r
Nosalty Logó

Coq au vin, ahogy janettaylor készíti

janettaylor
Coq au vin, ahogy janettaylor készíti
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pác

Sütés

Már a sütőben

1172
Kalória
49.9g
Fehérje
34.1g
Szénhidrát
76g
Zsír
534.7g
Víz
260.6g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
12g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pác

Sütés

Már a sütőben

Összesen 1172 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pác

Sütés

Már a sütőben

Összesen 9378 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pác

Sütés

Már a sütőben

Összesen 128 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    76 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1424.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    534.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    466 micro
  • β-karotin
    1472 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1438 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 1172 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    399.6 g

Zsír

  • Összesen
    608.1 g
  • Telített zsírsav
    259 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    218 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    2085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11399.3 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    380 mg
  • Kálcium
    929 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    713 mg
  • Foszfor
    4257 mg
  • Nátrium
    5050 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    272.5 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    4277.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3893 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    269 micro
  • K vitamin:
    622 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    152 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    630 micro
  • Kolin:
    1454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2738 micro
  • α-karotin
    3725 micro
  • β-karotin
    11779 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    11507 micro
  • Lut-zea
    3294 micro
Összesen 9378 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    158 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

Pác

  1. Reszeljük vagy aprítsuk el a zöldségeket, sózzuk és ízesítsük meg a borsolajjal, babérlevéllel és a bazsalikommal. Adjuk hozzá az egész üveg bort, majd a húsdarabokat is.
  2. Tegyük a hűtőbe minimum 12 órára.

Sütés

  1. Pirítsuk meg a felkockázott húsos szalonnánkat. Szedjük ki egy szűrő segítségével a bacondarabokat, tegyük a vajadagunk felét a serpenyőbe, és pirítsuk üvegesre a felaprított vöröshagymát. Adjuk hozzá a megdörzsölt apró gombafejeket, és 5 percnél ne barnítsuk tovább. Ne eresszen levet! Szedjük ki, majd ugyanígy járjunk el a kicsi hagymafejekkel is. Tegyük mindkettőt félre, és vegyük ki a húsdarabokat a pácunkból. Forgassuk be lisztbe.
  2. Jöhet a második vajadagunk, és a plusz brandy hozzáadása a felhevült vajhoz. Ebben flambírozzuk meg a kakasrészeket hirtelen, majd belehelyezhetjük a tűzálló edényünkbe (cocotte-ot használtam).
  3. Kevés felhevült zsiradékon összedolgozzuk a paradicsompürét és a lisztünket.

Már a sütőben

  1. Ezután folytatjuk a cocotte-ba pakolást. Ráöntjük a szárnyasunk darabjaira a boros pácot, az alaplevet, hozzáadagoljuk a szalonnadarabkákat, a letépkedett friss fűszernövényekkel egyetemben. Jöhet még a paradicsompüré-massza és a barna cukor is, ami kihozza az ízvilágát.
  2. 2 órára 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük lefedve. Utána kicsit forgatunk a darabokon, és további 3/4 óráig pároljuk. Az utolsó negyed órában kerülhet bele a gomba és kicsi fejű hagyma adag, plusz a zúzott fokhagyma. Az első kettő így őrzi meg a ress-ségét.
  3. Tálalás előtt megszórjuk friss petrezselyemmel, és köretként krumplival kínáljuk. Szerintem leginkább ez illik hozzá, bármilyen formában. Nálunk most köménymagos újkrumpli volt porondon.
  4. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 200 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Családi ebéd, immáron a kertben, a kisház előtti teraszon...amihez oly sok minden dukált, és nagy segítség volt a vágyott, piros zománcos cocotte. Nem mondom, hogy könnyű ebéd volt, hisz előtte galambleves, utána epres-rebarbarás tiramisu került a bendőnkbe. Viszont a lefolytása ismételten egy francia klasszikussal, cointreau likőrrel passzolt. Napsütötte vasárnap, mi kellhet még?

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...