Kandírozott ananász

Kandírozott ananász

Leírás

A kandírozás egész vagy darabolt gyümölcsök cukorban való tartósítását jelenti. Már a 14. században igen kedvelt csemege volt Nyugat-Európában, a középkorban „szobai fűszernek” nevezték. A folyamat úgy zajlik, hogy a gyümölcsöket sorban, egyre nagyobb töménységű szirupfürdőkkel itatják át ügyelve a folyamatosságra, hogy a cukor úgy lépjen a gyümölcs víztartalmának helyére, hogy közben ne keményítse meg a gyümölcshúst. Tulajdonképpen minden gyümölcs kandírozható, csak a különösen magas víztartalmúak nem alkalmasak rá. A kandírozott ananász sütemények, gyümölcskenyerek dísze, alapanyaga, talán a legnépszerűbb kandírozott gyümölcsféle.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

19 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek