Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés kínai pirított tészta

Csirkés kínai pirított tészta
Csirkés kínai pirított tészta
38 perc / előkészület: 20 perc főzés: 6 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a gyerekek nagyon szeretik a "barna" tésztákat, ezért gyakran vannak terítéken.

Szerintem elkészíteni sokkal egyszerűbb, mint leírni a hogyanját, hús nélkül pedig vegáknak is kitűnő fogás.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Lehetne még sorolni, miket adhatunk a zöldségek mellé, mint fafül gomba, szójababcsíra, vízigesztenye, bambuszrügy vagy éppen friss koriander, de a recept nevéből is következik, hogy ez egy gyors, egyszerű verzió. Azon kívül a felsorolt további hozzávalókhoz már nem árt kilátogatni a kínai piacra is, az pedig már többnyire egy külön túra. Akárcsak az olasz tésztáknál, itt is végtelenítve van a lehetőségek tárháza. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és kevés napraforgó olajon süssük mindkét oldalát aranyszínűre. Ezután serpenyővel együtt tegyük 180 C fokos sütőbe 12 percre. 
  2. Készítsük elő a zöldségeket. A sárgarépát vágjuk juliennes-re, a hagymát vékonyabb szeletekre, a káposztát pedig csíkokra. A gyömbért hámozzuk meg, majd késsel aprítsuk fel, a chili paprikát pedig karikázzuk. Ha nem szeretnénk túl csípősre, a chili paprikát először vágjuk hosszában félbe, távolítsuk el az erejét, és ezt követően vágjuk csak össze.  
  3. Amikor a csirke elkészült, szeleteljük fel vékonyan.
  4. Tegyük fel főni a tésztát. Lobogó sós vízben kb. 2-3 perc alatt elkészül. Szűrjük le, de a főző vizet ne öntsük ki.
  5. Wokban nagy lángon hevítsük fel a repceolajat, majd dobjuk bele a gyömbért, chilit és a zúzott fokhagymát. Gyorsan keverjük, csak pirulniuk kell, nehogy megégjenek. Adjuk hozzá a többi aprított zöldséget is. Pirítsuk 2-3 percig, majd öntsük a wokba az osztriga-, illetve szójaszószt, valamint a tészta főzőlevéből egy keveset, amivel kissé hígítjuk.
  6. Ha összekeveredett a zöldségekkel a szósz, adjuk hozzá a szeletelt csirkét, gyorsan forgassuk össze, végül tegyük a wokba a tésztát is, keverjük össze a szósszal, és rövid ideig pirítsuk. Ilyenkor is folyamatosan  forgatni kell, máskülönben a tészta nem pirul, hanem letapad és leég.
  7. Tálaljuk frissen, forrón azonnal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 383
össznézettség: 311 517
elküldve: 52
receptkönyvben: 1 718
elkészítve: 116/127
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: tészta
konyhatechnológia: wok receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkés kínai pirított tészta egyszerűen, Pirított tészta csirkével, csirkés kínai tészta, wokban sült kínai tészta csirkemellel

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2018-08-14 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.08.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2018-08-14 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.08.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2016-11-30 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.11.29. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

h4mi1
h4mi1 Thu, 2016-01-14 16:29

Megcsináltam az osztriga szószon kívül mindent beszereztem és úgy csináltam ahogy írva volt kivéve a sütőben a csirke dolgot , azt sajnos ki kellett hagynom. Nem olyan intenzív ízű lett amire számítottam és egyáltalán nem lett ilyen sötét :/ Valószínű a sötét szójaszósz amit vettem nem a legjobb ,de sajnos csak 1 fajta volt.

kandi68
kandi68 Sat, 2015-01-17 14:44

Nagyon jól néz ki.... A hozzászólásokban olvasom, valaki megpirítja előbb olajon a tésztát. Ezt így kell, vagy csak simán kifőzöm?

salumeria
Kornél / salumeria Sat, 2015-01-17 21:20

Igazság szerint a tésztát én csak akkor piítom, amikor a wokba kerül a szószhoz. Külön nem szoktam, mert szerintem megkeményedik, és olyan lesz, mint egy pálcika... :) De ízlés dolga.

Judith75
Judith75 Tue, 2014-07-01 16:16

Köszi a receptet,nagyon finom lett.Durum spagettit pirítottam meg olajon,azt főztem ki hozzá.

acelmamusz
Barna Fruzsina / acelmamusz Fri, 2014-06-06 18:11

Elkészítettem. Sajnáltam a pénzt a kínai tésztára, repceolajra, osztrigaszószra. Spagetti tésztával csináltam és étolajjal, és még így is isteni finom! Kíváncsi vagyok, mi lett volna belőle, ha minden alapanyagom megvan hozzá. Alapból nem szeretem a tésztás ételeket, mert nekem a tészta az nem étel, de ez valami nagyon finom! Ezért megéri :) Egészen biztosan többször is el fogom még készíteni. Köszönöm a feltöltést!

salumeria
Kornél / salumeria Thu, 2014-06-26 10:44

Sokat nem hibáztál. Az itteni kínai, vagy thai vendéglősök is olcsó spaghetti tésztát és napraforgó olajat használnak. Ezzel együtt érdemes kipróbálnod legalább a kínai tésztát, miután az tojással készül és nem durumlisztből, tehát másképpen pirul, más az állaga, és persze az íze is. Üdv.: Kornél

hoomesi
hoomesi Sat, 2013-03-23 20:29

Már többször megcsináltuk a receptet, nagyon finom, magasan veri az összes ázsiai pirított tésztát, amit korábban csináltam, köszi. :) Egy megjegyzésem lenne, hogy az én ízlésemnek ez a gyömbérmennyiség egy kicsit sok volt, a friss gyömbérnek szerintem nagyon erős íze van, nekem jobban ízlett, mikor vagy szárított (fűszer)gyömbérrel, vagy kisebb adag frissel készítettem. :)

salumeria
Kornél / salumeria Sun, 2013-03-24 09:41

Én biztos nem cserélném szárított gyömbérre, de megoldás lehet az is, ha kevesebbet teszel bele frissből. Ez is ízlés dolga, nálunk mindenki szereti a citrusos ízét a gyömbérnek, jól ellensúlyozza a szója illetve osztriga szósz domináns hatását.
Legutóbb még egy csavart sikerült beletenni, friss házi tésztát készítettünk mellé, azzal mindent visz. Persze nem olyat, mint a távol-keleti piacokon látni (azzal még Gordon Ramsay-nek is meggyűlt a baja), de mégis, a szárított tészta nincs versenyben vele. Örülök, ha tetszik a recept! :)

baloghors
baloghorsi / baloghors Sun, 2012-12-09 16:15

Szia, én sertéscombból csináltam, így is nagyon finom lett :) plusz tipp, hogy ha a piruló zöldségekre kb. 3 evőkanál cukrot szórunk és karamellizálódik a zöldségekkel, még finomabb lesz :) Köszi a receptet, nagyon jó lett :)

salumeria
Kornél / salumeria Sun, 2013-03-24 09:45

Lehet adni hozzá cukrot is, valóban ad egy plusz csavart. Ezesetben mondjuk ha lehet választani, inkább barna cukrot használnék... Időnként én is bolondítom mézzel, vagy melasszal és igazad van, nem rontja el. ;)

salumeria
Kornél / salumeria Sun, 2012-10-21 16:11

Ez pontosan sötét szójaszósz, a márkája most nem jut eszembe éppen, az üveg pedig nincs előttem...:( Az Ázsia centerben lehet kapni bármelyik üzletben...
Sajnos a multikhoz és az egyéb láncokhoz éppen ez a fajta nem jutott el, pedig a legtöbb ázsiai étterem is ezt használja...

Vermilion69
Vermilion / Vermilion69 Fri, 2012-10-19 17:01

Szia, azt szeretném kérdezni, hogy pontosan milyen márkájú stb. szójaszószt használsz? Annyira szép barna a képen a tésztád, én meg vettem direkt sötét szójaszószt, de meg sem közelíti a színét.
Köszönöm!

880
csirkemell filé 40 dkg
kínai tészta 500 g
sárgarépa 2 db
vöröshagyma 2 közepes fej
káposzta 0.5 kis fej
gyömbér 1.5 ek
chili 1 db
fokhagyma 2 gerezd
osztrigaszósz 1 ek
szójaszósz 6 ek
repceolaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek