Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykamell vadasan, zsemlegombóccal

Pulykamell vadasan, zsemlegombóccal
Pulykamell vadasan, zsemlegombóccal
90 perc / előkészület: 40 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különösebb történetet nem tudok kreálni, ez az étel magáért beszél. Jó étvágyat!

hozzávalók / 4 adag

A vadas pulykamellhez

A pácoláshoz

A zsemlegombóchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket vékonyan megkenjük mustárral, majd egy lábosba helyezzük, amiben főzni fogjuk.
  2. 1-1,5 liter vizet forralunk, beledobjuk a babért, borsot. Ebben a felkarikázott zöldségeket félpuhára főzzük, a végén kevés ecettel ízesítjük, majd forrón az egészet a  húsra öntjük.
  3. Hűtőben, letakarva hagyjuk állni egy-két napig, hogy jól összeérjen.
  4. Felhasználáskor kivesszük a húsokat a pácléből, a szeleteket füstöltszalonna-csíkokkal megtűzdeljük és hirtelen átsütjük serpenyőben, olajon.
  5. A húst visszatesszük a páclébe és a zöldségekkel együtt puhára pároljuk.
  6. A puha zöldségeket kivesszük, kevés lével tumixoljuk, majd visszaöntjük a húsra. (A babér nem, de a szemes bors mehet a turmixgépbe.)
  7. Tejfölös habarással sűrítjük, mustárral, citromlével, sóval ízesítjük, karamellizált cukrot (kis vízzel összefőzve) csorgatunk bele. (A habarás elmaradhat, ha a zöldségpüré kellően sűrű, ilyenkor mindenképp tejföllel tálaljuk.)
  8. Köretnek zsemlegombócot készítsünk a következő módon: a zsemléket felkockázzuk, olajon megpirítjuk, 1 dl tejjel meglocsoljuk.
  9. Tojásból, lisztből, 1 dl tejből, kevés vízből főtt krumplival dúsított nokedlitésztát keverünk.
  10. Ebbe dobjuk a pirított zsemlét, apróra vágott petrezselyemet, állni hagyjuk kicsit, majd vizes kézzel gombócokat gyártunk és forró, sós, lobogó vízben kifőzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 46 041
elküldve: 22
receptkönyvben: 441
elkészítve: 11/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vadas pulykamell zsemlegombóccal, vadas pulykából, pulyka-vadas zsemlegombóccal, pácolt pulyka vadasan

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vadmalac
Vadmalac Fri, 2011-02-25 10:12

Kedves Hajni!
Lehet, hogy a Te vadasod nem tartozik a leggyorsabban elkészíthetőek közé, de isteni a végeredmény: megéri a munkát és a türelmet!
Köszi, hogy feltöltötted!
Andrea

kh
Jahin / kh Sun, 2011-02-27 22:51

Kedves Andrea!
Örülök,hogy jó lett...:-)Üdv.:Hajni

1376
pulykamell 80 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
sárgarépa 6 nagy db
fehérrépa 2 db
vöröshagyma 2 nagy fej
napraforgó olaj 4 ek
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
finomliszt 1 csapott ek
citromlé 1 ek
mustár 1 kk
víz 1.5 l
ecet 1 ek
babérlevél 4 db
fekete bors 6 szem
borókabogyó 2 db
mustár 1 ek
zsemle 3 db
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 35 dkg
tojás 1 db
burgonya 2 db
tej 2 dl
petrezselyem 1 csokor