Piros curry paszta

Piros curry paszta

Leírás

A curry paszta őrölt vagy zúzott fűszernövényekből és/ vagy fűszerekből álló keverék. Elsősorban a thai konyhának fontos alapanyaga. Alapvetően három fajtáját különböztetjük meg, ezek egyike a piros curry paszta. A piros curry pasztát megvásárolhatjuk készen, főleg ázsiai boltokban, de elkészíthetjük otthon is. Alapvető összetevői: piros chili paprika (friss vagy porított), mogyoróhagyma, fokhagyma, galangagyökér (a gyömbérek családjába tartozik), citromfű, római kömény, koriander gyökér, zöld borsszem, só, garnélarák pástétom, és lime héj. Ezeket mozsárban törjük péppé, amennyiben házilag készítjük, majd hűtőben tároljuk. Elsősorban thai, illetve keleti levesek, hal-, illetve húsételek ízesítéséhez használjuk. Adagoljuk óvatosan, mert nagyon csípős lehet.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

33 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?