Kandírozott papaja

Ezen a képen: Kandírozott papaja

Leírás

A kandírozás egész vagy darabolt gyümölcsök cukorban való tartósítását jelenti, de a gyümölcsök mellett bizonyos virágokat (ibolya), gyökereket (gyömbér), gesztenyét és mandulát, a citrusfélék héját is lehet kandírozni. Már a 14. században igen kedvelt csemege volt Nyugat-Európában, a középkorban „szobai fűszernek” nevezték. A folyamat úgy zajlik, hogy a gyümölcsöket sorban, egyre nagyobb töménységű szirupfürdőkkel itatják át ügyelve a folyamatosságra, hogy a cukor úgy lépjen a gyümölcs víztartalmának helyére, hogy közben ne keményítse meg a gyümölcshúst. A papaját általában kockákra vágva kandírozzák és gyümölcskenyerek, kuglófok, kalácsok készítéséhez használják.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

Címlapról ajánljuk

További cikkek