r
Nosalty Logó

Clemenza húsgolyós-kolbászos spagettije a Keresztapából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Clemenza húsgolyós-kolbászos spagettije a Keresztapából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

hozzávalók a húsgolyókhoz

hozzávalók a paradicsomos raguhoz

hozzávalók a tálaláshoz

Összesen 869 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

hozzávalók a húsgolyókhoz

hozzávalók a paradicsomos raguhoz

hozzávalók a tálaláshoz

Összesen 5207 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

hozzávalók a húsgolyókhoz

hozzávalók a paradicsomos raguhoz

hozzávalók a tálaláshoz

Összesen 173 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2054 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    1156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    998 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    7447 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 869 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.2 g

Zsír

  • Összesen
    282.9 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    646 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12324.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    348 mg
  • Kálcium
    1643 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    523 mg
  • Foszfor
    2825 mg
  • Nátrium
    6935 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    382.3 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1906.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1272 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1111 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    717 micro
  • α-karotin
    1226 micro
  • β-karotin
    5987 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    44683 micro
  • Lut-zea
    1801 micro
Összesen 5207 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1486 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 173 Kcal

Hozzávalók

hozzávalók a húsgolyókhoz

hozzávalók a paradicsomos raguhoz

hozzávalók a tálaláshoz

Elkészítés

hozzávalók a húsgolyókhoz

  1. A húsgolyóhoz a hozzávalókat egy közepes méretű tálba tesszük. Összegyúrjuk, és diónyi gombócokat formázunk belőle.
  2. Az olívaolajat és a vajat összehevítjük, és körbepirítjuk a húsgolyókat.

hozzávalók a paradicsomos raguhoz

  1. A kolbászt felkarikázzuk, serpenyőben picit lepirítjuk, majd félretesszük.
  2. A vöröshagymát nagyon finomra aprítjuk, a fokhagymát pedig vékonyan felszeleteljük. Az olaj és a vaj keverékét felhevítjük, rádobjuk a hagymákat, és üvegesre pároljuk.
  3. Hozzákanalazzuk a sűrített paradicsomot, meglocsoljuk vörösborral és meghintjük 2-3 evőkanál cukorral. Folyamatos kevergetés mellett 5-10 percet főzzük, amíg kissé besűrűsödik.
  4. A paradicsomot felkockázzuk és a paradicsomos alaphoz adjuk. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, majd lefedve, alacsony lángon 20 percet főzzük, majd a fedőt eltávolítva még nagyjából 10 percet, amíg a felesleges folyadék elpárolog.
  5. Amint megpuhult a paradicsom, botmixerrel turmixolunk rajta egy-kettőt - ez a lépés el is hagyható, de krémesebb lesz így. Hozzáadunk egy kevés habtejszínt a színe végett, majd jöhet bele az előkészített kolbász és húsgombóc.
  6. A hússal együtt, alacsony lángon főzzük még egy 10-15 percet, hogy a paradicsomszósz a kolbász ízét is átvegye.

hozzávalók a tálaláshoz

  1. A spagettit sós vízben készre főzzük és leszűrjük.
  2. A paradicsomos szószt a spagettivel tálaljuk, jó adag parmezánnal és friss bazsalikommal megszórva.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 208
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 12579
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Clemenza húsgolyós-kolbászos spagettije a Keresztapából
Rosanics Petra 307 recept

Biztos sok Keresztapa-rajongónak rémlik az a jelenet, amikor a Corleone-család caporegime-éje, Clemenza kiokítja Michael-t a paradicsomos spagetti elkészítésének csínja-bínjáról. Én most szintén az ő utasításai alapján készítettem el ezt a fenséges ragut, amiben az legjobb, hogy nincs benne semmi flanc. Csak a hagyma, a kolbász és a rengeteg paradicsom tiszta, letisztult íze - mert néha nem is kell több.

Hozzávalók

hozzávalók a húsgolyókhoz

hozzávalók a paradicsomos raguhoz

hozzávalók a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek