r
Nosalty Logó

Cézár saláta kacsamellel

Évi néni
Cézár saláta kacsamellel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Belevalók:

Dresszing:

653
Kalória
39.6g
Fehérje
32.2g
Szénhidrátok
42.1g
Zsír
479.7g
Víz
225.2g
Koleszterin
9.5g
Rost
10.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Belevalók:

Dresszing:

Összesen 653 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Belevalók:

Dresszing:

Összesen 2623 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Belevalók:

Dresszing:

Összesen 104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1878.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    780 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    479.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1667 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    387 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    564 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    18810 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8435 micro
Összesen 653 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    158.4 g

Zsír

  • Összesen
    168.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    901 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7512.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1485 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    2295 mg
  • Nátrium
    3118 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    1918.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6669 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    1549 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2255 micro
  • Kolin:
    810 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    75241 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33742 micro
Összesen 2623 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2943 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1320 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

Belevalók:

  1. A kenyér héját levágjuk, és egyforma kockákra aprítjuk fel.
  2. Egy kanál olajon megpirítjuk a felkockázott bacont, majd kiszedjük a szalonnát.
  3. A kisült zsírba egy gerezd fokhagymát reszelünk, és a kenyérkockákat aranybarnára sütjük, majd félretesszük.
  4. A zsenge kis kacsamelleket mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk, bőrös oldalát beirdalva, azzal kezdjük a sütést. 3-3 percig sütjük serpenyőben nyílt lángon, majd 180 fokos sütőben még 6-8 percet. Kivéve letakarva pihentetjük, míg a dresszing készül.
  5. A salátát csíkokra vágjuk. Vékonyra felszeleteljük a pihentetett kacsamelleket. Belekeverjük a kenyérkockát, a sült bacont, majd a dresszinget, és összevegyítjük, hogy mindenhova jusson az öntetből.
  6. Tálalásnál parmezánforgáccsal, gránátalmamaggal díszítjük.

Dresszing:

  1. A tojások sárgájához folyamatos keverés mellett vékony sugárban csurgatjuk az olívaolajat, míg besűrűsödik.
  2. Majd hozzákeverjük a többi anyagot is (akár késes aprítóban vagy botmixerrel is készíthetjük).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Régen motoszkált a gondolataim között ez a variáció, s lám egyik reggeli kávézásom alatt evvel találkoztam össze a TV-ben. Munkám végeztével azonnal nekiláttam a megvalósításnak.

További receptek

Laktató rizssaláta

Ha akad némi maradék rizs a konyhában, ne dobjuk a kukába, inkább készítsünk belőle gazdag, maradékmentő rizssalátát. Az alábbi recept csupán egy javaslat, a salátához bármit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...