r
Nosalty Logó

Chilis bab ahogy Iluska készíti

Iluska
Chilis bab ahogy Iluska készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

890
Kalória
63.3g
Fehérje
75.7g
Szénhidrát
38.3g
Zsír
464.6g
Víz
140.3g
Koleszterin
16.6g
Élelmi rost
12.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 890 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2672 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1459.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    876 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    464.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    492 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    7568 micro
  • Lut-zea
    456 micro
Összesen 890 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190 g

Zsír

  • Összesen
    114.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4377.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    601 mg
  • Foszfor
    2627 mg
  • Nátrium
    541 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    227 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    1393.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1177 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    1476 micro
  • β-crypt
    173 micro
  • Likopin
    22705 micro
  • Lut-zea
    1368 micro
Összesen 2672 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

  1. A tarkababot előző nap beáztatjuk.
  2. Zsíron megdinszteljük a lilahagymát, fűszerpaprikát hintünk rá. Mellé dobjuk a paradicsomot. Pár percig főzzük, majd a kockára vágott húst megpörköljük.
  3. Rátesszük a babot, felöntjük a paradicsomlével és vízzel. Borssal, fokhagymával, chili fűszerkeverékkel fűszerezzük. Fedő alatt, lassú tűzön, néha megkeverve puhára főzzük a húst és a babot is.
  4. Hozzáadjuk a kukoricát, sót és a többi fűszert is. Jól összefőzzük, hogy a kukorica megfelelő állagú legyen.
  5. Sütünk ki mellé sült burgonyát, és rizst is főzhetünk mellé. Ezekkel a feltétekkel melegen tálaljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 50 p

Régebben Maggi vagy Knorr chilis bab alappal készítettem, de ahogy megtudtam, hogy  ízfokozót is tartalmaz, felhagytam vele. Vásároltam chili fűszerkeveréket, és ezt tettem hozzá, rájöttem, felesleges megvenni a kész alapot, ugyanis így is tökéletes íze lesz a babos ételünknek...

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...