Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Coq au vin 2.

Coq au vin 2.
Coq au vin 2.
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy tradicionális, híres francia étel. Neve annyit tesz: " Kakas a borban".
Vasárnapi ebédként kerestem egy különleges és mutatós ételt. Erre esett a választásom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkeaprólékot sózzuk, borsozzuk, és kicsit megforgatjuk a lisztben.
  2. A hagymát feldaraboljuk, de nagy szeletekben hagyjuk. A gombát megtisztítjuk, és egészben hagyjuk.
  3. Egy tűzálló tálba rakjuk a fűszereket: rozmaringág, babérlevél és a petrezselyem szára -a leveleket később használjuk.
  4. A vajban megdinszteljük a hagymát, szalonnát és a gombafejeket, és 5 percig pirítjuk.
  5. A csirkét külön serpenyőben egy kis vajon barnára sütjük. Ezután ráöntjük a konyakot, és erős lángon sütjük.
  6. A tűzálló tálba öntjük a vörösbort, fűszerezzük fokhagymával, sóval, borssal, cukorral és szerecsendióval. (Ebből lesz a mártás.) Ezt kb. 40 percig összefőzzük, majd belerakjuk a csirkét és a hagymás gombát, megszórjuk a petrezselyem levéllel, és további 20 percig közepes erősséggel sütjük őket.
  7. Tálalhatjuk kifőtt tésztával vagy krumplipürével is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 314
elküldve: 1
receptkönyvben: 111
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Julie

Mióta szakács: 2010.03.03.
67 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vörösborban főtt szalonnás-hagymás csirke, borban párolt csirke

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Brea
Rea / Brea Mon, 2011-08-15 21:22

No most akkor kakas vagy csirke? :) Nem kötözködés, de akkor már nem is annyira tradicionális.

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2011-08-16 08:02

A hazájában is már régóta készítik csirkével vagy akár még gyöngytyúkkal is.
Eszter

953
csirkecomb 8 db
vöröshagyma 1 kis fej
gomba 250 g
füstölt szalonna 100 g
babérlevél 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
margarin 2 ek
konyak 40 ml
vörösbor 750 ml
fokhagyma 2 gerezd
szerecsendió 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 1 evőkanál