r
Nosalty Logó

Pakisztáni csirkemell, fűszeres basmati rizzsel, chapati kenyérrel

In.cuska
Pakisztáni csirkemell, fűszeres basmati rizzsel, chapati kenyérrel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Csirke

Fűszeres rizs

Chapati kenyér

905
Kalória
51.6g
Fehérje
145.1g
Szénhidrát
11.7g
Zsír
427.6g
Víz
123g
Koleszterin
10.4g
Élelmi rost
1.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Csirke

Fűszeres rizs

Chapati kenyér

Összesen 905 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Csirke

Fűszeres rizs

Chapati kenyér

Összesen 2716 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Csirke

Fűszeres rizs

Chapati kenyér

Összesen 141 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1550.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    660 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    145.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    427.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 905 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4652.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    1979 mg
  • Nátrium
    1833 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    435.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1282.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1015 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 2716 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 141 kcal

Elkészítés

Csirke

  1. A csirkét kockákra vágjuk, és félretesszük.
  2. Az egész fűszereket (római kömény, babérlevél (darabokra törve), koriandermag, szegfűszeg, zöld kardamom) forró olajban 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a csirkét. Nagyobb lángon pirítjuk, forgatjuk, amíg aranybarna nem lesz.
  3. Előkészítjük a többi fűszert egy tálba (curry por, kurkuma, gyömbér kis kockákra vágva, gyömbérpor, zöld kardamompor, chili, só, fokhagyma kis kockákra vágva). Amikor a csirke aranybarna, hozzáadjuk a fűszereket, és felöntjük egy pici vízzel.
  4. Pár perc forralás után hozzáadunk egy evőkanál joghurtot, majd jól elkeverjük, és hozzáadjuk a második evőkanál joghurtot is. Kis lángon puhára főzzük a húst.

Fűszeres rizs

  1. Átmossuk a rizst háromszor, majd beáztatjuk legalább egy fél órára (hogy éppen csak ellepje a víz).
  2. Kis forró olajon megpirítjuk a fűszereket, majd ráöntjük a rizst, és pár percig pirítjuk.
  3. Felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 2 cm-rel több legyen a rizsnél, és kis lángon főzzük.
  4. Amikor a rizs és a víz egy szintbe ért, lefedjük, és tovább főzzük.
  5. Amikor elfő a víz, és készen van a rizs, letakarva pihentetjük.

Chapati kenyér

  1. A teljes kiőrlésű lisztet (fontos a teljes kiőrlésű! fele arányban lehet keverni sima liszttel) a sóval összekeverjük, majd apránként hozzáadva a vizet tésztát gyúrunk belőle. Az a jó tészta, ami nem ragad a kezünkhöz, de nem is száraz.
  2. Letépünk egy darabot a tésztából, közepes golyót formálunk belőle, majd lisztben megforgatjuk.
  3. Nyújtódeszkán óvatosan elkezdjük nyújtani, nagyon vékonyra. Ha kinyújtottuk, lerázzuk róla a lisztet (különben odaég a serpenyőhöz).
  4. Palacsintasütőn, zsiradék nélkül mindkét oldalát 1-2 perc alatt megsütjük.
  5. Amint kész van, az egyik felét bevajazzuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 70 p

Részt vettem egy indiai főzőkurzuson, ahol hasonló ételt készítettünk. :) A séf azt mondta, hogy kísérletezzünk otthon a fűszerekkel. Hát megtettem... Jó étvágyat! :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...