r
Nosalty Logó

Pakisztáni csirkemell, fűszeres basmati rizzsel, chapati kenyérrel

In.cuska
Pakisztáni csirkemell, fűszeres basmati rizzsel, chapati kenyérrel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Csirke

Fűszeres rizs

Chapati kenyér

905
Kalória
51.6g
Fehérje
145.1g
Szénhidrát
11.7g
Zsír
427.6g
Víz
123g
Koleszterin
10.4g
Élelmi rost
1.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Csirke

Fűszeres rizs

Chapati kenyér

Összesen 905 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Csirke

Fűszeres rizs

Chapati kenyér

Összesen 2716 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Csirke

Fűszeres rizs

Chapati kenyér

Összesen 141 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1550.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    660 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    145.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    427.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 905 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4652.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    1979 mg
  • Nátrium
    1833 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    435.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1282.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1015 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 2716 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 141 kcal

Elkészítés

Csirke

  1. A csirkét kockákra vágjuk, és félretesszük.
  2. Az egész fűszereket (római kömény, babérlevél (darabokra törve), koriandermag, szegfűszeg, zöld kardamom) forró olajban 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a csirkét. Nagyobb lángon pirítjuk, forgatjuk, amíg aranybarna nem lesz.
  3. Előkészítjük a többi fűszert egy tálba (curry por, kurkuma, gyömbér kis kockákra vágva, gyömbérpor, zöld kardamompor, chili, só, fokhagyma kis kockákra vágva). Amikor a csirke aranybarna, hozzáadjuk a fűszereket, és felöntjük egy pici vízzel.
  4. Pár perc forralás után hozzáadunk egy evőkanál joghurtot, majd jól elkeverjük, és hozzáadjuk a második evőkanál joghurtot is. Kis lángon puhára főzzük a húst.

Fűszeres rizs

  1. Átmossuk a rizst háromszor, majd beáztatjuk legalább egy fél órára (hogy éppen csak ellepje a víz).
  2. Kis forró olajon megpirítjuk a fűszereket, majd ráöntjük a rizst, és pár percig pirítjuk.
  3. Felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 2 cm-rel több legyen a rizsnél, és kis lángon főzzük.
  4. Amikor a rizs és a víz egy szintbe ért, lefedjük, és tovább főzzük.
  5. Amikor elfő a víz, és készen van a rizs, letakarva pihentetjük.

Chapati kenyér

  1. A teljes kiőrlésű lisztet (fontos a teljes kiőrlésű! fele arányban lehet keverni sima liszttel) a sóval összekeverjük, majd apránként hozzáadva a vizet tésztát gyúrunk belőle. Az a jó tészta, ami nem ragad a kezünkhöz, de nem is száraz.
  2. Letépünk egy darabot a tésztából, közepes golyót formálunk belőle, majd lisztben megforgatjuk.
  3. Nyújtódeszkán óvatosan elkezdjük nyújtani, nagyon vékonyra. Ha kinyújtottuk, lerázzuk róla a lisztet (különben odaég a serpenyőhöz).
  4. Palacsintasütőn, zsiradék nélkül mindkét oldalát 1-2 perc alatt megsütjük.
  5. Amint kész van, az egyik felét bevajazzuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 70 p

Részt vettem egy indiai főzőkurzuson, ahol hasonló ételt készítettünk. :) A séf azt mondta, hogy kísérletezzünk otthon a fűszerekkel. Hát megtettem... Jó étvágyat! :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek