r
Nosalty Logó

Csirkés kínai pirított tészta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
wok
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 901 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3602 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 207 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2682.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    2073 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1261 micro
  • β-karotin
    2979 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 901 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    158.1 g

Zsír

  • Összesen
    176.1 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10730.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1604 mg
  • Nátrium
    8292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    891.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1239 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    290 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    853 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    5044 micro
  • β-karotin
    11917 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 3602 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    291 micro
  • β-karotin
    687 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 207 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és kevés napraforgó olajon süssük mindkét oldalát aranyszínűre. Ezután serpenyővel együtt tegyük 180 C fokos sütőbe 12 percre.
  2. Készítsük elő a zöldségeket. A sárgarépát vágjuk juliennes-re, a hagymátvékonyabb szeletekre, a káposztát pedig csíkokra. A gyömbért hámozzuk meg, majd késsel aprítsuk fel, a chili paprikát pedig karikázzuk. Ha nem szeretnénk túl csípősre, a chili paprikát először vágjuk hosszában félbe, távolítsuk el az erejét, és ezt követően vágjuk csak össze.
  3. Amikor a csirke elkészült, szeleteljük fel vékonyan.
  4. Tegyük fel főni a tésztát. Lobogó sós vízben kb. 2-3 perc alatt elkészül. Szűrjük le, de a főző vizet ne öntsük ki.
  5. Wokban nagy lángon hevítsük fel a repceolajat, majd dobjuk bele a gyömbért, chilit és a zúzott fokhagymát. Gyorsan keverjük, csak pirulniuk kell, nehogy megégjenek.Adjuk hozzá a többi aprított zöldséget is. Pirítsuk 2-3 percig, majd öntsük a wokba az osztriga-, illetve szójaszószt, valamint a tészta főzőlevéből egy keveset, amivel kissé hígítjuk.
  6. Ha összekeveredett a zöldségekkel a szósz, adjuk hozzá a szeletelt csirkét, gyorsan forgassuk össze, végül tegyük a wokba a tésztát is, keverjük össze a szósszal, és rövid ideig pirítsuk. Ilyenkor is folyamatosan forgatni kell, máskülönben a tészta nem pirul, hanem letapad és leég.
  7. Tálaljuk frissen, forrón azonnal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 235
  • 7 napos nézettség: 2013
  • Össznézettség: 786224
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 11.

Ajánló

Lehetne még sorolni, miket adhatunk a zöldségek mellé, mint fafül gomba, szójababcsíra, vízigesztenye, bambuszrügy vagy éppen friss koriander, de a recept nevéből is következik, hogy ez egy gyors, egyszerű verzió. Azon kívül a felsorolt további hozzávalókhoz már nem árt kilátogatni a kínai piacra is, az pedig már többnyire egy külön túra. Akárcsak az olasz tésztáknál, itt is végtelenítve van a lehetőségek tárháza. 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csirkés kínai pirított tészta
Kornél 167 recept

Nálunk a gyerekek nagyon szeretik a "barna" tésztákat, ezért gyakran vannak terítéken. Szerintem elkészíteni sokkal egyszerűbb, mint leírni a hogyanját, hús nélkül pedig vegáknak is kitűnő fogás.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia, azt szeretném kérdezni, hogy pontosan milyen márkájú stb. szójaszószt használsz? Annyira szép barna a képen a tésztád, én meg vettem direkt sötét szójaszószt, de meg sem közelíti a színét. Köszönöm!

Kornél

Ez pontosan sötét szójaszósz, a márkája most nem jut eszembe éppen, az üveg pedig nincs el?ttem...:( Az Ázsia centerben lehet kapni bármelyik üzletben... Sajnos a multikhoz és az egyéb láncokhoz éppen ez a fajta nem jutott el, pedig a legtöbb ázsiai étterem is ezt használja...

baloghorsi

Szia, én sertéscombból csináltam, így is nagyon finom lett :) plusz tipp, hogy ha a piruló zöldségekre kb. 3 ev?kanál cukrot szórunk és karamellizálódik a zöldségekkel, még finomabb lesz :) Köszi a receptet, nagyon jó lett :)

Kornél

Lehet adni hozzá cukrot is, valóban ad egy plusz csavart. Ezesetben mondjuk ha lehet választani, inkább barna cukrot használnék... Id?nként én is bolondítom mézzel, vagy melasszal és igazad van, nem rontja el. ;)

Törölt felhasználó

Már többször megcsináltuk a receptet, nagyon finom, magasan veri az összes ázsiai pirított tésztát, amit korábban csináltam, köszi. :) Egy megjegyzésem lenne, hogy az én ízlésemnek ez a gyömbérmennyiség egy kicsit sok volt, a friss gyömbérnek szerintem nagyon er?s íze van, nekem jobban ízlett, mikor vagy szárított (f?szer)gyömbérrel, vagy kisebb adag frissel készítettem. :)

Kornél

Én biztos nem cserélném szárított gyömbérre, de megoldás lehet az is, ha kevesebbet teszel bele frissb?l. Ez is ízlés dolga, nálunk mindenki szereti a citrusos ízét a gyömbérnek, jól ellensúlyozza a szója illetve osztriga szósz domináns hatását. Legutóbb még egy csavart sikerült beletenni, friss házi tésztát készítettünk mellé, azzal mindent visz. Persze nem olyat, mint a távol-keleti piacokon látni (azzal még Gordon Ramsay-nek is meggy?lt a baja), de mégis, a szárított tészta nincs versenyben vele. Örülök, ha tetszik a recept! :)

Törölt felhasználó

Elkészítettem. Sajnáltam a pénzt a kínai tésztára, repceolajra, osztrigaszószra. Spagetti tésztával csináltam és étolajjal, és még így is isteni finom! Kíváncsi vagyok, mi lett volna bel?le, ha minden alapanyagom megvan hozzá. Alapból nem szeretem a tésztás ételeket, mert nekem a tészta az nem étel, de ez valami nagyon finom! Ezért megéri :) Egészen biztosan többször is el fogom még készíteni. Köszönöm a feltöltést!

Kornél

Sokat nem hibáztál. Az itteni kínai, vagy thai vendégl?sök is olcsó spaghetti tésztát és napraforgó olajat használnak. Ezzel együtt érdemes kipróbálnod legalább a kínai tésztát, miután az tojással készül és nem durumlisztb?l, tehát másképpen pirul, más az állaga, és persze az íze is. Üdv.: Kornél

Judith75

Köszi a receptet,nagyon finom lett.Durum spagettit pirítottam meg olajon,azt f?ztem ki hozzá.

kandi68

Nagyon jól néz ki.... A hozzászólásokban olvasom, valaki megpirítja el?bb olajon a tésztát. Ezt így kell, vagy csak simán kif?zöm?

Kornél

Igazság szerint a tésztát én csak akkor piítom, amikor a wokba kerül a szószhoz. Külön nem szoktam, mert szerintem megkeményedik, és olyan lesz, mint egy pálcika... :) De ízlés dolga.

kandi68

Köszi a választ, kipróbálom így is- úgy is...

Törölt felhasználó

Elkészítettem és imádom! Köszi a receptet!!

h4mi1

Megcsináltam az osztriga szószon kívül mindent beszereztem és úgy csináltam ahogy írva volt kivéve a süt?ben a csirke dolgot , azt sajnos ki kellett hagynom. Nem olyan intenzív íz? lett amire számítottam és egyáltalán nem lett ilyen sötét :/ Valószín? a sötét szójaszósz amit vettem nem a legjobb ,de sajnos csak 1 fajta volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?