Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A kandírozás egész vagy darabolt gyümölcsök cukorban való tartósítását jelenti. Már a 14. században igen kedvelt csemege volt Nyugat-Európában, a középkorban „szobai fűszernek” nevezték. A folyamat úgy zajlik, hogy a gyümölcsöket sorban, egyre nagyobb töménységű szirupfürdőkkel itatják át ügyelve a folyamatosságra, hogy a cukor úgy lépjen a gyümölcs víztartalmának helyére, hogy közben ne keményítse meg a gyümölcshúst. Tulajdonképpen minden gyümölcs kandírozható, csak a különösen magas víztartalmúak nem alkalmasak rá.
A meggyet egészben kandírozzák kis mérete miatt, és mivel nem különösebben sérülékeny – szemben pl. a sárgabarackkal – ezért a folyamat rövidebb idő alatt végbemegy, ami „csupán” néhány napot jelent. Főként magában, vagy sütemények alapanyagaként fogyasztják.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

Kandírozott meggy alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!