r
Nosalty Logó

Tepsis sajtos-tejfölös csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szintiminti
Tepsis sajtos-tejfölös csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 912 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3651 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 183 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2239.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    669 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    854 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 912 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    278.9 g

Zsír

  • Összesen
    222.9 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8956.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    2675 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    3415 mg
  • Nátrium
    2159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1324.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1763 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    841 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1737 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 3651 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 183 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Sóval, borssal fűszerezzük. Hagyjuk állni, amíg elkészítjük a továbbiakat.
  2. A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával. A fokhagymát apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a paprikás liszthez. Ebbe beleforgatjuk a csirkemellszeleteket.
  3. A fokhagymás-paprikás lisztbe megforgatott csirkemelleket kiolajozott, hőálló edénybe helyezzük (én nagy sütő nagyságú tepsit használok, így oszlanak el az anyagok megfelelően, és a hús szeletek között lesz hézag, ahova kerülhet a maradék panírból és tejfölből), majd a karikákra vágott vöröshagymát a tetejére tesszük, a maradék panírunkkal megszórjuk. (a maradék panír elhagyható)
  4. A tejfölt összekeverjük a kakukkfűvel, majd megöntözzük vele a csirkemellet. Minél több tejfölt használunk, annál szaftosabb lesz az ételünk.
  5. Végezetül megszórjuk reszelt sajttal. Mehet a sütőbe körülbelül 40 percre. (Én általában a sajt pirulásáig sütöm.) 180 fokos sütőben. Én fólia nélkül készítem, nekem így is átsül a hús, de ez függ a sütőtől is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 215
  • 7 napos nézettség: 1221
  • Össznézettség: 631407
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 25.

Ajánló

Rizs, sült krumpli, tészta, minden illik hozzá. Én már mindegyikkel kipróbáltam, egyik sem okozott csalódást.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tepsis sajtos-tejfölös csirkemell
Szintiminti 5 recept

Ünnepi alkalmakkor készítem, mindenkinek ízlik.

Hozzászólások

tothne.barbara

Hová kerül a vöröshagyma?

Szintiminti

A 3. pontban leírtam hová kerül a vöröshagyma :)

Szintiminti

Miután a tepsibe tettük a csirkemelleket megszórjuk ?ket a vöröshagyma karikákkal aztán folytatjuk tovább... Javítottam a kimaradt részt :)

tothne.barbara

Id?közben megcsináltam vöröshagyma nélkül, úgy is nagyon finom volt! Köszi

Szintiminti

Örülök neki! :) nincsmit

Pappné B. Évi

20 dkg liszt? Ez rengeteg!!!

Szintiminti

Ízlés szerint, én jól megszoktam lisztezni én úgy szeretem, de ki hogy..

Törölt felhasználó

a megmaradt panír visszaszórással vigyázni kell, mert semleges íz? liszt ronthat az ízharmónián, vagy rengeteg f?szert kell felhasználni :)

Törölt felhasználó

A sajtos kés?bb rakjuk rá! Sajnos, kés?bb jutott eszembe (miután már ráreszeltem), hogy nem kéne még rárakni a sajtot. Hisz a sajt ezerszer hamarabb rásül, mint, hogy a hús megsülne... Sajnos, én kés?n kaptam észbe, így a sajt tisztességesen ráégett a tetejére... De azért köszönöm a receptet, a hús nagyon finom lett :)

kisanci

Ha alufóliával betakarod, vagy tepsitet?t teszel rá kb. fél óráig, majd leveszed és a sajtot pirosra sütöd nyugodtan teheted rá a sajtot is. A hús is puha lesz és a sajt is piros.

Szintiminti

A 3. pontban leírtam hová kerül a vöröshagyma :)

kyamate

En sertésszeletekbol keszitem. Az en modszerem sokkal egyszerubb, csak a sozott hus, tejfol, reszelt sajt. Egyszerre be a sutobe. Probaltam mar bonyolitani, bolonditani ezzel-azzal, de az àsz az eredeti szuper egyszeu verzio. Ez az altalam keszitett egyetlen étel, ami itt Fro-ban is osztatlan sikert aratott.

norci40

Most etettem meg vele a férjemet, nagyon ízlett neki. köszi

maya53

Én meg a kutyával etettem meg!!

Kimberly444

Hát én a felét raktam rá a megmaradt panírnak, de még azt is soknak mondanám, megsülve meg úgy nézett ki az a réteg, mint vmi nyers hús...Nem rossz a recept, de legközelebb kihagyom a panír szórást és a tejfölbe rakok kis sót.

Törölt felhasználó

Imádom a csirkemelles kajákat, ezért kattintottam erre a receptre. Mikor megláttam hogy lisztes panírral teszed be a süt?be hát... kicsit meglep?dtem mert ilyenr?l az életbe nem hallottam (márcsak mert zárt süt?térbe liszttel panírozott húst soha nem szabad tenni), de egyefene megcsináltam mert csak ez az egyik legkedveltebb recept ezen az oldalon, a csirkemellek körében. Borzasztó sok a tejföl, meg ne haragudj de 20dgk liszt???? Fél kg csirkemellem bánta, a végeredmény egy átsületlen, keser? és nyers valami lett. Számtalan szuper recept van fent ezen az oldalon de ezt látják egyb?l az els? oldalon,és a lenti kommentekb?l ítélve a többségnek sem sikerült valami jól elkészíteni. Ja, és serpeny?be kellett átsütnöm (ami persze a 20dgk liszt miatt elég nehézkesen sikerült).... Sajnálom hogy ilyen receptek a legnépszer?bbek, pedig imádom a nosaltyt :/...

Szintiminti

Nekem eddig mindig átsült a csirkemell benne, mindenkinek más a süt?je képessége. Én mindig is így készítem a leírt módon és anyukám is neki is sikerül mindig. A tejföl- oda írtam hogy soknak t?nik de én igy szeretem így lesz jó szaftos és ehhez is csak azt tudom mondani hogy a nagy süt? méret? tepsit szoktam használni így minden eloszlik nem zsúfolom bele kisebb méret? tepsibe valószín?leg ezért sül át nekem rendesen mert sem a liszt sem a tejföl nem lesz vastagon hanem a hús szeletek közé is teszek mindenb?l.

maya53

Teljesen igazad van!! Ez a recept felejt?s! Nekem se sikerült

Christina.Christina

El?ször is igen, a sajt miatt fólia kell a húsra, mert 40 perc alatt nagyon megégne. Másodszor a hús a lisztréteg alatt 40 perc sütés után is nyers volt. Hogy mentsem ami menthet?, levettem a sajtot a tetejér?l és még 25 percre visszatettem a süt?be a husit, aztán vissza a sajt és még 5 perc sütés. Végül is ízre finom lett, de aki ezt elkészíti, az semmiképp ne öntse a maradék lisztet a tetejére (!), mert anélkül semmi baj nem lett volna.

Szintiminti

Az én süt?mmel nem szükséges fólia hozzá, a hús is átsül és a képen látható módon a sajt sem ég oda. Mindenki maga ismeri a süt?je képességeit. A liszt mennyiségén javítottam, viszont én a nagy süt? nagyságú tepsiben szoktam készíteni így a húsok között van hézag így jobban eloszlik a liszt és a tejföllel,sajttal keveredve a liszt is finomra sül nekem így volt megfelel? a liszt mennyisége.

Törölt felhasználó

én elkészítettem és nagyon finom lett. fél kilóból csináltam, feleztem az arányokat, bár a fokhagyma kicsit megszaladt de nem lett rossz. én a panírlisztet belekevertem a tejfölbe és úgy kentem rá. gáz süt?ben, közepes fokozaton összesen 1 órát sütöttem, 45 p-et fólia alatt 15 p fólia nélkül. szerintem aki tartalmasabbat akar akár valamilyen puhább zöldséget is belesüthet. lehet ki is próbálom majd borsóval, répával brokkolival ect.

Törölt felhasználó

Kedves Szintiminti, már régóta kerestem szaftos - sajtos - csirkés receptet, gondoltam megpróbálom a tiédet. Köszönöm, remekül sikerült! :) Elolvastam a hozzászólásokat, és annyit módosítottam csak a recepten, hogy a maradék panírt nem szórtam rá a húsra, csak valamennyit a hagymakarikákra. Emellett nem a "gáztepsin" készült, hanem egy nagy méretú hús süt?ben (persze a rácsot kivettem :D ). Mivel nekem a hagyományos gázt?zhelyem van (légkeverés csak akkor van benne, mikor kinyitom az ajtaját), ezért a szokásos +20 °C-t hozzáadtam a sütési h?mérséklethez és 40 perc alatt meg is sült a hús fólia nélkül (92 & 95 °C között volt a magh?mérséklete), de a sajtot még pirítanom kellett kb 10 percig. Remélem ez a hozzászólás segít eligazodni azoknak is, akik korábban - sajnos - sikertelenül késztették el ezt a finomságot. Isteni lett, már 2-szer ettünk bel?le és alig várom a következ? falatozást. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ne tedd a nyers krumplit a hűtőbe: kampány indul az...

Valószínűleg volt már olyan, hogy elgondolkodtunk a boltban, vajon biztonságos-e az étel, amit veszünk, miből van a csomagolása, honnan származik, vagy hogy mit jelentenek az E-számok a címkéjén. A bizonytalanságnak vége, van ugyanis egy honlap, ahol mindenre választ találunk.

Nosalty

További cikkek