Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cassata - szicíliai túróbomba

Cassata - szicíliai túróbomba
Cassata - szicíliai túróbomba
85 perc / előkészület: 60 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept Lajos Mari-Hemző Károly 66 torta c. könyvéből származik, egy kis módosítással.  Ezt a tortát eddig egyszer készítettem el egy szülinapra, de nagyon jól sikerült, és nagyon finom lett. Megéri a munkát és a pepecselést, mert az eredmény tényleg nagyon szép és finom. 

Az étkezési keményítőt liszttel lehet helyettesíteni, igazából csak azért kell a keményítő, hogy a tészta állaga jobb legyen. A tehéntúróhoz érdemes a nagyobb boltokban, hipermarketekben kapható krémesebb túróból venni, amiben nincsenek nagy göröngyök. Ha ilyen nincs, akkor ajánlatos a túrót áttörni. Én koktélcseresznyét nem tudtam beszerezni, ezért a fenti fényképen elkészített verzióhoz nem használtam, bár a színvilágot még jobbá teszi, ha koktélcseresznyét is adunk hozzá. Az eredeti recept szerint a krémbe való gyümölcsöket, csokoládét, pisztáciát marachino likőrbe kell áztatni és így adni a túróhoz. Nekem ilyen nem volt, úgyhogy ezt is kihagytam.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez és a díszítéshez

ajánlat

Születésnapokra, ünnepekre készíthető finomság.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kerek tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.
  2. A lisztet, az étkezési keményítőt, a sütőport és a darált mandulát összekeverjük.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval keményre, majd az apránként hozzáadott cukorral és a vaníliás cukorral fényes kemény habbá verjük. Egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját, a lisztkeveréket, majd az egészet a tortaformába simítjuk, és középső bordamagasságon 25 percig sütjük. (A sütő ajtaját a sütés végéig ne nyissuk ki. A tortát kivesszük a sütőből, majd 15 perc elteltével kiszedjük a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A krémhez a cukrozott gyümölcsöket, a pisztáciát és a csokoládét felaprózzuk. Ebből féreteszünk 2-2 evőkanállal.
  5. A zselatint összekeverjük 1 dl hideg vízzel, és félretesszük. A narancs levét kinyomjuk, hozzáadjuk a 200 g cukrot és 1 dl vizet, majd tűzön 5 percig forraljuk. A zselatint mikróban nagyon kis idő alatt felolvasztjuk (ne forraljuk), majd a narancsléhez adjuk. A zselatinos narancsléhez adunk 1-2 kanál túrót, majd az egész zselatinos masszát a túró egészéhez adjuk, és alaposan elkeverjük. A 2-2 kanál kivételével a túróhoz adjuk a gyümölcsös, pisztáciás, csokis keveréket, és 10 percre hűtőbe tesszük.
  6. Egy ugyanakkora átmérőjű, 3-3,5 liter űrtartalmú tálat kibélelünk folpack-kal úgy, hogy a szélei túllógjanak a tál peremén, és az egész tál alja ki legyen bélelve. A piskótát két lapba vágjuk. Az egyiket elnyolcadoljuk, és hegyükkel befelé a tál oldalára fektetjük, nyomkodjuk a tésztát.
  7. 2,5 dl tejszínt habbá verünk, és több részletben a túrókrémhez keverjük, és a tálba a piskótára simítjuk. A tetejére tesszük a másik piskótalapot. Visszahajtjuk rá a folpack-ot, és 12  órára a hűtőbe tesszük.
  8. Tálalás előtt lapos tálra borítjuk, és a fóliát levesszük róla. A maradék tejszínt habbá verjük, és bevonjuk vele a tortát. Megszórjuk a cseresznyeszemekkel és a félretett gyümölcskeverékkel.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 329
elküldve: 0
receptkönyvben: 121
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Wendy

Mióta szakács: 2009.08.14.
59 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cukrozott gyümölcsös túrótorta, olasz túrótorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tutuli
tutuli Fri, 2011-11-18 17:41

Szia!
Ne keresd, lentebb megtaláltam.Bocsiiii! Zsuzsa

tutuli
tutuli Fri, 2011-11-18 15:03

Szia!
Én vagyok figyelmetlen, vagy valóban nem szerepel a hozzávalók között a szükséges túró mennyisége?
Mindegy, mennyit teszünk bele? Üdv Zsuzsa

1160
finomliszt 80 g
étkezési keményítő 20 g
sütőpor 0.5 kk
mandula 50 g
tojás 4 db
1 csipet
porcukor 100 g
vaníliás cukor 1 csomag
kandírozott meggy 60 g
kandírozott papaja 60 g
kandírozott ananász 60 g
pisztácia 80 g
étcsokoládé 180 g
tehéntúró 750 g
zselatin 15 g
narancs 1 db
cukor 200 g
habtejszín 5 dl
koktélcseresznye 12 db