Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indiai sertéssült

Indiai sertéssült
Indiai sertéssült
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon régi receptkönyvben találtam, rendszeresen készítem.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Rizzsel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgáját a citromlevével, liszttel, 2 evőkanál ananászlével, sóval simára keverjük, majd hozzáadjuk a curryt, borsot, paradicsompürét és a maradék ananászlevet, ananászt.
  2. Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd az ujjnyi csíkokra vágott húst hozzáadjuk, és megsütjük.
  3. Az elkészült húst tepsibe tesszük, majd ráöntjük a mártást. Alufóliával lefedjük, és 40-45 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 181
elküldve: 1
receptkönyvben: 88
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

kuglofff

Mióta szakács: 2013.02.08.
6 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
receptverseny: Liza, a rókatündér receptverseny
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ananászos sertés rövidkaraj, indiai sertésragu

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

azsane
Mango / azsane Sat, 2014-06-07 12:25

Nagyon jol nez ki! A cim kisse furcsa, hiszen az indiaiak vegetarianusok, semmifele hust nem esznek, es attol nem lesz valami indiai, mert curry por van benne. :) De azert ki fogom probalni, csak csontozott csirkecombbol. Koszonom a receptet. :)

kuglofff
kuglofff / kuglofff Tue, 2014-06-17 07:15

Indiában marhát nem esznek, mert szent állat, de a többi hús fajtát eszik. Rengeteg csirkét, birkát fogyasztanak. Csak a bráhminok (papok) nem ehettek húst, a harcosoknak viszont erejük fenntartásához szinte elengedhetetlen volt .
Biztos finom lesz csirkéből is. :)

Heni21
Heni21 Thu, 2014-06-05 12:13

Szia! Ez nagyon gusztának tűnik!! Ezt csirkehúsból is meg lehet csinálni, vagy az úgy már nem az igazi? De mindenképp ki fogom próbálni!

kuglofff
kuglofff / kuglofff Thu, 2014-06-05 12:54

Szia!
Én még csirkéből nem csináltam, de szerintem abból is fonom lesz. Csirkéből gyorsabban elkészül.

253
sertés rövidkaraj 60 dkg
ananászkonzerv 50 dkg
tojássárgája 1 db
citromlé 0.5 citromból nyert
finomliszt 2 evőkanál
vöröshagyma 1 közepes db
konzerv paradicsom 70 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
curry por 0 ízlés szerint