni, mint a pulykát, a zöldségek a zacskóban azt is kibírják :)

Hozzászólások

Jolimami

Kedves Fruzsina! Nagyon izgalmas a pirított zsemlegombócod, de nem teljesen világos a készítése: ha a tésztát a serpeny?be öntöm, hogyan lesznek bel?le gombócok? Olyasmire gondoljak, mit ahogyan pl. a császármorzsát kevergetjük-tördeljük? Hétvégén elkészíteném, de tanácstalan vagyok, kérlek segíts! Köszönöm! Éva

Törölt felhasználó

Kedves Éva! Nem úgy tördeljük, mint a császármorzsát, nem kell olyan kis darabokra. Kb. ,,spatulányi" darabokat emelünk ki és forgatunk meg. Remélem segítettem :)

Jolimami

Kedves Fruzsina! Orok halam a receptert! Szenzaciosan finom lett, pedig a hagyomanyos zsemlegombocomat is szeretik a kosztosaim, de ez nagyobb sikert aratott. Paromnak annyira bejott, hogy magaban ette, ahogy elkeszult. Pedig a vadasmartas meg nincs is kesz... Gyakorlatias okbol picit valtoztattam a sutesi modon, van ugyanis egy remek Tefal Actifry sutom, amit ugy hirdetnek, hogy 2 evokanal olajon 1 kg krumplit megsut. Ez egyebkent igy igaz, sajat tapasztalat. Fasirttol kezdve a rantott csirkecombonat a kelt burgonyafankig sokmindent sutottem benne, nagyon szeretem. Gondoltam egy nagyot, es olajos kezzel eleve gombocokat formazva sutottem 5 percig, a keverokar nelkul. 5 perc utan betettem a kverokrart es 10 perc utan belul szaftos, kivul ropogos, aranybarna gombocok lettek. Talan macerasabbnak tunik, de igy nem kell mellette allni es forgatgatni, mert ezt a suto megteszi helyettem. Ja igen, a sutesi mod miatt eleve kevesebb vizet tettem a tesztaba. Legkozelebb megprobalom ugy, hogy egy fott krumplit es egy morzsanyi elesztot teszek a tesztaba, es maradok a Tefal sutesnel. Megegyszer koszonom a receptet es a valaszodat, udvozlettel: Eva

Törölt felhasználó

Kedves Éva! Nem úgy tördeljük, mint a császármorzsát, nem kell olyan kis darabokra. Kb. ,,spatulányi" darabokat emelünk ki és forgatunk meg. Remélem segítettem :) (bocs a duplázásért, törölni nem tudok)

ari80

Fruzsina köszönöm a receptet nagyon könnyen elkészíthet?, és finom is lett! Nekem csak botmixerem van, úgyhogy kicsit macerásabb volta pemp?sítés, de legközelebb kissebbekre vágom majd a fás zöldségeket. Sertéscombbal csináltam,annak is kellett a 1,5 óra, puha lett. Plussz még raktam bele egy kis citromlevet is, hogy savanykásabb legyen. Els? vadasom volt, de nem az utolsó :)

firstlady

Gyakran és szívesen használom a süt?zacskót, de még sosem jutott eszembe, hogy vadast készítsek benne. Remek ötlet, köszönöm szépen! A zöldségek íze is sokkal finomabb és intenzívebb, mint a f?tt, párolt változaté. Soha többé nem fogom a "hagyományos módon" készíteni, pedig azt is finomnak éreztük - eddig. :-)

Hozzávalók

Vadas

Pirított zsemlegombóc

Címlapról ajánljuk

További cikkek