Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors hagymás bab

Gyors hagymás bab
Gyors hagymás bab
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiadós, egyszerű, gyors és olcsó.
Ja, és finom!
Ez a hagymás bab!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, a vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk.
  2. Egy lábasba dobjuk a felkockázott szalonnát, és alacsony lángon jól lepirítjuk. Ezután kihalásszuk az edényből a ropogós darabkákat és félretesszük.
  3. A szalonnából kisült zsíron puhára pároljuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, fűszerezzük sóval, borssal, chilivel, és jól elkeverjük.
  4. A babkonzerveket leszűrjük, és a hagymás alaphoz adjuk. Mehet vissza a lábasba a lepirított szalonna, kb. 2 dl víz, és 10-15 perc főzés után már fogyaszthatjuk is!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 43
össznézettség: 4 323
elküldve: 1
receptkönyvben: 198
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Réthly Dávid

Mióta szakács: 2017.03.21.
22 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bab chilivel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

778
kolozsvári szalonna 20 dkg
vöröshagyma 3 db
fokhagyma 3 gerezd
sűrített paradicsom 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
vörösbab 25 dkg
fehérbab 25 dkg
víz 2 dl