Barackbefőtt

Barackbefőtt

Leírás

Az hagyományos házi barackbefőtt tartósítószer nélkül, kevés cukorral, dunsztolással készül a nem egészen érett, felezett hámozott gyümölcsből. A dunsztolás tulajdonképpen gőzölést jelent, mely során a gyümölccsel megtöltött lezárt üvegeket forró vízbe állítják, és addig hagyják így, amíg az üveg forgatására a befőtt elforog az üvegben. A kereskedelemben kapható barackbefőttek általában több cukrot, glükózszirupot és tartósítószert tartalmaznak.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Kamrában polcon, felbontás után hűtőben.

87 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

Klorofilles víz: a legújabb őrület, amitől ragyogni fog a bőröd

Az éppen aktuális diétás és egészséges „csodaszerekkel” Dunát lehet rekeszteni – a legutóbbi mindent gyógyító elixírek a langyos citromos víz és a zellerlé voltak, most azonban új trónkövetelő jelent meg a színen. Úgy tűnik, minden egészségguru klorofill-vizet iszik manapság – de ér valamit valójában ez az étrendkiegészítő, vagy csak újabb használhatatlan trendről van szó?

Stuth-Nagy Niki

További cikkek