Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chili con carne O'Brien konyhájából

Chili con carne O'Brien konyhájából
Chili con carne O'Brien konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mexikói étkek közül az egyik nagy kedvencem a Chili con carne, azaz a Csilis bab. Összeállítottam remélhetőleg egy különleges verziót, amely számos autentikus összetevőt tartalmaz. 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Száraz, testes vörösbort ajánlok mellé, pl: Cabernet Franc.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vörösbabot egy éjszakára beáztatjuk.
  2. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a mangalica szalonnát vékonyra szeleteljük. A vékony szalonna-szeletekkel kibéleljük a lábost, majd erre ráöntjük a kókuszzsírt. Elkezdjük kiolvasztani zsiradékot a szalonnából. Amikor a zsír kiolvad és forrásban van, akkor tesszük ebbe bele a kockázott vöröshagymát dinsztelésre, ha már üveges és kissé krémszerű az állaga, ekkor tesszük bele a darált húst.
  3. A húst sóval, valamint borssal fűszerezzük, és ha a hús megfehéredett, akkor hozzákeverjük az őrölt paprikaport, illetve a havaneró paprikaport vagy szószt.
  4. A húshoz hozzáöntjük, és jól elkeverjük a paradicsompürét, majd pár perc múlva a római köményt is, ezt követően felöntjük a sörrel, ismét alaposan keverjük, és beletesszük az előző nap beáztatott babot, tovább keverjük.
  5. Beletesszük a fahéjrudakat, a babérleveleket és a szárított lestyánt. Lábost lefedjük, lassú tűzön főzzük, amíg a bab meg nem puhul. Mindeközben sűrűn kevergetjük, nehogy az alja odakapjon.
  6. Ha a főzés során a sör elfőne, akkor azt kis hozzáöntéssel pótoljuk. Ha a bab és a hús már megfőtt, és a leveses állaga már beragusodott, akkor a végén beletesszük az apróra tört étcsokoládét, majd azt jól elkeverjük.
  7. Az elkészült csilis babból érdemes kivenni a fahéjrudakat. Tálaláskor egy evőkanál tejfölt teszünk a tetejére.
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 986
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

O'Brien

Mióta szakács: 2017.03.10.
3 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: sörös receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csilis bab

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Sun, 2017-03-26 08:59

Nem hiszem, hogy bármely háztartásban fellelhetők lennének az ajánlott összetevők nagy része, de a helyettesíthetőkkel nem is rossz kis recept
Azért a kókuszzsír "nem hidrogénezett BIÓ" egy kicsit erőltetett

1105
darált marhahús 80 dkg
mangalica szalonna 20 dkg
vörösbab 70 dkg
vöröshagyma 5 közepes db
fokhagyma 1 közepes fej
füstölt pirospaprika 4 teáskanál
babérlevél 5 db
chili 0 ízlés szerint
paradicsomszósz 300 ml
fahéjrúd 2 db
0 ízlés szerint
római kömény 3 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
sör 6 dl
étcsokoládé 3 dkg
lestyán 1 teáskanál
kókuszzsír 10 dkg
tejföl 6 ek