r
Nosalty Logó

Hagymás tarja gombamártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsó
Hagymás tarja gombamártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A hagymás tarjához

A gombamártáshoz

Összesen 696 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A hagymás tarjához

A gombamártáshoz

Összesen 1392 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A hagymás tarjához

A gombamártáshoz

Összesen 90 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1301.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 696 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2603.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1091 mg
  • Nátrium
    564 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    763.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 1392 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

A hagymás tarjához

A gombamártáshoz

Elkészítés

A hagymás tarjához

  1. A tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, a széleit bevagdaljuk. A tejbe 2 gerezd fokhagymát beleaprítunk,a húst pár órára, vagy egy éjszakára ebbe beáztatjuk. Nem sózzuk!
  2. Leitatjuk a hússzeletekről a tejet, mindkét oldalát enyhén megsózzuk,egy kiolajozott jénai tálba egymás mellé lerakjuk. Vékonyan megkenjük mustárral a felső oldalát, ráaprítjuk a másik 2 gerezd fokhagymát. Amegtisztított hagymákból vastag szeleteket vágunk, és elosztjuk a hússzeletek tetején.
  3. A meghámozott burgonyákat hasábokra vágjuk, és a hús köré elrendezzük.
  4. Kb. 1 dl vizet öntünk alá, enyhén megsózzuk a hagymát, és a burgonyát, éskevés olajjalmegspricceljük az egészet.
  5. Alufóliával letakarva 40-45 percig sütjük,majd levesszük a fóliát és széppirosra sütjük, ez kb még 15 perc.
  6. Míg sül a hús, az előzőleg beáztatott gombát enyhén sós vízben puhára főzzük, majd egész apróra összevagdaljuk, liszttel elkevert tejjel felöntjük, és kiforraljuk.Nem kell bele semmilyen fűszer, mert a vargányának elég intenzív az íze, a fűszerek csak elnyomnák.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 653
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 50831
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Gerzsó 20 recept

Nem túlságosan munkaigényes, viszonylag hamar elkészíthető, zamatos húsétel. Nálunk mindenki nagyon szereti.

Hozzávalók

A hagymás tarjához

A gombamártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek