r
Nosalty Logó

Spárgacézár

Gerzsenyi Flóra
Spárgacézár
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

5498
Kalória
465g
Fehérje
69.3g
Szénhidrát
358.6g
Zsír
498.8g
Víz
940.7g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
6.9g
Cukor
  • 33% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 5498 kcal
  • 33% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 21987 kcal
  • 33% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 362 kcal
  • 33% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    465 g

Zsír

  • Összesen
    358.6 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    941 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101152.9 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    14978 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    590 mg
  • Foszfor
    8864 mg
  • Nátrium
    76365 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    498.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2706 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2596 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    1240 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    701 micro
Összesen 5498 kcal
  • 33% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1859.8 g

Zsír

  • Összesen
    1434.5 g
  • Telített zsírsav
    786 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    482 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    3763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404611.6 g
  • Cink
    143 mg
  • Szelén
    1215 mg
  • Kálcium
    59914 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    2359 mg
  • Foszfor
    35456 mg
  • Nátrium
    305460 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    277.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1995.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10824 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    61 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    1004 micro
  • K vitamin:
    321 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    742 micro
  • Kolin:
    1055 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10383 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    4962 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2804 micro
Összesen 21987 kcal
  • 33% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6643.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    984 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    582 mg
  • Nátrium
    5015 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 362 kcal

Elkészítés

  1. A krutonokhoz vágjuk kis kockákra a kenyérszeleteket, majd keverjük össze a 2-3 evőkanál olajjal, 2 teáskanál reszelt parmezánnal, sóval, borssal, és egy gerezd zúzott fokhagymával. Borítsuk sütőpapiros tepsire, egyengessük el, majd süssük 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt enyhén aranybarnára.
  2. A spárgát is terítsük sütőpapíros tepsire, locsoljuk meg 2-3 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és halmozzuk rá a kis kockákra vágott hideg vajat. 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt süssük félpuhára. (Maradjon élénk zöld és ress!)
  3. A cézáröntethez: a hozzávalókat (tojássárgája, mustár, parmezán, só, bors, citromlé, worcestershire-szósz, szardella) keverjük jól össze, és vékony sugárban adjunk még hozzá kb. fél deci olívaolajat. Végül joghurttal lazítsuk az egészet. Egy kevés Tabascot is tehetünk bele, hogy pikánsabb legyen.
  4. A megsült spárgákat a cézáröntettel nyakon öntve, krutonnal, parmezánnal és sült pármai sonkával megszórva tálaljuk. Ízlés szerint kevés őrölt borssal is megszórhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Könnyed, friss és zsenge sült spárga joghurtos cézáröntettel, ropogós fokhagymás krutonnal, pármai sonkával és rengeteg parmezánnal!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Újabb hétköznapi ételről derült ki, hogy csökkentheti a demencia kialakulásának...

A demencia, mint időskori betegség sokakat foglalkoztat, akkor is, ha még korántsem időszerű, hogy féljenek tőle. Több tényező függvénye, hogy valakit veszélyeztet-e az időskori elbutulás, de azt tudjuk, hogy az életmódnak, azon belül az étkezésünknek fontos szerepe van az egészségmegőrzésben. Egy új tanulmány szerint egy teljesen hétköznapi, sokak által fogyasztott alapanyag is hozzájárulhat a demencia kockázatának csökkentéséhez.

Nem víz, és nem gyümölcslé: ez a legjobb hidratáló ital...

Nyáron különösen oda kell figyelni a megfelelő hidratálásra, ami nem mindig könnyű, hiszen a vízre könnyen rá lehet unni, ha literszámra kell inni. Mi most egy olyan alternatívát mutatunk az idősebb korosztály számára, amely felfrissít, és segít hidratáltnak maradni!

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...