r
Nosalty Logó

Diós-mákos kifli Muci konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Diós-mákos kifli Muci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A kiflik kenéséhez

Összesen 1059 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A kiflik kenéséhez

Összesen 8472 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A kiflik kenéséhez

Összesen 384 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    68.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1110 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 1059 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    143.9 g

Zsír

  • Összesen
    546.5 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    183 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    248 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8880.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    3703 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    1139 mg
  • Foszfor
    3226 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    787.8 g
  • Cukor
    369 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3347 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    361 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    550 micro
  • Kolin:
    617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2342 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    831 micro
Összesen 8472 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 384 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A kiflik kenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, a vizet, az ecetet, a csipet sót és alaposan összegyúrjuk.
  3. A tésztát előző este gyúrjuk, egy tállal, vagy frissentartó fóliával letakarjuk és reggelig a hűtőben pihentetjük.
  4. A diót és a mákot ledaráljuk.
  5. A dió és máktölteléknek valókat külön- külön összekeverjük, és lassú tűzön, időnként kevergetve kb 20-20 perc alatt megfőzzük.
  6. A tésztát kétfelé vesszük, először az egyik adagot kinyújtjuk kb 3 mm vastagra, és 7x9 cm-es téglalapokra vágjuk.
  7. A lapok keskenyebb részének alsó harmadára egy jó teáskanálnyi tölteléket halmozunk, felgöngyöljük és kiflit formálunk belőle. Ugyanígy járunk el a másik adag tésztával. Összesen két tepsire való kb 40 db kiflink lesz (20 db mákos és 20 db diós).
  8. A kiflik tetejét kissé felvert tojással megkenjük.
  9. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 32x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5455
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megörültem, amikor megtaláltam anyukám megsárgult receptjét, ami azért is megtetszett, mert a tésztát előző nap kell összeállítani, sőt a tölteléket is el lehet előre készíteni. Ez nagy előny, ha például vendéget várunk.

Hozzávalók

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A kiflik kenéséhez

Címlapról ajánljuk

Új séf váltja Széll Tamást a Lidl Konyhában

Lezárult egy meghatározó korszak a Lidl Konyhában, mivel 10 év után a Michelin Young Chef díjas Mizsei Jani, a MÁK séfje váltja Széll Tamás, Michelin-csillagos séfet. Ezenfelül pedig komoly változások mentek végbe a vállalat nagyköveti csapatában is.

Nosalty

További cikkek