r
Nosalty Logó

Chīzukēki - Japán túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fonott Kalács
Chīzukēki - Japán túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1058 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.4 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 265 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2149.6 g
  • Cink
    315 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    243 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    729 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    30 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    145 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 1058 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.7 g
  • Cink
    76 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 257 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fehércsokit gőz felett, gyakori kevergetéssel megolvasztjuk.
  2. Kettéválasztjuk a tojást, a fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük. A sárgáját összekeverjük a túróval, majd hozzáadjuk a csokit, és jól összedolgozzuk.
  3. Óvatosan, lassú kavargatással hozzáadjuk a fehérjét.
  4. Egy kerek szilikonformát kikenünk margarinnal, beleöntjük a masszát, ezt pedig beleültetjük egy tepsibe, amiben kényelmesen elfér, megtöltjük meleg csapvízzel, és betoljuk az előmelegített sütőbe.
  5. 170 fokon (vagy közepes lángon) sütjük 20 percig, tűpróbát tartunk. Nem kell várni, hogy megpiruljon a teteje, mert ennyi idő alatt nem fog.
  6. Kivesszük a formából, és tányérra tesszük. Ha kihűlt, meghintjük porcukorral, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 704
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 94107
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 06.

Ajánló

Meg lehet szórni mandulával, illetve a tésztába tehetünk ízlés szerint bármit: vaníliát, citromot, rumot, stb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chīzukēki - Japán túrótorta
Fonott Kalács 77 recept

Egy blogon találtam teljesen véletlenül. Állítólag világszenzáció, a japánok bolondulnak érte, hát akárhogy is van, én is kipróbáltam, és tényleg nagyon finom és egyszerű. Egy tipp: ha kiszedjük a formából, ne fordítsuk fejre, mert nagyon ragad, én sajnos most megszívtam vele, mert a fél teteje a deszkán maradt, amire kiborítottam. A vizes sütésnek köszönhetően könnyen ki fog jönni a formából. Különben érdemes rögtön dupla adagot csinálni belőle, mert annyira puha és könnyű, hogy szinte eteti magát. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.