Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos-almás kocka

Pudingos-almás kocka
Pudingos-almás kocka
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (54)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a finom süteményreceptet a Fanny c. újságban találtam.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Két adag tésztát készítettem, a másik tészta töltelékét a következőképpen készítettem el: két üveg házi készítésű barackbefőttet levével együtt feltettem párolódni, majd hozzáöntöttem a vízzel kikevert cukrot és a 3 cs tejszín ízű pudingport, összefőztem. Nagyon finom lett ez is.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a margarint a cukorral, a tojásokkal, a sütőporral, a vaníliás cukorral és a liszttel összevegyítjük, és annyi tejet adunk hozzá, hogy a massza jól gyúrható legyen. 
  2. A töltelékhez az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és 5 dl vízben megpároljuk. Közben a pudingport és a cukrot 2,5 dl vízzel kikeverjük, és a forró almapéphez öntjük, összeforraljuk.
  3. A tésztát két részre osztjuk, a felét kinyújtjuk, és zsírozott-lisztezett nagy gáztepsibe terítjük. Rákanalazzuk a meleg almapépet. Ezt a tészta másik feléből nyújtott lappal betakarjuk, a tetejét villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranyszínűre megsütjük.
  4. Amikor kihűlt, felszeleteljük. Tálalás előtt porcukorral is megszórjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28x36 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 56 351
elküldve: 12
receptkönyvben: 938
elkészítve: 40/46
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorka

Mióta szakács: 2009.07.12.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Judafest receptverseny
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

almapudingos pite, pudingos-almás pite, almás pite másképpen

Hozzászólások (54)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Netti_1
Netti_1 Wed, 2016-08-31 18:27

Lehet velem van a baj, de a tészta katasztrófa!!! Egyáltalán nem lehet nyújtani, sőt... Ragad össze-vissza akkor is ha kicsit több lisztet teszek hozzá. Használhatatlan....a megadott mennyiséggel készítettem.... Van ötlete valakinek hol lehet a probléma???

dentini
dentini Sat, 2012-11-10 20:59

Ma elkészitettem a sütit,nagyon fini lett:)
Igaz nekem is felvett több tésztát mert tej nélkül is ragadt a 40 dkg liszttel,de ez legyen a legkevesebb.Nagyon jó recept.Annyit módositottam hogy én fahéjat tettem az almába bőven,nekem anélkül az almás süti nem almás süti.
Köszönjük!!!

Bubumaci1985
Bubumaci1985 Thu, 2012-10-18 13:51

Kedves Dorka!
Isteni lett a süti, krémes, könnyű, puha, minden, ami számomra alapelvárás egy sütitől. A tészta valamiért nekem is ragadt egy kicsit, de amint kikapartam egy lisztezett munkalapra, gyönyörűen kezelhetővé vált. Szerintem tökéletes a recept, aki pedig nem tud olvasni, vagy sütni, az keressen magának más elfoglaltságot.
Köszi ezt a fincsi receptet. :-D

Üdv.: Eszter

Dorka
Dorka / Dorka Thu, 2012-10-18 17:20

Kedves Eszter!
Köszönöm ,hogy elégedett vagy a recepttel. Örülök ,hogy ízlett! Üdv: Dorka

cranberry
Sóskaramell / cranberry Sun, 2012-09-09 06:21

Én puha margarinnal kevertem ki a cukrot, utána adtam hozzá a tojást, és beleöntöttem 1 dl tejet (csak a hozzávalókat szoktam kiírni, aztán csinálom, újraolvasás nélkül :-)
Na így garantáltan folyós masszát kap az ember! :-)
Azt gondolom, az eredeti arányokkal úgy lesz a jó, ha hideg margarinnal dolgozunk, és tényleg csak apránként adjuk hozzá a tejet, és gyúrjuk, és nem kavarjuk, mint a muffin tésztát szoktam.
Elrontottam, de semmi baj, adtam hozzá lisztet, jó sokat, még vagy 20 dkg-át biztosan felvett, és így pont jó adag lett, a legnagyobb tepsim számára! (Máskor is el fogom rontani :-))
Az 1kg almát, én tisztítva vettem, rá a fél liter víz, épphogy az alján lötyögött egy kis folyadék, egyáltalán nem sok! Sőt még a 2,5 dl-ből is öntöttem hozzá, és a cukrot is az almával együtt főztem (nem 30 dkg, azt kicsit soknak tartottam). A pudingtól szinte azonnal összeállt! Sülés után azonnal vaníliás cukorral szórtam a tetejét!
Ahogy írtátok, muszáj még langyosan megkezdeni, a lakásban terjengő fahéjas vaníliás alma illat észt veszejtő! Azt ember nem bírja ki! :-)

nagyon jó recept, az alma töltelék a 7,5 dl víztől, eléggé könnyed, és a szeletelt alma benne nagyon guszta!
merénylet a kilóink ellen :-)

reginaadamm
reginaadamm Fri, 2012-04-27 16:37

Sziasztok!
Szerintem ez a suti recept egyaltalan sehol nem verzik,ugy jo ahogy van!!! En a tejet csak a legvegen adagolom hozza,ha szukseges,ha megfelelo allagunak talalom a tesztat,akkor nem,vagy nem az egeszet.Mar tobbszor elkeszitettem ezt a remek sutit,mindenkinek nagyon izlik,a kislanyomnak ez lett a kedvence!!Bar a recept legeloszor nem innen volt,de ugyanez szinte.
Mindenki neveben batran mondok koszonetet a receptert!!! ☻

Dorka
Dorka / Dorka Sat, 2012-04-28 08:05

Kedves Regina!
Nagyon köszönöm! Örülök ,hogy tetszik a recept! Üdv: Dorka

szabzsan
szabzsan Sat, 2011-11-05 15:30

Sziasztok!

Nem vagyok egy kezdő sütő, de a recept több helyen vérzik, ez a 40 dkg liszt még akkor is kevés a többi hozzávalóhoz ha a tejet bele sem teszem, min. 50-55 dkg kell hogy nyújtható lehessen.
Másik észrevétel hogy a töltelékhez mégis hány zacsi pudingpor kell? Én kettőt tettem, most van a sütőbe, majd kiderül mi lesz a vége.
Légy szíves javítsd át a receptet mert jónak tűnik, de kísérletezni sztem senki sem szeretne!

Köszi

Dorka
Dorka / Dorka Sun, 2011-11-06 08:55

Szia!
Nem hiszem ,hogy bárhol is vérzik a recept , mert eddig senkinek sem volt vele baja. Aki tud olvasni az látja ,hogy miből mennyi kell. Ha a tészta lágy és kell bele lisztet tenni , akkor raksz . Miért kell ebből ekkora promlémát csinálni , mindent úgy írtam le ahogy az meg volt adva. Egyébként az összetevők minőségétől is függ a végeredmény.

Sisyphus
Sisyphus Sat, 2011-11-05 16:36

Kedves szabzsan!
Nem mintha védeni kellene Dorkát, de a receptben benne van, hogy 3 csomag pudingpor kell a töltelékhez.
Üdv: Sisyphus

szabzsan
szabzsan Sun, 2011-11-06 16:53

Nem csak nekem tűnt fel de sokan írták, hogy nem kell bele a tej, sztem annyira nem különbözik két liszt hogy 15 dekával több kelljen :(

Gyermely2009
Gyermely2009 Sun, 2011-10-16 20:02

Kedves Dorka! Szeretném kérdezni, hogy az alma párolásához nem sok az 5 dl víz? Az alma a cukorral párolva enged levet bőségesen. Szeretném elkészíteni a sütit , csodásan néz ki , - és ahogy olvasom a hozzászólásokat nagyon finom - örülnék ha válaszolnál.Köszönöm!!

Dorka
Dorka / Dorka Mon, 2011-10-31 11:00

Kedves Gyermely!
Bocsi ,most vettem észre,hogy írtál! Nem sok az 5 dl víz , mert a pudingnak kell. Szépen be fog "zselésedni"! Remélem tudtam segíteni! Üdv: Dorka

Gothdarky
Gothdarky Thu, 2011-08-04 12:38

Először azt hittem nem sikerült, mert túl hamar akartam felvágni, de kicsivel később tökéletesen nézett ki, és illatozott:) Arra nem volt lehetőségem, hogy megfigyeljem milyen másnap, mert kb. 2 perc alatt elfogyasztották a vendégeim...Gyakran fogom sütni, annyi biztos! Nagyon finom!

Dorka
Dorka / Dorka Thu, 2011-08-04 13:28

Kedves Gothdarky!

Nagyon örülök,hogy sikerült , és annak is ,hogy ízlett a vendégeidnek! Üdv: Dorka

dorje
Dóra / dorje Thu, 2010-12-23 15:20

Szia!

Most készítettem el a sütit, nagyon finom, de elkövettem azt a hibát, hogy már langyosan felvágtam és a krém persze kifolyt....meg az a tej tényleg csak fakultatív, anélkül is elég lágy a tészta. Most nem győzöm kivárni, hogy hűljön ki teljesen...:)

Dorka
Dorka / Dorka Thu, 2010-12-23 15:38

Szia Dorje!
Nagyon örülök,hogy ízlett , máskor ne legyél ennyire türelmetlen :) Üdv: Dorka

Judit71
Judit71 Sat, 2010-12-04 00:37

Kipróbáltam!
Nagyon-nagyon finom lett. Köszönöm a receptet.

Dorka
Dorka / Dorka Sat, 2010-12-04 08:03

Szia Judit71!

Nagyon szivesen , örülök,hogy Nektek is ízlett! Üdv: Dorka

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-09-28 20:44

ezt mindenképpen kipróbálom! nagyon jól hangzik:)))

Dorka
Dorka / Dorka Wed, 2010-09-29 07:22

Kedves Süni!
Szerintem nem fogtok csalódni benne , remélem majd beszámolsz a fejleményekről! Üdv: Dorka

Horváthné Major Ildikó
Horváthné Major Ildikó Fri, 2010-09-24 20:01

Szilvával csináltam és puncs izű pudinggal/párolás után a szilvát turmixoltam/,rumaromával,fahéjjal izesitettem.Nagyon finom lett!6

Dorka
Dorka / Dorka Sat, 2010-09-25 06:51

Szia!

Köszi,hogy megosztottad velünk , az biztos ,hogy én mindenképp kifogom próbálni! Biztos finom! Üdv: Dorka

tucsike
tucsike Wed, 2010-08-04 18:19

Szia Dorka! Megsütöttem ezt a nagyon finom krémes süteményt. Mit mondjak, elfogyott nagyon hamar./ Igaz a két szomszédomnak is vittem /mindig szoktunk egymásnak adni/ Férjem, unokám el volt ragadtatva tőle. Holnap ismét sütök. Köszi a fincsi receptet. Üdvözlettel tucsike

Dorka
Dorka / Dorka Thu, 2010-08-05 07:38

Szia Tucsike!

Igazán örülök,hogy Nektek is ízlett! Nagyon szivesen! Üdv: Dorka

mezimeli
mezimeli Tue, 2010-06-22 11:14

Rengeteg almás receptem van, de EZ ISTENI FINOM, a hét végén szilvával is kipróbálom:) Szerinted meggyel is működik? Melinda

Dorka
Dorka / Dorka Tue, 2010-06-22 18:54

Szia Mezimeli!

Örülök,hogy ízlett! Szerintem meggyel is elkészíthető!
Üdv: Dorka

IlRoland
IlRoland Sat, 2010-06-05 19:37

Isteni ez a süti!
Épp egy adag szilvás-csokipudingos sül a sütőben.:)

Dorka
Dorka / Dorka Sun, 2010-06-06 07:12

Kedves Roland!

Nagyon örülök,hogy ízlik a süti! Az ötleted nagyon szuper , mindenképp kipróbálom! Üdv: Dorka

YKata
YKata Wed, 2010-05-19 09:33

Nem is tudom hányadszorra csináltam meg ezt a sütit, megunhatatlan, TÖKÉLETES!!! :))
Most fahéjjal pároltam az almát, még finomabb lett.
Mindenki el volt ájulva, milyen finom (és szép) ez az almás süti. Ezer köszönet érte!!!

Dorka
Dorka / Dorka Wed, 2010-05-19 13:59

Kedves Kata!

Szivesen! Nagyon örülök, hogy Nektek is ennyire ízlik.

Bundi Katalin
Bundi Katalin Fri, 2010-04-16 15:09

 Kedves Dorka! Ma készítettem el barackos változatban, nem okozott csalódást! Köszönöm a jó receptet!

Dorka
Dorka / Dorka Fri, 2010-04-16 17:03

Kedves Katalin!

Szivesen! Nagyon örülök,hogy ízlett! Üdv: Dorka

Dorka
Dorka / Dorka Fri, 2010-04-16 07:02

Kedves Mirza!

Én is finomlisztből készítettem el a sütit. Örülök,hogy mindenkinek ízlik , és igyekszek minél több ízletes receptet feltenni. Puszi

mirza
mirza Thu, 2010-04-15 22:42

Nah, gyerekek és kedves Dorka: MOST az igazi a süti - 2 naposan... (azóta hűtőben -- mármint ami még van belőle.. -, folpackkal lefedve, h ne száradjon ki a teteje, mert am kissé törni akarna a felső tészta; na sebaj). Az íze kíváló!
A kiló alma benne van ugyan, de ízre mégsem dominál benne (sajnos nem volt savanykás, úgy hogy 20 dkg cukrot "kapott" csak a töltelék, elég is volt neki!). A kóstolók nagy része azt mondja rá: hogy nem tudom mi ez, de ... van még..??? xD meg hogy olyan a tölteléke, mint a krémesnek. (Amúgy én tettem a tésztájába egy csipet sót is, bevallom; ettől talán még kellemesebb a kontraszt a tészta és a töltelék között!)
-- Tényleg Dorka, te milyen lisztet használtál/haználsz hozzá? (Én addig dilemmáztam, amíg végül szimplán finomlisztből csináltam. De lehet, hogy kevernem kellett volna..?) A tészta végül nem igényelt tejet, de eléggé ragacsos volt az állaga, így gyúrás közben még elég sok lisztet vett föl.
Szóval, mindent összevetve szerintem nagyon jól sikerült és ezúton köszönöm Neked, hogy megosztottad velünk ezt az üdítő finomságot -- puszi Neked!
Mirza

YKata
YKata Thu, 2010-04-15 20:44

Imádom ezt a receptet! Ma elkészítettem körtével is. :)

YKata
YKata Sat, 2010-04-10 19:26

Köszönöm a receptet! Isteni finom lett. Egy csepp tejet sem kellett tennem a tésztájába, anélkül is szépen összeállt.Sőt! :)
Nekem kb dupla vastag lett a tészta és vékonyabb a töltelék mint a képen látható. Nem tudom, hogy sikerült ezt összehoznom, mert grammra pontosan lemértem a hozzávalókat. Mindegy, a lényeg, hogy mostanában nem ettem ilyen finom sütikét. Köszi! :)

Dorka
Dorka / Dorka Sun, 2010-04-11 07:51

Szia YKata!

Nagyon szivesen! Amikor elsőnek készítettem, beleöntöttem az összes tejet,és pórúl jártam,mert kellett még lisztet tenni bele. Ezért több lett a tészta és négy fele vettem, így lett két tepsi sütemény belőle! Neked ezért lett vastagabb a tésztád,mert a tejet bele sem tetted! :)
Örülök,hogy ízlett!

mirza
mirza Thu, 2010-04-08 08:41

Köszönöm mindenkinek! (Amint "túlvagyok" rajta, elmesélem milyen lett!)
Üdvözlettel: Mirza :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-04-07 13:36

Remek lett a sütemény, nagyon lágy, puha a tésztája. Sajna én édesebb almát tettem bele, így nem lett olyan pikáns az íze. Majd legközlebb. Én is a Dr. Oetker főzős pudingot használtam!!

mirza
mirza Tue, 2010-04-06 06:51

Kedves Dorka!
Milyen pudingport használsz - mármint főzőst vagy nem főzőst?
(Én szívem szerint a nem főzős Aranka pudingot használnám - de nem tudom, vajon elbírja-e a "hőkezelést"..? Használhatom vajh ennél a receptnél?)
Mirza

Dorka
Dorka / Dorka Tue, 2010-04-06 11:35

Kedves Mirza!
Én Dr.Oetker pudingporral készítettem a süteményt, szerintem nyugodtan használhatod az Aranka pudingport.
Üdv: Dorka

801
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
tojás 2 db
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 40 dkg
tej 1 dl
alma 1 kg
cukor 30 dkg
vaníliás pudingpor 3 csomag