r
Nosalty Logó

Márton-napi kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Márton-napi kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

Összesen 315 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

Összesen 3771 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

Összesen 263 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 315 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    109.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    649 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2255.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    707 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    961 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    606.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    837 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 3771 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 263 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

Elkészítés

A tésztához

  1. Langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A vajat a többi cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a citromhéjat és a tojássárgájákat, és ezekkel is kikeverjük. Beleszórjuk a lisztet, a sót, majd a felfuttatott élesztőt, és kézzel vagy géppel jól kidolgozzuk.
  2. Konyharuhával letakarva, a konyhapulton duplájára kelesztjük a tésztát, majd 4 részre osztjuk. Mindegyiket külön golyóba kerekítjük, és hagyjuk egy újabb 15-20 percet kelni.
  3. Egyenként kinyújtjuk ezeket, és 6-6 háromszöget vágunk ki belőle. 1-1 evőkanál jó sűrű szilvalekvárt teszünk az egyenes felükre, és a csücsök irányába feltekerjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsin tesszük további fél órát kelesztjük.
  5. Felvert tojással megkenjük, mákkal megszórjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon úgy 20-25 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 31324
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 04.

Ajánló

Nem csak Márton-napkor, bármikor nagyszerű ez a kifli, és más, nem folyós lekvár is jó bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bevallom, korábban Márton-napi kiflit még nem ettem, de nem is kerestem ilyen receptet. Gyűjtésem alapján mindenki más töltelékkel és tésztával készíti. A legtöbb esetben élesztős és lekváros, úgyhogy nálam is ilyen formában kerül asztalra idén. A legsűrűbb szilvalekvárommal töltöm, hogy ne folyjon szanaszéjjel belőle, a tésztába kerül egy kis citromhéj, és a kiflik tetejére egész mákszemeket szórok díszítésnek.

Hozzávalók

A tésztához

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...