Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jojó fánk Mézes Otthontól

Jojó fánk Mézes Otthontól
Jojó fánk Mézes Otthontól
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, krémes, puha és dekoratív sütemény. Az idővel viszont fontos számolnunk, egy napig pihen a tészta, és még egy napig a megtöltött fánkokat hagyni kell puhulni.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Ha nem sikerül elég vékonyra nyújtani a tésztát, akkor sütéskor vastagabb fánkokat kapunk, ebben az esetben egyszerűen vágjuk ketté őket és így töltsük meg. Kisebb szaggatót használva kb. 40-50 darab fánkot kaptam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk 22 dkg lisztben elkevert szalakálit. Reggelig letakarva pihentetjük, majd hozzáadjuk a 30 dkg lisztet és jól összegyúrjuk.
  2. Nagyon vékonyra kinyújtjuk, és tetszőleges nagyságú szaggatóval kiszaggatjuk. (Én most kisebb szaggatót használtam.)
  3. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon rózsaszínre sütjük, vigyázva, mert nagyon hamar sül a tészta.
  4. A tejet, a lisztet és a tojássárgát csomómentesre kikavarjuk és sűrű krémet főzünk belőle, majd hagyjuk hűlni.
  5. A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, és több részletben hozzákeverjük a kihűlt tojásos krémet.
  6. A krémet habzsákba tesszük, két korongot krémmel összeragasztunk és a tetejét gőz felett megolvasztott csokival díszítjük. A kész jojófánkokat egy éjszakán át pihentetjük, hogy a tészta megpuhuljon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 622
elküldve: 2
receptkönyvben: 137
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Mézes Otthon

Mióta szakács: 2012.02.07.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

édes aprósüti, vaníliakrémes minifánk, krémes fánkocskák

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tory
Tory Thu, 2013-06-27 09:07

Kedves Mézes Otthon!

Kérdezni szeretném hogy mindenképp szalalkáli kell a tésztába? Sütőporral nem jó?
A választ előre is köszönöm!

Tory

983
tojás 5 db
porcukor 20 dkg
finomliszt 22 dkg
finomliszt 30 dkg
szalalkáli 15 g
tej 7 dl
tojássárgája 3 db
finomliszt 8 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
vaj 15 dkg
porcukor 15 dkg
csokoládé 5 dkg