r
Nosalty Logó

Sült-cékla saláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sült-cékla saláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 282 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1130 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 69 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 282 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1693.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    802 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.5 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    928.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1100 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1130 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 69 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklákat meghámozzuk, jól megmossuk és fél centi vastagon felkarikázzuk.
  2. Egy serpenyőben 4-5 evőkanál olívaolajat felhevítünk, és több részletben megsütjük benne a céklát. Sütés közben sózzuk.
  3. Kicsit hűlni hagyjuk és csíkokra felvágjuk.
  4. 5-6 evőkanál olajon megfuttatjuk az átpréselt fokhagymát. A végén hozzáöntjük a balzsamecetet, egyet forralunk rajta, és a céklára öntjük. Jól összekeverjük.
  5. Hűtőben 1 napig érleljük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 29588
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 31.

Ajánló

Sültek mellé ajánlom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kicsit macerás mire megsül az összes cékla, de az íze kárpótol minden pepecselésért.  Már frissen is finom, de minél többet áll, annál jobban összeérnek az ízek.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Most már csak azt mondjátok meg,hogy tudom betenni a saját elmentett receptjeim közé.Mert azt nem csinálja meg és már nagyon pipa vagyok. Sem nyomtatni sem elmenteni nem enged.

Törölt felhasználó

Hány cékláról van szó mert azt a bögrét?l nem látni.

Törölt felhasználó

Ma megcsináltam és még melegen megkóstolva is isteni.Ajánlom a cékla kedvel?knek. Bár gondolkozom rajta,hogy legközelebb inkább süt?ben sütöm meg a céklát mert egyszer?bbnek t?nik.Kb.1 órát kellett sütni.

citromhéj

Isteni finom ez a saláta. Feta sajttal díszítettem, nagyon finom vele.

kata bedő

Nekem ez a saláta sütöbem sütve,és megszorva oregánoval van meg fantasztikus finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezek a dolgok mindig legyenek a konyhádban, ha sérülést szereznél

Talán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)

Nosalty

További cikkek