Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Carrot cake krémsajttal

Carrot cake krémsajttal
Carrot cake krémsajttal
100 perc / előkészület: 25 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon ismert amerikai kávézólánc répatortája függése alatt álltam egészen addig, amíg meg nem kóstoltam ezt a finomságot. A recept egy ötcsillagos szálloda főcukrászának, Artemisznek a kreációja, nem kevés kérlelésbe került, míg odaadta. Ismert, hogy nem könnyen válnak meg saját recepttől, remélem, nem hagyott ki belőle valamilyen titkos hozzávalót...::)) Meg is sütöttem, könnyű, fantasztikusan egzotikus ízű, szerintem a legjobb répatorta, amit eddig ettem, remélem, nektek is ízleni fog...

hozzávalók / 12 adag

Az I. lépéshez

A II. lépéshez

A III. lépéshez

A krémhez

ajánlat

Délutáni teázáshoz, kávézáshoz, de különleges desszertnek is megállja a helyét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy habverővel jól összekeverjük az I. hozzávalóit, majd fakanállal hozzákeverjük a II. és a III. anyagait, pontosan ebben a sorrendben.
  2. Előmelegítjük a sütőnket 180 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  3. Miközben sül a süti, elkészítjük a krémet, a vajat a cukorral fehérre-habosra mixeljük géppel, mert kézzel komoly testi erőfeszítést igényel (akkor jó, ha a cukor már nem "roszog" benne), az utolsó két percben hozzáadjuk a krémsajtot is.
  4. A kész sütit teljesen kihűtjük, kettévágjuk és az alsó lapot és a tetejét megkenjük krémmel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 730
elküldve: 19
receptkönyvben: 281
elkészítve: 24/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli(E)va

Mióta szakács: 2012.03.23.
85 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

répatorta krémsajtos-vajas krémmel, vajkrémes répatorta, répatorta krémsajtosan

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2014-04-17 23:39

Kedves Eva! Nagyon tetszik a recepted,azt szeretnem kerdezni hogy muffin formaban szerinted meg lehetne csinalni? Elore is koszi :) Orsi

evaneo
Oli(E)va / evaneo Sun, 2014-04-20 08:36

Szia, kedves b-ors, szerintem biztos, csak a sutesi idot kell ahhoz alkalmazni, talan egy kicsit hosszabb ido kell neki, mint a normalis muffinnak. A krembol meg talan a fele eleg, ha csak a tetejere teszel, mintha egy finom cup caket csinalnal. Jo sutogetest, udv; Eva

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2014-04-20 10:05

Köszönöm szépen, holnap mindenképpen megcsinálnom :)
Nagyon kellemes Húsvétot!

Tina35
Tina35 Thu, 2014-02-20 10:34

Ez a recept fantasztikus, na meg az eredmény is! :) Már többször elkészítettem, s mindig sikert aratott! Köszönöm szépen!!!

evaneo
Oli(E)va / evaneo Fri, 2012-08-31 21:55

Szia, Gyorgyi, jogos...:) ha legkozelebb megcsinalom, "atontom" a grammokat, lemerem hany deci, kijavitom, nemsokara...Jo sutest, ha megcsinalod, Udv, Eva

polki
MoncsikaAnyuci / polki Fri, 2012-08-31 17:37

Megcsináltam! Tényleg isteni finom a tésztája! És a krém!!!! Mascarponéval csináltam és nagyon finom lett!!!!!!!!!!
Köszönöm ezt a fantasztikus receptet!!!!!!!!!!!!!

evaneo
Oli(E)va / evaneo Fri, 2012-08-31 21:38

Kedves polki, nagyon szepen koszonom a visszajelzest, a recit nagyon szivesen, remelem nem volt nehez vele dolgozni... Udvozollek, Eva

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Fri, 2012-08-31 06:41

szia, a krémsajt lehet mascarpone, vagy inkább a Philadelphia jellegű natúr krémsajt?
Köszi, Andi

evaneo
Oli(E)va / evaneo Fri, 2012-08-31 21:30

Szia, Andi, en a philadelfiaval csinaltam, de a mascarpone termeszetesen szuper hozza, vagy barmilyen hazai sotlan kremsajt is jo hozza...jo sutest, Eva

diavega
DiaNatura / diavega Thu, 2012-08-30 22:42

Éva! Ez fantasztikus!:))) Köszönjük a receptet!
Ha egyszer répatortát fogok sütni, csakis ez lesz az!
Bár ez annyira jól hangzik és guszta, hogy lehet hogy elvetemülten el fogom titkolni a répát és feltálalom a családnak!
Egyébként gondoltam Rád, mert Görögországban nyaraltunk!A konyha /IS!/ egy csoda!
Szép napokat!
Üdv, Dia

evaneo
Oli(E)va / evaneo Fri, 2012-08-31 21:35

Szia Dia, remelem, jol ereztetek magatokat, merre jartatok? Ha izlett valami, irjad meg, majd felteszem...A repat a sutiben nem is lehet erezni...Szep hetveget, Eva

diavega
DiaNatura / diavega Tue, 2012-09-25 21:51

Szia Éva! Bocs a késői válaszért, csak gondolkodtam hogy hova írjam meg, mert ezt nem lehet két szóban!:) Zakinthoson voltunk, és nem túlzás, hogy a világ egyik legcsodálatosabb helye.A déli csendesebb részen fent a hegyen laktunk egy olivaligetben, a tengerpart sziklás volt, imádtuk! A gyerkőcök már most kikötötték, hogy jövőre is oda kell mennünk... :) Ti voltatok már ott?
Nagyon ízlett nekik a bolognai tészta. /hmm...így volt az étlapon/ Érdekes, hogy fahéj volt benne, nem olyan sok paradicsom, mint az olaszosnál, és a fűszer arányok annyira jók voltak...ha feltennéd nagyon boldoggá tennéd őket!:)
Üdv, Dia

evaneo
Oli(E)va / evaneo Thu, 2012-09-27 21:13

Szia, Dia, ugye milyen szep Zakynthos is? Mi nagyon regen voltunk, van mar tiz eve is, de most megsajdult a szivem...annyi sziget van (kb ketezer, persze sok lakatlan) az osszes nagyobbat bejartuk, azt hiszem Santorini a legszebb, ott a kilatas, ahogy lenezel a vulkani kisszigetekre (kaldera) lelegzetallito...A Lagana obolben voltatok, ugye? Ott (is) vannak nagyon jo partok. A bologneserol, inkabb leirom itt, mert ha felteszem, a szigetekig fognak fikazni, meg vissza..:) Gorog bolognese...?! Nezd meg a receptjeim kozott a bolognese alapreceptet, hadj ki belole a bort, sorrendben:olivaolaj, hagyma, fokhagyma, jol rapiritani a daralthust, ha megbarnult, ra a fuszereket (fahej,so, bors, oregano,szurokfu,kakukkfu,kis menta), osszkevered, erre egy doboz darabos paradicsom, ot percig osszeparolod, kesz. En mindig igy csinalom, remelem, hasonlitani fog a zakynthoszira...Udv, Eva

györgyi
zora / györgyi Thu, 2012-08-30 18:09

Szia! A 150g olaj és tej hány decinek felel meg? Vagy ezeket is lemérted a mérlegen? Köszi a választ előre is! Györgyi

evaneo
Oli(E)va / evaneo Thu, 2012-08-30 21:34

Szia, Gyorgyi, en is megkerdeztem a mestercukraszt; tudod, mit valaszolt? Nincs merleged?!...:) Ugyhogy ugyhogy en is kenytelen voltam merlegre tenni a tejet meg az olajat, beleontottem oket egy nylonzacskoba; azt is mondta, hogy a sutemenyeknel nagyon pontosnak kell lenni az aranyoknak...Remelem, jol sikerul, ha megcsinalod. Udv, Eva

györgyi
zora / györgyi Fri, 2012-08-31 14:29

Köszönöm, hogy válaszoltál. Csak a kor előrehaladtával az ember azt gondolná hogy, pedig dehogy. Szóval lefogom mérni, mert ki kell próbálnom ezt a receptet, nagyon jól hangzik. Imádjuk a répatortát, egyébként a családom nem jött rá, hogy répa is van benne, befalták és csak utána derült ki. Volt meglepetés. Köszi mégegyszer. szia Györgyi

640
tojás 3 db
napraforgó olaj 150 g
tej 150 ml
cukor 400 g
vanília 3 g
ananász 250 g
kókuszreszelék 100 g
dió 100 g
sárgarépa 300 g
finomliszt 250 g
sütőpor 2 tk
1 csipet
fahéj 1 tk
vaj 115 g
cukor 200 g
krémsajt 200 g