Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis bab 4. -Krityó módra

Chilis bab 4. -Krityó módra
Chilis bab 4. -Krityó módra
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudom, hogy mennyi köze lehet az én chilis babomnak az eredetihez..., de én valahogy így képzeltem el... szeretnék egyszer eljutni Mexikóba, és enni eredeti chilis babot, de amíg ez nem valósul meg, addig maradok ennél a verziónál. Nagyon kedvelt étel nálunk, sőt a leges-leg barátnőm legtöbbször ezt kéri, ha ebédre vagy vacsira hivatalosak.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Frissen sütött kiflivel Isteni, de lehet hozzá kenyeret vagy zsemlét is enni. Hidegen tortillával is nagyon finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük, a konzerveket kibontjuk, és a chilis bab kivételével mindegyik levét leöntjük.
  2. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáöntjük a darált húst, és addig kevergetjük, amíg szép fehér nem lesz. Ezután rászórjuk az oregánót, és ízlés szerint sózzuk, majd hozzáöntjük a kukoricát, és 5 percig együtt pároljuk.
  3. Hozzáöntjük a paradicsomsűrítményt. Ekkor hozzáadhatjuk a cukrot is (én egy kicsit édeskésen szeretem, ezért nem írtam mennyiséget, mindenki annyit tesz bele, amennyit szeretne). Rottyantunk rajta egyet, és hozzárakjuk a vörösbabot. Ennél a lépésnél beletehetjük a szárított erőspaprikát és a cayenne borsot is. (A cayenne borssal nagyon óvatosan kell bánni, mert pokolian erős! De ha nincs otthon ilyen bors, tökéletesen megfelel az őrölt feketebors vagy az erős pista is). Kb. 5 percig ezt is együtt főzzük.
  4. Végül hozzáadjuk a chilis babot is a levével együtt, és még 10 percig lassú lángon főzzük, és kevergetjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 62 981
elküldve: 10
receptkönyvben: 640
elkészítve: 33/56
Facebookon megjelent: -

szakács

Krityó

Mióta szakács: 2010.02.24.
29 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

chilis bab sertéshússal, chilis bab oregánóval

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andribal
andribal Tue, 2013-01-22 11:58

Hétvégén csináltam,és annyira finom lett ,hogy ma újra megcsináltam!Köszönöm a receptet!

Mea21
Mea21 Sat, 2011-12-31 08:32

Én már többször megcsináltam ezt a recepted alapján és nagyon jóóóó:) Úgyhogy köszi a receptet!!!

Krityó
Krityó / Krityó Tue, 2011-11-29 08:08

Kisszamóca :)!

Szívből örülök, hogy kipróbáltad a receptem és, hogy ennyire ízlik :)!
Üdv, Kriszti

Krityó
Krityó / Krityó Sat, 2010-10-09 22:01

Kedves Zoli!
Hát ennek tiszta szívből örülök! :D Már ezért megérte felraknom ezt a receptet!
Üdv: Kriszti

Krityó
Krityó / Krityó Wed, 2010-06-23 08:52

Örülök, hogy ízlett! Én is csináltam megint... nagyon finom még melegszendvics feltétként is! Próbáld majd ki!
Üdv: Kriszti

viperetta
viperetta Sat, 2010-05-22 18:06

Mexicoban nem kapsz chilis babot,csak Texasban.Ez egy tex-mex kaja,eredetileg marhahússal készül és nincs benne kukorica,de a tiéd is nagyon finom lehet,hiszen a szeretteid sokszor visszatapsolták már.Ez is egy hasonló étel,mint a "bolgnai spagetti".Valójában nem létezik,de nagyon jó.És annyi változata van,mint égen a csillag.

Krityó
Krityó / Krityó Sat, 2010-05-22 20:52

Köszi az infót! Most megnyugodtam :D
Én azt hittem, hogy ez valami Mexicoi különlegesség, úgy mint nálunk a "gulas" :P, de most ennyivel okosabb lettem. Még egyszer köszi!
Üdv: Krityó

759
darált sertéshús 40 dkg
fejtett bab 40 dkg
vörösbab 200 g
csemegekukorica 140 g
sűrített paradicsom 50 g
oregánó 1 tk
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
hegyes erős paprika 1 közepes db
cayenne bors 1 késhegynyi
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 1 ek