Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Autentikus olasz húsos ragu

Autentikus olasz húsos ragu
Autentikus olasz húsos ragu
130 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nagyon régóta kerestem egy olyan olasz húsos ragu receptet, ami ízvilágában felidézi bennem Itáliát, az ott elfogyasztott rengeteg finomságot. Sokszor próbáltam itthon hasonló receptet, de valahogy sosem kaptam vissza azt a könnyed, egyszerű ízvilágot, mint kint.

Már régóta megvan nekem Jamie Oliver Olasz kaják című könyve, amiben rábukkantam erre a receptre. Kicsit változtattam rajta, és végre sikerült. Nagy élvezettel ettük és idéztük fel kalandozásainkat az olasz vidékeken.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A végén érdemes fedő nélkül főzni egy fél órát, ha sok vizet eresztene főzés közben.

Szerintem vastag textúrájú tésztával igazán finom, de természetesen jó hozzá bármilyen száraztészta.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel. Majd tegyünk fel a tűzhelyre akkora edényt, amibe miben összetevő belefér majd, öntsünk bele olívaolajat, dobjuk rá a  vöröshagymát és a fokhagymát. Lassú tűzön pirítsuk néhány percig, amíg megpuhul.
  2. Adjuk hozzá a húst (nem kell előzetesen megpirítani), kicsit sózzuk, borsozzuk, majd öntsük rá a paradicsomkonzervet, dobjuk bele a babérlevelet, a rozmaringot, oreganót, kakukkfüvet. Ízesíthetjük egy kevés sóval és borssal. Kavarjuk meg jól, és forraljuk fel.
  3. Amint felforrt, mérsékeljük a lángot alatta, és gyöngyöztessük lefedve 2 órán keresztül. Ha szükséges és ízlelőbimbóink kívánják még, mehet bele só és bors.
  4. Halásszuk ki belőle a friss fűszerek ágacskáit és a babérlevelet, majd tésztával (nagyon finom hozzá a pici olasz tészta) tálaljuk, ha van, egy kis parmezán sajttal meg lehet bolondítani.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 689
elküldve: 4
receptkönyvben: 75
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

hallie

Mióta szakács: 2012.10.15.
6 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

marhahúsos ragu, paradicsomos ragu, olasz tésztaszósz

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

salfa
salfa Wed, 2015-06-24 17:23

Kevdes hallie,

elkészítettem, nagyon finom lett!
Köszönöm a receptet!

Rika37
Rika37 Thu, 2013-04-04 12:22

Szia kedves alkotó...

Nem tudom te tudod e, de a "O" vércsoport nem is ehet sajtot, legfőképpen parmezánt, maximum mozzarella sajtot...Így a parmezán talán elhanyagolandó...

Üdvözlettel:

Rika

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Fri, 2013-04-05 15:55

Kedves Rika!

Nem a szakács hibájából történt a téves besorolás, ugyanis a diétához
kapcsolódó részeket szerkesztőink állítják be, ezért teljes mértékben
minket terhel a felelősség, amiért elnézést kérünk. Ha a jövőben hasonló
tévesztést tapasztalsz, kérjük jelezd az
info@nosalty.hu vagy az a.szalanczi@nosalty.hu e-mail címen.
További jó sütés-főzést kívánunk!
Üdvözlettel:

NoSalty.hu csapata

hallie
hallie / hallie Thu, 2013-04-04 13:22

Kedves Rika37!

Nem igazán értem a felvetésed, mert vércsoportra való utalást nem írtam és a receptben is zárójelbe tettem, hogy lehetőleg parmezán legyen a sajtféle, mert az olaszok azt szokták az ilyen típusú ételekhez használni, de mindenki használjon olyan sajtot, amit szeret vagy éppen ami otthon található, esetleg ne is tegyen rá. Amúgy "0"-ás vércsoportú vagyok és rengeteg féle és mennyiségű sajtot eszem, a vérképem pedig mindig jó is volt :-)

743
darált marhahús 500 g
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
konzerv paradicsom 400 g
babérlevél 3 db
rozmaring 2 szál
oregánó 0 ízlés szerint
kakukkfű 2 szál
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 5 dkg
tészta 500 g