Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörös bársony szelet

Vörös bársony szelet
Vörös bársony szelet
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vörös bársony torták ill. sütik általában tömöttebb kevert tésztával készülnek. Én most egy puhább, de mégsem száraz piskótát választottam hozzá. A krém pedig egyszerűen mennyei...

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A tejfölt próbáljuk meg úgy kicsúsztatni a pohárból, hogy egyben maradjon. Ennek a legegyszerűbb módja, ha alul kicsit bevágunk a pohárba, így megszűnik a vákum.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét egy csipet sóval, majd a cukor fokozatosan történő hozzáadásával kemény habbá verjük.
  2. A vizet, az olajat, a tojások sárgáit és az ételfestéket belekeverjük a habba, majd végül beleforgatjuk a kakaóval és szódabikarbónával elkevert lisztet. Mindezt óvatosan végezzük, hogy a hab ne törjön meg.
  3. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és megsütjük.
  4. A tejfölt előző nap egy gézzel kibélelt szűrőbe tesszük, és hagyjuk, hogy a savó kicsöpögjön belőle. Ha van sűrű szövésű szűrőnk, akkor nem kell bele gézlap. (Szűrővel együtt tegyük a hűtőbe.)
  5. A mascarponét kikeverjük a cukorral és a tejföllel. Citromhéjjal és vaníliával ízesítjük, majd végül hozzákeverjük a gőz fölött vagy mikróban felolvasztott fehér csokit.
  6. A kihűlt piskótát hosszában félbevágjuk, megtöltjük a krém felével, majd a maradékkal kívülről is bevonjuk. Fehér csoki lapocskákkal megszórjuk, vagy tetszőlegesen díszítjük. Másnap szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24*34 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 57 698
elküldve: 9
receptkönyvben: 413
elkészítve: 20/20
Facebookon megjelent: 1

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mascarponés-fehércsokis vörös bársony szelet

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2014-07-07 01:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.07.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

zsoharkati
zsoharkati Sun, 2014-07-06 16:07

Kedvel Lívi!
Hagyományos cukorból mennyit tanácsolsz bele?
Üdv:Kati

t.variam
t.variam Sun, 2014-07-06 14:43

Nagyon szép és finom süti, de nem lehetne hasonló színt elérni céklával? Csak egy kérdés, én még nem próbáltam.

709
tojás 4 db
finomliszt 18 dkg
nádcukor 17 dkg
napraforgó olaj 3 ek
víz 2 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
1 csipet
szódabikarbóna 1 kávéskanál
ételfesték 3 kávéskanál
mascarpone 25 dkg
tejföl 175 g
citromhéj 1 citromból nyert
fehér csokoládé 10 dkg
porcukor 15 dkg