Nosalty Logó

Carrot cake krémsajttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli(E)va
Carrot cake krémsajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Az I. lépéshez

A II. lépéshez

A III. lépéshez

A krémhez

Összesen 640 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Az I. lépéshez

A II. lépéshez

A III. lépéshez

A krémhez

Összesen 7664 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Az I. lépéshez

A II. lépéshez

A III. lépéshez

A krémhez

Összesen 323 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.7 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    1863 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 640 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    84.8 g

Zsír

  • Összesen
    439.1 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    110 g
  • Koleszterin
    787 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3894.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    847 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    1637 mg
  • Nátrium
    845 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    884.4 g
  • Cukor
    641 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3253 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    69 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1004 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22359 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1468 micro
Összesen 7664 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    389 micro
  • β-karotin
    937 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 323 Kcal

Hozzávalók

Az I. lépéshez

A II. lépéshez

A III. lépéshez

A krémhez

Elkészítés

Az I. lépéshez

  1. Egy habverővel jól összekeverjük az I. hozzávalóit, majd fakanállal hozzákeverjük a II. és a III. anyagait, pontosan ebben a sorrendben.
  2. Előmelegítjük a sütőnket 180 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  3. Miközben sül a süti, elkészítjük a krémet, a vajat a cukorral fehérre-habosra mixeljük géppel, mert kézzel komoly testi erőfeszítést igényel (akkor jó, ha a cukor már nem "roszog" benne), az utolsó két percben hozzáadjuk a krémsajtot is.
  4. A kész sütit teljesen kihűtjük, kettévágjuk és az alsó lapot és a tetejét megkenjük krémmel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 21295
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 30.

Ajánló

Délutáni teázáshoz, kávézáshoz, de különleges desszertnek is megállja a helyét.

Receptkategóriák

Oli(E)va 85 recept

Egy nagyon ismert amerikai kávézólánc répatortája függése alatt álltam egészen addig, amíg meg nem kóstoltam ezt a finomságot. A recept egy ötcsillagos szálloda főcukrászának, Artemisznek a kreációja, nem kevés kérlelésbe került, míg odaadta. Ismert, hogy nem könnyen válnak meg saját recepttől, remélem, nem hagyott ki belőle valamilyen titkos hozzávalót...::)) Meg is sütöttem, könnyű, fantasztikusan egzotikus ízű, szerintem a legjobb répatorta, amit eddig ettem, remélem, nektek is ízleni fog...

Hozzászólások

zora

Szia! A 150g olaj és tej hány decinek felel meg? Vagy ezeket is lemérted a mérlegen? Köszi a választ el?re is! Györgyi

Oli(E)va

Szia, Gyorgyi, en is megkerdeztem a mestercukraszt; tudod, mit valaszolt? Nincs merleged?!...:) Ugyhogy ugyhogy en is kenytelen voltam merlegre tenni a tejet meg az olajat, beleontottem oket egy nylonzacskoba; azt is mondta, hogy a sutemenyeknel nagyon pontosnak kell lenni az aranyoknak...Remelem, jol sikerul, ha megcsinalod. Udv, Eva

zora

Köszönöm, hogy válaszoltál. Csak a kor el?rehaladtával az ember azt gondolná hogy, pedig dehogy. Szóval lefogom mérni, mert ki kell próbálnom ezt a receptet, nagyon jól hangzik. Imádjuk a répatortát, egyébként a családom nem jött rá, hogy répa is van benne, befalták és csak utána derült ki. Volt meglepetés. Köszi mégegyszer. szia Györgyi

DiaNatura

Éva! Ez fantasztikus!:))) Köszönjük a receptet! Ha egyszer répatortát fogok sütni, csakis ez lesz az! Bár ez annyira jól hangzik és guszta, hogy lehet hogy elvetemülten el fogom titkolni a répát és feltálalom a családnak! Egyébként gondoltam Rád, mert Görögországban nyaraltunk!A konyha /IS!/ egy csoda! Szép napokat! Üdv, Dia

Oli(E)va

Szia Dia, remelem, jol ereztetek magatokat, merre jartatok? Ha izlett valami, irjad meg, majd felteszem...A repat a sutiben nem is lehet erezni...Szep hetveget, Eva

DiaNatura

Szia Éva! Bocs a kés?i válaszért, csak gondolkodtam hogy hova írjam meg, mert ezt nem lehet két szóban!:) Zakinthoson voltunk, és nem túlzás, hogy a világ egyik legcsodálatosabb helye.A déli csendesebb részen fent a hegyen laktunk egy olivaligetben, a tengerpart sziklás volt, imádtuk! A gyerk?cök már most kikötötték, hogy jöv?re is oda kell mennünk... :) Ti voltatok már ott? Nagyon ízlett nekik a bolognai tészta. /hmm...így volt az étlapon/ Érdekes, hogy fahéj volt benne, nem olyan sok paradicsom, mint az olaszosnál, és a f?szer arányok annyira jók voltak...ha feltennéd nagyon boldoggá tennéd ?ket!:) Üdv, Dia

Oli(E)va

Szia, Dia, ugye milyen szep Zakynthos is? Mi nagyon regen voltunk, van mar tiz eve is, de most megsajdult a szivem...annyi sziget van (kb ketezer, persze sok lakatlan) az osszes nagyobbat bejartuk, azt hiszem Santorini a legszebb, ott a kilatas, ahogy lenezel a vulkani kisszigetekre (kaldera) lelegzetallito...A Lagana obolben voltatok, ugye? Ott (is) vannak nagyon jo partok. A bologneserol, inkabb leirom itt, mert ha felteszem, a szigetekig fognak fikazni, meg vissza..:) Gorog bolognese...?! Nezd meg a receptjeim kozott a bolognese alapreceptet, hadj ki belole a bort, sorrendben:olivaolaj, hagyma, fokhagyma, jol rapiritani a daralthust, ha megbarnult, ra a fuszereket (fahej,so, bors, oregano,szurokfu,kakukkfu,kis menta), osszkevered, erre egy doboz darabos paradicsom, ot percig osszeparolod, kesz. En mindig igy csinalom, remelem, hasonlitani fog a zakynthoszira...Udv, Eva

NovakAndi

szia, a krémsajt lehet mascarpone, vagy inkább a Philadelphia jelleg? natúr krémsajt? Köszi, Andi

Oli(E)va

Szia, Andi, en a philadelfiaval csinaltam, de a mascarpone termeszetesen szuper hozza, vagy barmilyen hazai sotlan kremsajt is jo hozza...jo sutest, Eva

Törölt felhasználó

Megcsináltam! Tényleg isteni finom a tésztája! És a krém!!!! Mascarponéval csináltam és nagyon finom lett!!!!!!!!!! Köszönöm ezt a fantasztikus receptet!!!!!!!!!!!!!

Oli(E)va

Kedves polki, nagyon szepen koszonom a visszajelzest, a recit nagyon szivesen, remelem nem volt nehez vele dolgozni... Udvozollek, Eva

Oli(E)va

Szia, Gyorgyi, jogos...:) ha legkozelebb megcsinalom, "atontom" a grammokat, lemerem hany deci, kijavitom, nemsokara...Jo sutest, ha megcsinalod, Udv, Eva

Törölt felhasználó

Ez a recept fantasztikus, na meg az eredmény is! :) Már többször elkészítettem, s mindig sikert aratott! Köszönöm szépen!!!

Oli(E)va

Kedves Tina, nagyon szivesen :) Udv; Eva

Törölt felhasználó

Kedves Eva! Nagyon tetszik a recepted,azt szeretnem kerdezni hogy muffin formaban szerinted meg lehetne csinalni? Elore is koszi :) Orsi

Oli(E)va

Szia, kedves b-ors, szerintem biztos, csak a sutesi idot kell ahhoz alkalmazni, talan egy kicsit hosszabb ido kell neki, mint a normalis muffinnak. A krembol meg talan a fele eleg, ha csak a tetejere teszel, mintha egy finom cup caket csinalnal. Jo sutogetest, udv; Eva

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen, holnap mindenképpen megcsinálnom :) Nagyon kellemes Húsvétot!

Oli(E)va

Nagyon szivesen, kellemes unnepeket :)

Hozzávalók

Az I. lépéshez

A II. lépéshez

A III. lépéshez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.