r
Nosalty Logó

Stifado

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Stifado
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 378 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2267 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 77 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    760.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    6376 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 378 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4562 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    682 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    2454 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.4 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    2362.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1945 micro
  • β-crypt
    266 micro
  • Likopin
    38258 micro
  • Lut-zea
    684 micro
Összesen 2267 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 77 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A marhahúst megtisztítjuk, kb. 3 cm-es kockákra vágjuk. (Eredetileg 5 cm-es kockákra vágják, mi jobban szeretjük kisebb falatokban). Ezután kissé besózzuk a húst.
  2. Egy serpenyőbe beleöntjük az olívaolajat, forrósítsuk fel, és a marhahúskockákat pírítsuk meg egyenletesen minden oldalukon, és mikor barna, szedjük ki egy tálba.
  3. Az olajba beleszórjuk a vöröshagymát, és a fokhagymát, megdinszteljük. Erre rárakjuk a paradicsomsűrítményt, és 2-3 percig sütjük, kavargatva.
  4. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, a narancslevet, a vörösbort, a borecetet, a paradicsomlé felét, valamint a fűszereket: a fahéjat, szegfűszeget, babérlevelet, rozmaringot, a nádcukrot. (A sót és borsot majd később, mivel a hús be van sózva, ezért csak kóstolás után érdemes majd újból sózni.) Főzzük nagyobb lángon, kevergetve, kb 5 percig a szószt, hogy az alkohol elillanjon.
  5. Amint kész, legkisebbre állítjuk a lángot, belekavarjuk a marhahúst, hozzáöntünk kb. 0,5 dl vizet. Lefedjük és főzzük addig, míg a hús meg nem puhul. Ez akár 1,5-2 órát is igénybe vehet hústól függően. Menet közben a maradék vizet, és paradicsomlevet felváltva, kis adagonként adagoljuk hozzá, hogy ne kapjon le, és időnként kavarjuk is meg.
  6. Amikor a hús már elég puha lett, egy serpenyőben, forró olívaolajon a gyöngyhagymákat megpirítjuk, hogy egy kissé színt kapjanak mind két oldalukon.
  7. Amint megpirultak a gyönygyhagymák, hozzáadjuk a húshoz, a mazsolával együtt, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, és főzzük további 15 percig.
  8. Amint kész, főtt zabszemtésztával, vagy főtt rizzsel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 252
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 99
  • Össznézettség: 62764
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 19.

Ajánló

Figyeljünk oda, hogy a Stifado-t a legalacsonyabb lángon főzzük, lassan, türelmesen, inkább több időt rászánva, és időnként óvatosan kavargatva. pH besorolás: erősen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most így a tél közepén járva, már vágyunk egy kissé a napfényes Görögország ízeire. Jól esik felidézni azokat az ételeket, amiket ottani nyaralásaink alkalmával ettünk. Igazából elég nagy rajongói vagyunk mind Görögországnak, mind a görög konyhának, s mindig igyekszünk megfigyelni, hol, milyen ételeket készítenek és igyekszünk mindent végig is kóstolni. Ezt az ételt is rendszeresen kértük, s most itthon is szívesen készítjük, mert jól esik egy kis változatosság az étrendben, s ezek a fűszerek mindig sikerrel melegítik fel az ember lelkét még így télvíz idején is. A Stifado-t tájegységenként más-más fűszerekkel készítik, van ahol bográcsban, van ahol sütőben, valamint különböző húsokat használnak hozzá: kecske, vadkecske, vaddisznó, nyúl és marha a leggyakoribb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek