r
Nosalty Logó

Csirke tikka masala SPAR konyhájából

SPAR
Csirke tikka masala SPAR konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csirke pácolásához

Továbbá

274
Kalória
24.7g
Fehérje
17.1g
Szénhidrát
12.6g
Zsír
316.3g
Víz
81.4g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
11.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csirke pácolásához

Továbbá

Összesen 274 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csirke pácolásához

Továbbá

Összesen 1380 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csirke pácolásához

Továbbá

Összesen 72 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    316.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    669 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    4392 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 274 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3289.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    819 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1536 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1581.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    3344 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    21960 micro
  • Lut-zea
    948 micro
Összesen 1380 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1163 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 72 kcal

Elkészítés

A csirke pácolásához

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, a hártyákat lehúzzuk róla, a húst megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk.
  2. A zúzott fokhagymát, a hámozott, reszelt gyömbért, a kurkumát, a garam masalát, a koriandert, a római köményt és a sót egy kis tálban összekeverjük. A fűszerkeverék felét a natúr joghurthoz keverjük, a másik felét félretesszük.
  3. A joghurtos-fűszeres pácba beleforgatjuk a csirkemellcsíkokat, és lefedve hűtőbe tesszük legalább 3 órára pihenni.
  4. Serpenyőben olajat melegítünk, majd megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, rádobjuk az összevágott csilipaprikát, a kardamomokat, és felöntjük a paradicsomkonzervekkel. Kb. 20 perc alatt készre főzzük, hagyjuk kicsit besűrűsödni.
  5. Közben egy grillserpenyőben kevés olajat melegítünk. Rátesszük a csirkecsíkokat, oldalanként 3–5 perc alatt megsütjük, több részletben. Egy tányérra félretesszük.
  6. Amikor elkészült a paradicsomszósz, kivesszük a kardamomot, majd a szószt kézi botmixerrel vagy késes robotgépben simára turmixoljuk. Visszatesszük alacsony lángra, hozzáadjuk a cukrot, az apóra vágott friss koriandert és a tejszínt, és 5 perc alatt összefőzzük.
  7. Belekeverjük a megsült csirkefalatokat, és további 5 percig, alacsony lángon összeforraljuk.
  8. Közben elkészítjük a rizst, majd melegen, kevés friss korianderrel tálaljuk a csirkével.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 5 p

Ha belekóstolnál az indiai konyhába, kezdd ezzel!

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek