r
Nosalty Logó

Pudingos-almás kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dorka
Pudingos-almás kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 801 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6405 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 254 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 801 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    218.5 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4649.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1181 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1943 mg
  • Nátrium
    1174 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1072 g
  • Cukor
    608 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    944.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1768 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    820 micro
Összesen 6405 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 254 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a margarint a cukorral, a tojásokkal, a sütőporral, a vaníliás cukorral és a liszttel összevegyítjük, és annyi tejet adunk hozzá, hogy a massza jól gyúrható legyen.
  2. A töltelékhez az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és 5 dl vízben megpároljuk. Közben a pudingport és a cukrot2,5 dl vízzel kikeverjük, és a forró almapéphez öntjük, összeforraljuk.
  3. A tésztát két részre osztjuk, a felét kinyújtjuk, és zsírozott-lisztezett nagy gáztepsibe terítjük. Rákanalazzuk a meleg almapépet. Ezt a tészta másik feléből nyújtott lappal betakarjuk, a tetejét villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranyszínűre megsütjük.
  4. Amikor kihűlt, felszeleteljük. Tálalás előtt porcukorral is megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x36
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 54
  • 7 napos nézettség: 292
  • Össznézettség: 64710
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 30.

Ajánló

Két adag tésztát készítettem, a másik tészta töltelékét a következőképpen készítettem el: két üveg házi készítésű barackbefőttet levével együtt feltettem párolódni, majd hozzáöntöttem a vízzel kikevert cukrot és a 3 cs tejszín ízű pudingport, összefőztem. Nagyon finom lett ez is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a finom süteményreceptet a Fanny c. újságban találtam.

Hozzászólások (27)

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki a süti, a hétvégén megsütöm.

Dorka

Szia Jé! Remélem,majd megírod,hogy ízlett neketek! Jó sütést!

Törölt felhasználó

Elkészítettem és mindenkinek nagyon ízlett! Én csak vajat használok és tönköly lisztb?l (fehér) csináltam, így nekem tej nélkül is lágy lett a tésztája, több lisztet kellett adnom hozzá. Az almát meglocsoltam 1/2 citrom levével, nagyon finom lett t?le. A 30 dkg cukrot lehet módosítani, ha nem savanyú az alma, kevesebb is elég. Könnyen elkészíthet?, kiadós, nagyon - nagyon finom süti, és nemcsak langyosan, de 1-2 nap múlva hidegen is kiváló! (Tovább nem tesztelhet?, mert elfogy.....)

Dorka

Szia Varalne! Örülök,hogy Nektek is ízlett. Igen , ha nem savanyú az alma kevesebb cukor is elegend? hozzá. Én most húsvétra úgy készítettem,hogy már szombaton megsütöttem , és azóta a h?t?ben pihen, az ízek már jól összeértek azóta, hidegen tényleg nagyon finom. ( A tejjel óvatosan,mert nem biztos,hogy az összes kell bele)

Törölt felhasználó

Kedves Dorka! Milyen pudingport használsz - mármint f?z?st vagy nem f?z?st? (Én szívem szerint a nem f?z?s Aranka pudingot használnám - de nem tudom, vajon elbírja-e a "h?kezelést"..? Használhatom vajh ennél a receptnél?) Mirza

Dorka

Kedves Mirza! Én Dr.Oetker pudingporral készítettem a süteményt, szerintem nyugodtan használhatod az Aranka pudingport. Üdv: Dorka

Törölt felhasználó

Remek lett a sütemény, nagyon lágy, puha a tésztája. Sajna én édesebb almát tettem bele, így nem lett olyan pikáns az íze. Majd legközlebb. Én is a Dr. Oetker f?z?s pudingot használtam!!

Dorka

Szia Jé! Örülök,hogy sikerült és ,hogy ízlett! :)

Törölt felhasználó

Köszönöm mindenkinek! (Amint "túlvagyok" rajta, elmesélem milyen lett!) Üdvözlettel: Mirza :)

Dorka

Alig várom már a Te véleményedet is! Jó sütögetést!

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet! Isteni finom lett. Egy csepp tejet sem kellett tennem a tésztájába, anélkül is szépen összeállt.S?t! :) Nekem kb dupla vastag lett a tészta és vékonyabb a töltelék mint a képen látható. Nem tudom, hogy sikerült ezt összehoznom, mert grammra pontosan lemértem a hozzávalókat. Mindegy, a lényeg, hogy mostanában nem ettem ilyen finom sütikét. Köszi! :)

Dorka

Szia YKata! Nagyon szivesen! Amikor els?nek készítettem, beleöntöttem az összes tejet,és pórúl jártam,mert kellett még lisztet tenni bele. Ezért több lett a tészta és négy fele vettem, így lett két tepsi sütemény bel?le! Neked ezért lett vastagabb a tésztád,mert a tejet bele sem tetted! :) Örülök,hogy ízlett!

Törölt felhasználó

Imádom ezt a receptet! Ma elkészítettem körtével is. :)

Törölt felhasználó

Nah, gyerekek és kedves Dorka: MOST az igazi a süti - 2 naposan... (azóta h?t?ben -- mármint ami még van bel?le.. -, folpackkal lefedve, h ne száradjon ki a teteje, mert am kissé törni akarna a fels? tészta; na sebaj). Az íze kíváló! A kiló alma benne van ugyan, de ízre mégsem dominál benne (sajnos nem volt savanykás, úgy hogy 20 dkg cukrot "kapott" csak a töltelék, elég is volt neki!). A kóstolók nagy része azt mondja rá: hogy nem tudom mi ez, de ... van még..??? xD meg hogy olyan a tölteléke, mint a krémesnek. (Amúgy én tettem a tésztájába egy csipet sót is, bevallom; ett?l talán még kellemesebb a kontraszt a tészta és a töltelék között!) -- Tényleg Dorka, te milyen lisztet használtál/haználsz hozzá? (Én addig dilemmáztam, amíg végül szimplán finomlisztb?l csináltam. De lehet, hogy kevernem kellett volna..?) A tészta végül nem igényelt tejet, de eléggé ragacsos volt az állaga, így gyúrás közben még elég sok lisztet vett föl. Szóval, mindent összevetve szerintem nagyon jól sikerült és ezúton köszönöm Neked, hogy megosztottad velünk ezt az üdít? finomságot -- puszi Neked! Mirza

Dorka

Kedves YKata! Ennek nagyon örülök!! :D

Dorka

Kedves Mirza! Én is finomlisztb?l készítettem el a sütit. Örülök,hogy mindenkinek ízlik , és igyekszek minél több ízletes receptet feltenni. Puszi

Törölt felhasználó

 Kedves Dorka! Ma készítettem el barackos változatban, nem okozott csalódást! Köszönöm a jó receptet!

Dorka

Kedves Katalin! Szivesen! Nagyon örülök,hogy ízlett! Üdv: Dorka

Törölt felhasználó

Nem is tudom hányadszorra csináltam meg ezt a sütit, megunhatatlan, TÖKÉLETES!!! :)) Most fahéjjal pároltam az almát, még finomabb lett. Mindenki el volt ájulva, milyen finom (és szép) ez az almás süti. Ezer köszönet érte!!!

Dorka

Kedves Kata! Szivesen! Nagyon örülök, hogy Nektek is ennyire ízlik.

Törölt felhasználó

Isteni ez a süti! Épp egy adag szilvás-csokipudingos sül a süt?ben.:)

Dorka

Kedves Roland! Nagyon örülök,hogy ízlik a süti! Az ötleted nagyon szuper , mindenképp kipróbálom! Üdv: Dorka

mezimeli

Rengeteg almás receptem van, de EZ ISTENI FINOM, a hét végén szilvával is kipróbálom:) Szerinted meggyel is m?ködik? Melinda

Dorka

Szia Mezimeli! Örülök,hogy ízlett! Szerintem meggyel is elkészíthet?! Üdv: Dorka

Törölt felhasználó

Szia Dorka! Megsütöttem ezt a nagyon finom krémes süteményt. Mit mondjak, elfogyott nagyon hamar./ Igaz a két szomszédomnak is vittem /mindig szoktunk egymásnak adni/ Férjem, unokám el volt ragadtatva t?le. Holnap ismét sütök. Köszi a fincsi receptet. Üdvözlettel tucsike

Dorka

Szia Tucsike! Igazán örülök,hogy Nektek is ízlett! Nagyon szivesen! Üdv: Dorka

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek