r
Nosalty Logó

Csibecomb kakukkfüves mártással és tepsis krumplival

NS
Csibecomb kakukkfüves mártással és tepsis krumplival
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csibecombhoz és mártáshoz

A tepsis krumplihoz

881
Kalória
29.5g
Fehérje
55.5g
Szénhidrát
56.6g
Zsír
444g
Víz
201.1g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
6.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csibecombhoz és mártáshoz

A tepsis krumplihoz

Összesen 881 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csibecombhoz és mártáshoz

A tepsis krumplihoz

Összesen 1763 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csibecombhoz és mártáshoz

A tepsis krumplihoz

Összesen 111 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1659.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    954 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    444 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 881 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    113.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3319.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    1908 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    110.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    888 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 1763 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 111 kcal

Elkészítés

A csibecombhoz és mártáshoz

  1. A csibecombokat jó alaposan besózzuk, megborsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral (amíg a krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, addig állni hagyjuk).
  2. Forrósítunk egy kis olívaolajat, beletesszük a vajat, a csibecombokat pedig átsütjük.
  3. Utána mehet bele a bors, a kakukkfű. Felöntjük az 1 dl Roséval, 1 dl vízben feloldott leveskockával, végül a babérlevelet beledobjuk, és fedő alatt puhára főzzük a húst.
  4. Mikor a combok elkészültek, kiszedjük őket, és 250 fokon jól megpirítjuk a sütőben, míg a főzőléhez hozzáadjuk a tejszínt, és összefőzzük őket (aki szeretné, leszűrheti a főzőlét, nekem a tejszíntől nem lett elég sűrű a mártás, és a sok vaj nem is vegyült el a tejszínnel, ezért kis vízben feloldottam egy jó nagy kanál étkezési keményítőt, majd ezzel sűrítettem végleges állagára).
  5. Tálaláskor a burgonyára helyezzük a csirkecombokat, majd a mártással nyakon öntjük, megszórjuk egy kis petrezselyemmel. Jó étvágyat kívánok! :)

A tepsis krumplihoz

  1. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, majd felkarikázzuk.
  2. A tepsibe helyezzük a burgonyaszeleteket, és kis olívaolajjal meglocsoljuk, majd jól összeforgatjuk, aztán mehetnek rá a fűszerek.
  3. A végén folyékony margarinnal meglocsoljuk picit a tetejét. Ennek hiányában a vajat rá is kockázhatjuk, vagy felolvasztott formában ráönthetjük.
  4. Előmelegített sütőbe rakjuk, és 200 fokon, mire a hús megpuhul, a krumpli is elkészül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x4

Elgondoltam... nekiláttam, elkészítettem... mind elfogyott...

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek