r
Nosalty Logó

Coq au vin, ahogy janettaylor készíti

janettaylor
Coq au vin, ahogy janettaylor készíti
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pác

Sütés

Már a sütőben

1172
Kalória
49.9g
Fehérje
34.1g
Szénhidrát
76g
Zsír
534.7g
Víz
260.6g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
12g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pác

Sütés

Már a sütőben

Összesen 1172 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pác

Sütés

Már a sütőben

Összesen 9378 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Pác

Sütés

Már a sütőben

Összesen 128 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    76 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1424.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    534.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    466 micro
  • β-karotin
    1472 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1438 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 1172 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    399.6 g

Zsír

  • Összesen
    608.1 g
  • Telített zsírsav
    259 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    218 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    2085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11399.3 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    380 mg
  • Kálcium
    929 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    713 mg
  • Foszfor
    4257 mg
  • Nátrium
    5050 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    272.5 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    4277.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3893 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    269 micro
  • K vitamin:
    622 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    152 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    630 micro
  • Kolin:
    1454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2738 micro
  • α-karotin
    3725 micro
  • β-karotin
    11779 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    11507 micro
  • Lut-zea
    3294 micro
Összesen 9378 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    158 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

Pác

  1. Reszeljük vagy aprítsuk el a zöldségeket, sózzuk és ízesítsük meg a borsolajjal, babérlevéllel és a bazsalikommal. Adjuk hozzá az egész üveg bort, majd a húsdarabokat is.
  2. Tegyük a hűtőbe minimum 12 órára.

Sütés

  1. Pirítsuk meg a felkockázott húsos szalonnánkat. Szedjük ki egy szűrő segítségével a bacondarabokat, tegyük a vajadagunk felét a serpenyőbe, és pirítsuk üvegesre a felaprított vöröshagymát. Adjuk hozzá a megdörzsölt apró gombafejeket, és 5 percnél ne barnítsuk tovább. Ne eresszen levet! Szedjük ki, majd ugyanígy járjunk el a kicsi hagymafejekkel is. Tegyük mindkettőt félre, és vegyük ki a húsdarabokat a pácunkból. Forgassuk be lisztbe.
  2. Jöhet a második vajadagunk, és a plusz brandy hozzáadása a felhevült vajhoz. Ebben flambírozzuk meg a kakasrészeket hirtelen, majd belehelyezhetjük a tűzálló edényünkbe (cocotte-ot használtam).
  3. Kevés felhevült zsiradékon összedolgozzuk a paradicsompürét és a lisztünket.

Már a sütőben

  1. Ezután folytatjuk a cocotte-ba pakolást. Ráöntjük a szárnyasunk darabjaira a boros pácot, az alaplevet, hozzáadagoljuk a szalonnadarabkákat, a letépkedett friss fűszernövényekkel egyetemben. Jöhet még a paradicsompüré-massza és a barna cukor is, ami kihozza az ízvilágát.
  2. 2 órára 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük lefedve. Utána kicsit forgatunk a darabokon, és további 3/4 óráig pároljuk. Az utolsó negyed órában kerülhet bele a gomba és kicsi fejű hagyma adag, plusz a zúzott fokhagyma. Az első kettő így őrzi meg a ress-ségét.
  3. Tálalás előtt megszórjuk friss petrezselyemmel, és köretként krumplival kínáljuk. Szerintem leginkább ez illik hozzá, bármilyen formában. Nálunk most köménymagos újkrumpli volt porondon.
  4. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 200 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Családi ebéd, immáron a kertben, a kisház előtti teraszon...amihez oly sok minden dukált, és nagy segítség volt a vágyott, piros zománcos cocotte. Nem mondom, hogy könnyű ebéd volt, hisz előtte galambleves, utána epres-rebarbarás tiramisu került a bendőnkbe. Viszont a lefolytása ismételten egy francia klasszikussal, cointreau likőrrel passzolt. Napsütötte vasárnap, mi kellhet még?

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek