r
Nosalty Logó

Violetta szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Violetta szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához:

A diós lap kenéséhez:

Továbbá:

A krémhez:

A tetejére:

Összesen 794 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához:

A diós lap kenéséhez:

Továbbá:

A krémhez:

A tetejére:

Összesen 6351 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához:

A diós lap kenéséhez:

Továbbá:

A krémhez:

A tetejére:

Összesen 321 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    859.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 794 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.6 g

Zsír

  • Összesen
    341 g
  • Telített zsírsav
    195 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1913 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6878.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1359 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    688 mg
  • Foszfor
    2411 mg
  • Nátrium
    2198 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    703.9 g
  • Cukor
    428 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    774.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1515 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    386 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    1313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1478 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1601 micro
Összesen 6351 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A diós lap kenéséhez:

Továbbá:

A krémhez:

A tetejére:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sütőporral, dióval elkevert lisztet.
  2. 180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük egy 24×39 cm-es szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben.
  3. A krém készítés: A tojássárgákat a cukrokkal, vízzel gőz felett géppel felverjük addig, míg jól besűrűsödik. Ezután kihűtjük.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, és apránként hozzáadagolva a vaníliás tojáskrémmel együtt keményre verjük.
  5. A kihűlt tésztára simítjuk a mogyorókrémet. A kekszet a kávéba mártjuk, és a nutellára sorban kirakjuk.
  6. A habot rákenjük, és csokoládéval lecsurgatjuk. Legalább fél napot várjunk a szeleteléssel. Hűtőben tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×39
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8653
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Az interneten láttam a sütit. A Sütőm titka csoportban találtam, Judit Csepei tette közzé. Egy kis módosítással elkészítettem. Vendégségbe vittem. Pillanatok alatt elfogyott mind.

Hozzávalók

A tésztához:

A diós lap kenéséhez:

Továbbá:

A krémhez:

A tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!